Molly och Justus

Jag är väldigt lyckligt lottad. Inte bara har jag min fina Maja, dessutom har jag två underbara syskonbarn. De har jag träffat ikväll. (Dessutom har jag träffat Anna, Louise och Patrik, som inte heller är helt fel att ha i sitt liv). Molly och Justus heter de två syskonbarnen, för er som har missat det. Molly är snart 2,5 år och är i en så otroligt rolig ålder nu. Trotsig, ok, men även väldigt rolig, smart, duktig och väldigt snackig. Idag åt vi "pipsa" (pizza) och drack "tola" (cola). Sen kom hon och la huvudet i mitt knä och ville mysa...vem kan motstå det? Lite bus blev det med, vi lekte kurragömma och häst och så hade vi en liten sångstund.
Justus, som nu har blivit 3 månader, kom som ni kanske vet 10 veckor för tidigt. Men han har kämpat och vuxit och nu är han uppe i 4200 g och blir alltmer vaken. och väldigt, väldigt söt är han.

Maja kan vara glad som har två så fina kusiner!


Maja i tofs

Har fått tillbaka vår kamera och på den hade jag lite bilder som jag inte lagt över till datorn innan. Bl.a. bilder som togs för en vecka sen, på Majas första tofs. Så här söt var hon då:





Och så några bilder på Maja och Daniel som jag tycker är helt underbara:

     

Heja Mif!

Ikväll håller vi tummarna för att Malmö vinner över Leksand!


Kollade precis herr-stafetten i skidor....inte alltför roligt att titta på, Sverige var chanslöst från början i stort sett. Roligare var det igår när damerna tog brons.

Maja är feberfri idag, dock fortfarande väldigt hostig och snuvig. Så vi hade ännu en jobbig natt. Sov väl i stort sett inget mellan 1 och 4, då tog Daniel över och Maja slocknade direkt.... Nu vet vi vem som tar nätterna framöver!

Så fort Daniel kommer hem och tar över Maja ska jag köra ner till Malmö och träffa Louise och Anna. Ska bli kul!

Ändrade planer

Daniel är ledig idag och vi hade massa planer för dagen. Först skulle vi till öppna förskolan, sen gå och bada och ikväll skulle Mia, Björn och Lukas komma på middag.
Så vaknade Maja med feber idag (efter en väldigt jobbig natt) och vips, så blir det en dag hemma istället!

Det är ett hårt jobb att vara mammaledig, men nån måste göra det!

Vaknade som vanligt 7 idag. Det är väl helt ok, om man inte satt uppe till 00 och kollade Oskarsgalan, och sen hade svårt att somna. Såklart så gjorde ju jag det, vilket fick till följd att jag var FRUKTANSVÄRT trött imorse. Ungefär så trött som jag brukade vara när jag jobbade söndagar på Pågens och började 5 på morgonen.
Så när Maja började bli trött vid 9 somnade jag henne i min famn i fåtöljen och sen somnade jag mig själv med... 1,5 timme sov vi där sen. Finns inget mysigare sätt att ta en tupplur på än med Maja i famnen....

När vi väl vaknat till liv igen begav vi oss till Furulund och hälsade på Carolina och Melker. Kul att se hur de bor! Maja och Melker var väldigt nyfikna på varandra och funkade bra ihop trots att Melker är 5 månader äldre. men Maja är en liten tuffing så när Melker tog leksaker från henne var hon snabb med att dra tillbaka dem!
Vi stannade där ända till 3 och hade en riktigt mysig dag med fika och lek.

Nu sover Maja och jag passar på att plocka undan lite. Snart kommer Majas farmor på middag.

Bölig? Javisst

En sak som ändrats sen jag blev gravid och ännu mer sen Maja kom är att jag ör så mycket blödigare och böligare nu. Fick bevis för detta alldeles nyss. Kollar reprisen av Oskarsgalan, och Heath Ledger (som gick bort förra året) fick pris för bästa biroll och hans familj var där och tog emot det. Jag satt bara och bölade och tänkte på hans lilla dotter.... Stackars tjej, som har blivit av med sin pappa. Maja kan vara lycklig som har en pappa, och inte vilken pappa som helst, utan den bästa där är!

Förlovning

Jaha, då har tydligen Victoria och Daniel förlovat sig. Jag hörde det på radion imorse och tänkte typ "jaså, där ser man". Sen var det glömt igen. Har nu förstått att det kanske inte var den reaktionen man skulle haft. Detta verkar ju vara den största nyheten i Sverige på länge, och där är extrainsatta nyhetssändningar varje halv- och heltimme hela dagen. Jag börjar nu så smått inse att detta bröllopet kommer vara en mycket mycket större grej än vad jag trott.
Väldigt överdrivet enligt mig....men det är ju bara min åsikt. Och jag har en känsla av att man kommer vara trött på att höra om det där bröllopet ett bra tag innan det faktiskt inträffar.

Men visst en förlovning är väl alltid bra nyheter, så det är väl bara att gratulera!

Nu ska vi gå ut och gå i solen!

Framsteg...

Nu precis så vände sig Maja för första gången från mage till rygg! Eller ja, hon har gjort det förr men då har hon mer ramlat över. Nu gjorde hon det lite mer kontrollerat, vilket hennes huvud tackar för.

Det är som man säger, man lär sig nåt nytt varje dag!

Full rulle med Maja

Så var det då dags för mamma/baby-gympa igen. Lite knixigare är det nu när Maja är så mycket rörligare. När jag gjorde höftlyft rullade hon in UNDER mig! Så jag fick flytta mig från mattan...det räckte tydligen inte med en matta för Maja! Sen när jag gjorde sit-ups lyckades Maja på nån vänster lägga sig på rygg med huvudet på min mage. men sen att komma ner igen gick inte så bra så hon ramlade och slog huvudet i golvet. Stackaren, som hon grät! Nu börjar väl den tiden då de kommer slå sig en massa. Kommer vara jobbigt för mamma-hjärtat.

Om ni undrar varför det inte är så mycket bilder just nu beror det på att jag glömt den lilla kameran hos Emma i Svedala och den stora hos Louise....typistkt mig!

Vad man gör av kärlek till sina barn

En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"

Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans. 

En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".

En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)

Och pappan svarar igen "Ja"...


Och här kommer videon till denna historia:

www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY


Det går bra nu...

Just nu är det väldigt härligt att vara mamma. Och framförallt att vara Majas mamma.
Vår dotter är en riktig solstråle för tillfället!  Idag har hon skrattat hur mycket som helst, och det är det finaste lilla skrattet som finns. Vi var och storhandlade på Ica Maxi ikväll och hon satt i en kundvagn med babystol. Och så fort vi bara tittade på henne skrattade hon högt. Och ännu bättre blev det när jag svängde snabbt med vagnen. Det kittlade nog roligt i magen! För att göra det lite bättre för oss så har hon dessutom haft en väldigt bra matdag. Hon har fattat det här med att äta riktig mat nu. Idag blev det en hyfsat stor portion grönsakspuré med frukt efter till lunch, och en stor portion gröt med frukt på kvällen.

Det är en rolig ålder just nu, för massor händer i utvecklingen. Nu hinner vi inte mycket mer än att lägga Maja på rygg på golvet förrän hon rullat över till mage och rör sig runt, runt i en cirkel. Är man ute ur rummet en minut ligger hon inte alls kvar på samma ställe som där man la henne.

Men bara för att jag skrivit allt detta så ville hon förstås inte alls somna när vi tänkte ikväll! Hon är jättetrött, men vägrar att somna vilket innebär lite skrik. Men visst, även solen har ju sina fläckar ;-)

Nu är det snart dags att lägga sig på soffan med lite kaffe och Lipstick Jungle.


Avundsjuk? Jag? Näää.....

Har precis varit hos Camilla och Ted och tittat på deras nya hus. Helt nybyggt är det, och superfint!  Jag som egentligen inte ens är så sugen på hus blev det nu...så mycket plats, och så fint överallt. Där kommer de nog trivas bra. De bor lite längre bort från oss än de gjorde innan, men fortfarande helt klart inom gångavstånd.
Maja och Ted fick leka ett tag. De har börjat intressera sig för varandra nu, även om det kommer dröja innan de verkligen kan leka. Men lite nyfikna på varandra är de allt. När barnen knoppade in för en liten middagslur passade vi på att fika (det är ju det vi mammalediga är bäst på!). Fick smaka på Freddes chokladmuffins utan choklad. Goda var de trots allt!

Nu ska jag vara duktig och göra upp ett matschema och sen i eftermiddag blir det storhandling.

Barndop och rödhökar

Oj, vilken fullspäckad dag det varit! Full rulle från morgon till kväll....

Tidig morgon som vanligt, Maja börjar dagen kl 7. Försökte vara riktigt effektiv och packa allt för dagen, och duscha och klä mig innan 9, vilket jag lyckades med. Då var det ju dags för skidskytte. Tur jag såg det för det blev ju brons till oss (ja, det är till OSS när det går bra!)
Maja vaknade från sin morgonlur lagom till att skidskyttet var slut och då fick hon lite fruktmellanmål och finkläder. Ja, det ena att äta och det andra att ha på sig. Såklart.
Ut i bilen med allt vi skulle ha med oss (mycket när man har en bebis) och vidare till kyrkan där det var dags för Ottos dop. Maja skötte sig bra i kyrkan, hon roade sig med att äta upp programbladet. Sen somnade hon i min famn till tonerna av "Fem fingrar", en underbar sång.
Efteråt fick vi lunch och tårta i prästgården, gott var det och så fick vi träffa en del av våra gamla gymnasiekompisar. Alltid roligt. Maja var på gott humör, men trött då det bara blev en powernap i kyrkan, men vem vill sova när det händer massa omkring en? Inte Maja i alla fall! Så det fick bli en hyfsat tidig sorti från dopet så att snäckan kunde sova i bilen.
Snabbis hem om, vidare till Malmö där Maja blev lämnad hos mormor och vi åkte vidare till Malmö Arena och fick se Malmö Redhawks krossa Troja Ljungby med 6-1. Väldigt häftig arena, första gången jag såg den. Riktigt högt upp satt vi, jag blev faktiskt lite höjdrädd! Stämningen var på topp och Malmö har verkligen hockeyfeber.
Efteråt blev det hem till mamma och pappa på middag. Maja hade skött sig exemplariskt, ätit bra och varit så glad. Mamma har så fin hand med henne, busar så mycket så att Maja skrattar högt hela tiden. Kul att höra!
Några rundor Chicago med pappa och lillebror och sen hemåt. Nu är Maja fulltankad och sover sött och så ska även vi!

Pust....full fart varenda minut idag....men vilken rolig dag det varit!

Fredagkvällen

Hade en väldigt trevlig kväll igår. Vi var som sagt ute och åt med Lynn och Fredrik, medan Maja var hos mormor, morfar och morbror Peter. Vi var på Mando och åt planka, mums säger jag bara! Jättegott var det. Sen gick vi vidare till Pronto på Lilla Torg och drack latte och åt efterrätt. Jag åt cheeseake, den är så himla god där. Fast personalen var riktigt otrevliga... Men strunt samma, vi hade det trevigt i alla fall. Och på hela kvällen skickade jag bara sms en enda gång till mamma för att höra hur det gick.
Vid halv 10 åkte vi  och hämtade upp lilla dottern. När vi kom in i trappan möttes vi av en pyjamasklädd och leende liten Maja i mormors famn. Det hade gått jättebra, vilket kändes skönt.... Inget kul att lämna bort henne om hon bara är ledsen.

Idag är det framförallt en dag framför tv:n, det är massor av skidor idag. Tvättar gör vi med. Måste nog städa lite med. Känns som vi har skjutit upp det länge nog, börjar bli rädd att dammråttorna snart äter upp Maja.

Ikväll blir det melodifestivalen hos Louise och Patrik.

Vuxenkväll

Ikväll ska vi vara barnlösa, jag och Daniel. Vi ska ut och äta med Daniels syster + sambo, och eftersom restaurangbesök och en 5-månaders bebis inte går ihop så där jättebra så ska Maja vara hos sin mormor. Ser fram emot kvällen, hur mysigt det än är att vara med Maja så ska det bli kul med en kväll utan barn. Men ikväll när vi hämtar henne kommer hn bli nerpussad av mig, det kan jag säga redan nu.

Ute snöar det....igen...Man är ju inte riktigt van vid allt det där vita som ligger ute på gräsmattan. Fint är det, fast trist är det när det inte hinner lägga sig förrän det är slask på trottoarerna.

Förmiddagen har spenderats hos Veronica. Linnea var på dagis så Maja fick all uppmärksamhet. Det verkar hon trivas med. Hon var nöjd i stort sett hela tiden vi var där, utom när hon skulle sova. Inget kul ju att sova när man är borta så då får man protestera lite. Det är en väldigt glad tjej vi har fått iaf!

Nu ska jag kolla lite skidor! Älskar vintersport....

Bajs i massor....

Ok, lika bra att varna direkt...är ni äckelmagade eller tycker att bajs (även babybajs) är extremt räligt så sluta läs nu!

Nu blir det bajssnack! (Som bebismamma är man van vid att snacka bajs i massor så lite får det väl vara i bloggen med). Idag har Maja varit extremt fisig och hård i magen. Riktigt jobbigt har det varit för henne att bajsa. Så ikväll var hon väldigt spänd över hela magen. Den var stor och kändes som en ballong (istället för som en gosig liten kudde som den brukar). Av min mamma har jag en gång fått ett tips om att man kan använda tempen som en "propplösare" om de är väldigt hårda i magen....Så det gjorde jag. Och mycket riktigt, efter bara en liten stund kom en riktigt, riktigt hård bajskorv ut. Tyvärr slutade det inte där... för när jag sen lyfte på hennes ben för att torka rumpan så plötsligt kom det mer...LÖST bajs. Och det rann inte ut, utan SPRUTADE! Över hela mig...och ner på golvet. Och på skötbädden. Och tempen. Men framförallt...på mig! Det är första gången sen Maja kom som hon bajsar ner mig...

Och vad tror ni min lilla skitunge gör?? Ligger och ler och skrattar och är helnöjd... Ohhhh va jag älskar dig lilla skrutten!

Majas första bassäng-bad

Vi har bestämt att inte gå på babysim, av flera olika anledningar, istället ska vi gå och bada med Maja själva. Vi har hittat en bra pool på ett dagcenter i Furulund. Det är en liten, varm pool som används till rehabilitering för de äldre men som även hyrs ut till bebisar. Så jag, Daniel och Maja var där och badade idag. Maja var lite skeptisk men inget gråt...efter en stund fick vi t.o.m. några leenden! Hon fick även prova att dyka 2 ggr. Eftersom det gick så bra så ska vi försöka gå en gång i veckan och bada. Är glad att vi fick reda på att man kunde hyra den poolen, för det blir mycket billigare än babysim och dessutom kan vi gå vilka tider och dagar som passar oss bäst.

Självklart var kameran med....








Jag är frälst...

Så var det då dags att se Jesus Christ Superstar igårkväll. Hade väntat läänge på det, vi köpte ju biljetter redan i somras. Största anledningen till att vi ville se den var ju att favoriten Ola Salo skulle spela huvudrollen, men det var även en av de musikalerna som jag gärna ville se.
Det började bra, för vi hade grymma platser!! Satt på rad 5 mittparkett, så vi kunde tydligt se alla skådespelarnas ansikten och deras ansiktsuttryck. Kunde nästan känna deras svett *haha*
Hur var den då? Jag (och även de andra jag var där med) tyckte den var riktigt bra. Ola var jättebra som Jesus, är helt säker på att Jesus måste sett ut just så. och sen var Judas riktigt bra med...och hade väldigt snygga magmuskler!
Väldigt glad att vi gick och såg den, för det var en stor upplevelse.


Ikväll...


Jesus Christ Superstar

Bilder


Kikar fram under babygymmet


Smakar på första majskroken!


Maja har laddat för Beach -09....det blir UV-säkra badkläder! Hon verkar inte helnöjd...


Än så lämge är kläderna lite för stora....

Majas Ullared-debut

Idag var vi ute på lite familje-utflykt, vi tre. Målet för vår lilla tripp var Ullared och en massa shopping! Dags att inviga Maja i den här galenskapen... Vi tog en lugn morgon, och väntade till Maja började bli trött igen innan vi åkte, så vi kom väl iväg vid halv 10. Vägen upp gick jättebra, Maja sov nästan hela vägen och vaknade när det var 20 minuter kvar och satt mest och snackade och tuggade på sin tröja resten av vägen. Vi började med lunch och var inte inne på Ge-Kås förrän halv 1. Hade varit lite orolig att det skulle vara mycket folk, för det hade kanske inte varit så bra för Maja. Men där var mindre folk än nån annan gång jag varit där! Riktigt lugnt och man kunde köra kundvagnen utan problem och utan att bli påkörd av någon annan. Maja satt i sin bärsele och verkade trivas jättebra, sa knappt ett knyst på hela eftermiddagen. Massa handlat blev det. Mycket leksaker till Maja, dock knappt några kläder. Tyckte det var riktigt dåligt utbud på bebiskläder. En runda ut till Sko-Boo blev det också. Jag köpte ett par svarta gummistövlar med vita blommor  från Viking, och Daniel köpte två par skor...för en gångs skull kom jag inte hem med flest skor...
Med Forden helt fullastad begav vi oss söderut igen. Även hemresan gick kanon, och vi fick återigen konstaterat att vi nog har en väldigt lätt dotter. Helt underbar!

Allt vi handlade!! Sen blev det lite saker till andra och några presenter med...

    
Mina gummistövlar, tillökning på Majas pusselmatta, lite kläder till Maja, fina Brio-leksaker och så lite sandsaker till sommaren!


5-månaders koll på BVC

Idag var det dags för ny spruta hos BVC. Blev lite gråt, men det gick över ganska snabbt. Det blev även vägning och mätning.

Vikt: 6415 g
Längd: 64,5 cm

Hon fortsätter ligga strax under normalkurvan, men verkar ha hittat "sin" kurva nu, som hon följer. BVC-sköterskan verkade dock lite bekymrad över att hennes hvudmått inte ökat som det ska. Men nästa gång vi ska dit är där en läkare så vi får se vad han säger. Alltid ska det väl vara npgot att oroa sig för...

En härlig helg

Så är det söndagkväll och helgen är slut. Och Alla hjärtans dag har det varit denna helgen med. Firade väl inte det på något särskilt sätt men träffade några av mina absoluta favoritmänniskor den dagen och det är ju aldrig fel!

Först kom Anna hit och var här hela eftermiddagen. En lååång runda blev det, och sen var vi inne och busade en massa med Maja. Maja var så glad så, verkade tycka att det var toppen att Anna var här och lekte med henne!
På kvällen kom Louise och Patrik och barnen hit. Vi åt middag och kollade på schlagern. Bra att Måns gick vidare, resten kvittade för min del. Molly roade sig med att doppa chips och morötter i dippa och sen gå runt och mata oss med det. Det var väl ok, ända tills hon först började slicka på alla chips och SEN skulle mata oss med det...

Riktigt fint är det nere vid ån, med lite,lite snö och en massa sol!


Vill ha, vill ha!!

     
Majas fina kusiner Molly och Justus

  
Skönt att vara utan kläder ibland!

 
Vår fina lilla tjej

Idag har vi varit i Svedala och hälsat på Emma som fick lilla Ellie för en månad sen. Så himla söt! Och liten...jag höll henne, och det är verkligen stor skillnad på när man håller Maja. Ellie var så hjälplös och stilla i famnen, medan Maja nu är ganska stark och sitter inte still i famnen en sekund. Det är gosigt med så små pluttbebisar, men jag saknar inte direkt tiden när Maja var så liten. Hundra gånger roligare och mysigare nu!

Tog foto på lilla Ellie, men glömde kameran hos Emma. Typiskt!

Borde sova

Har lite problem att somna om kvällarna, och blir knäpp av att ligga sömnlös så jag satte mig vid datorn en stund. Det är störigt, för tyvärr så sover inte Maja längre på morgnarna när jag haft svårt att somna. Ingen hänsyn visar hon....

Mysig fredag har det varit. Vi var nere i Malmö hos storsyster och syskonbarnen i eftermiddags. Träffade bara Molly lite, först var hon på dagis och sen följde hon med en kompis och lekte. Men lille Justus, som inte är så liten längre, fick jag träffa. Och så blev det en del snack med syrran, vilket alltid är trevligt.

Ikväll har vi varit hos Birre och Annelie. Vi åt pizza och kollade Let's Dance. Tycker George borde åkt ut, en riktig idiot verkar han vara.

Ska göra ett nytt försök till lite sömn. Ha en härlig helg!

Lika bra att skriva ett inlägg till när jag ändå är igång

Tredje inlägget för dagen men va fasen, man får passa på när man har tid. Just nu sitter Daniel och matar Maja med gröt i köket, och han sjunger för henne konstant...rätt gulligt att lyssna på honom! Just nu är det en blandning av Viva la Vida, Björn Rosenström-låtar och Gulligullan.

Jag har klätt om vagnen idag. Slut på denim-stilen, nu är det brun vagn som gäller.

  

Denim-tyget var Daniels val och det bruna var mitt.
Vilket tycker ni är snyggast??

Denna utveckling...

Tid från att jag sa "Titta Daniel, så duktig hon är på att rulla runt nu, hon gör det jättelätt!"  till att jag tänkte tanken: "Åh, varför ligger du inte bara på rygg där man lägger dig??" ...ungefär 15 timmar!
Inte så att jag har något emot att Maja går framåt i utvecklingen men...VARJE gång hon vänder sig från rygg till mage passar hon på att kräka, vilket innebär att hon ofta hamnar i en liten pöl av kräk, vilket i sin tur leder till klädbyte och kräk i håret (luktar inte hallon!). Dessutom börjar hennes lekfilt bli lite liten nu när hon är så rörlig, helt plötsligt ligger hon på mage UTANFÖR filten (och en nojig mamma tänker då direkt på nästa steg, då hon ska rulla tillbaka till rygg och då slår sitt lilla huvud i det hårda golvet, och min Maja ska ALDRIG slå huvudet....)


Ja, enklare var det när hon som liten plutt låg exakt där man la henne, men OJ va mycket roligare det är nu!
(På bilden är Maja ca. 3 veckor gammal)

Fredagen den 13

Kanske ska man passa sig idag? Näää...är inte så värst vidskeplig. Dessutom är den 13 ett väldigt bra datum för mig, med tanke på att jag både blev tillsammans med Daniel den 13 (december) och att Maja föddes den 13 (september). Så här hemma är inte 13 ett olyckstal!
På tal om det, så blir Maja 5 månader idag! Stora tjejen... Det har varit 5 månader som verkligen förändrat våra liv totalt. Och ändå känns det så självklart att hon är här, och jag kan inte påstå att livet har blivit jobbigare sen hon kom. Bara bättre.

Ingen vidare bra natt inatt, Maja har haft några nätter på rad nu som hon vaknar mycket och vill ha nappen. Det gör att jag vaknar massor av gånger och har svårt att somna om sen. Inatt vaknade hon vid 3 och verkade helt vaken. Låg och pratade och sprattlade. Jag tog inte upp henne för jag ville inte att hon skulle vakna mer. Men när hon varit vaken en halvtimme och jag med, så slog det mig att hon kanske var hungrig... och mycket riktigt så åt hon 240 ml och somnade om sen. Ibland känner man sig inte sådär värst rutinerad som mamma ändå...

Så denna morgonen har varit lite halvseg, iaf för mig. Maja är alltid pigg på morgonen. 2 timmar iaf...sen är det nappen och kon som gäller och en stunds mys innan det är dags för en ny tupplur.


En trött Maja för en timme sen



Och sen somnade hon sött. Snutten la hon själv över ansiktet, hon tycker om att ha den där när hon sover.


En halvtimmes sömn blev det väl och nu är hon uppe och pigg igen! Så n ska vi busa en stund och sen blir det väl en långpromenad i det fina vädret. Ha en härlig fredag allihopa!

Utmanad

Har blivit utmanad av Kikki  (det är ett tag sen, men glömt bort att göra det)

Regler för utmaningen:

*Gå in i mappen "mina bilder"
*Gå till den sjätte mappen & välj den sjätte bilden i den aktuella mappen
*Lägg upp bilden på bloggen & skriv något om bilden
*Utmana sex personer & tala om för dem att de är utmanade.


Det blev en passande bild, eftersom det är på Kikkis hundar Theo och Tilda. Detta är dagen efter de fick hem Tilda har jag för mig. Daniel har fullt upp med hund-gos i alla fall!

Maja och kompisarna

Idag har vi varit på öppna förskolan och Maja fick träffa några av sina kompisar (och jag mina :-) ) Återigen blev det en del gråt under sångstunden, men denna gången var det iaf mellan sångerna. När vi sjöng var hon glad. Hon tycker väl helt enkelt inte om när det blir tyst!
Maja har börjat lägga märke till de andra barnen nu. Innan låg hon mest bara och tittade i taket eller på alla vuxna, men nu vill hon gärna vara så nära de andra så att hon kan röra vid dem. Märkte idag att Majas hår är populärt hos de andra, mycket att dra i! Men det kanske lär henne att inte dra i mitt hår så hårt :-)

 
Maja och Angelika                    Maja, Angelika o Ola (alla födda i september)


Maja och Melker. Melker är 10 månader så han är ganska mycket större än Maja


Oj, så långt upp han når!!


Ska vi byta nappar?


Inte så pluttig längre


Maja 10 dagar


Maja 5 månader minus 1 dag

Solen gick i moln...

Har under några veckor haft en helt underbar dotter, en riktig liten solstråle...förstå mig rätt, jag tycker såklart att jag har världens underbaraste bebis ALLTID, men sista tiden har hon liksom varit lite "extra allt". Alltid glad, väldigt lätt att ha att göra med och ja, väldigt väldigt go. Idag tog det slut...eller jag hoppas att det var en tillfällig svacka, men är det något jag lärt mig under de här 5 månaderna som mamma är att bebisars humör går väldigt upp och ner, så har hon varit sååå lätt nu ett tag så borde det jämnas ut med en tuffare period. Idag har det varit gnäll och en del skrik, och att ligga själv på golvet och leka har bara funkat så länge jag varit där. Ikväll var Malin och Emelie här och de fick mest se gnäll-Maja...

MEN....ska inte klaga, även en bebis måste väl få ha en dålig dag. Och SÅ dåligt var det inte idag...vi har haft mycket mys med!

Det händer massor med henne just nu. Det där med att rulla runt har satt sig nu och nu gör hon det flera gånger om dagen. Dessutom är hon väldigt rörlig på sin filt nu, vilket vi märkte när hon plötsligt började gråta och då låg utanför filten på det hårda, kalla golvet...inte konstigt man har en gnällig dag när inte föräldrarna har koll på en!

Idag var det dessutom debut för fisk! Maja fick lax och potatis till lunch och det verkade mums, för det slank ner utan problem.

Nu kallar sängen...godnatt!

Lilla sovande snäckan

Så här sov Maja häromkvällen...ganska skön stil :-)



Grejer till Majas rum

Måste förresten visa upp tavlorna jag gjort till Majas rum. Det kommer vara mycket rött och turkost och jag tror att de här kommer bli väldigt fina där inne.


Aktiv måndag

Uppe med tuppen idag för att tvätta...hade tvättid  7-11, så det blev uppgång en halvtimme tidigare än vi brukar. Det verkar som att Maja har en inbyggd väckarklocka som säger att det är morgon haöv 8 varje dag. Helt ok tid att gå upp, hoppas hon fortsätter med det och inte börjar med några andra dumheter. Nätterna är kanon nu, hon somnar runt 21-22, och sen sover hon till 5-6 då hon äter och somnar om direkt. Sen går vi upp runt halv 8. Inte fel alls. Har nog väldigt tur, trodde aldrig jag skulle få så mycket sömn med bebis.

Efter tvättandet idag (som vanligt bestod tvätten till 90% av Majas kläder, kräklappar och handdukar) så hämtade vi upp Camilla och Ted och så körde vi till Nova. Vi fick faktiskt in både barnvagnarna i bagaget, riktig familjebil det där! Från Nova gick vi in till Lunds centrum där vi fördrev några timmar i affärer. Maja lyckades kissa när sig helt när jag bytte blöja på henne. Under den lilla sekund som där inte låg en blöja under henne passade hon på....duktig tjej det där! Som tur var så var jag väl förberedd så jag hade med extrakläder.
Tillbaka till Nova där vi gick ytterligare en stund, till vi kom på att det var väldigt länge sen barnen fått mat. men de satt så snällt så i sina vagnar. Visserligen tuggade Maja på en strumpa så jag borde kanske förstått tecknen...

Trevlig dag var det i alla fall!!

Kvällen tillbringades hos Elin där vi fick nybakad rulltårta och kollade Lipstick Jungle. Riktigt bra serie det där.


Så här fin var Maja i sina nya kläder idag

Bilder från helgen

1. 2. 3.4.

1. Frukost hemma hos Kikki i fredags. Elin och Boström var också där. Elin passade på att få lite Maja-mys!
2. Kalasfin Maja hos farmor i lördags
3. Maja fick träffa på Daniels gamla isbjörn som har det fantasifulla namnet Isis (gissa vad hans mjukis-hund som han hade när han var liten hette?? Hundis....jag anar ett mönster!)
4. Maja fick en fin sommarklänning av faster Lynn

5.6.7.

5. Rea-fynd på Polarn o Pyret. Byxor och mössa för 80 kr
6 och 7. Före och efter-bilder på Majas fondvägg. På efter-bilden ser det ut som att den är en annan nyans än de andra väggarna men det är bara skuggor...just nu är rummet väldigt vitt men det kommer snart upp en massa färgglada saker!

Redan söndagkväll...vips, så var denna helgen slut!

Oj vilken helg! Känns som det inte har varit en lugn stund. Eller jo, fredagen blev en lugn hemmakväll. Skulle träffat Anna och Lina men Anna blev tyvärr sjuk så det blev inget. Synd, hade sett fram emot en rolig kväll med dem! Men nu blev det På spåret istället, klarade Salt Lake City på 10 poäng (sen kunde jag inte mycket mer men ändå :-) ).

I lördags var vi på Mila med Louise och Molly. Molly verkade gilla det och tyckte det var roligt att titta på alla djuren, men det allra bästa var nog att hon fick en ballong!
Direkt från Mila var det vidare till Daniels mamma som hade födelsedagsfirande. Där var vi hela eftermiddagen och det var väldigt trevligt.
Kvällen skulle egentligen ha tillbringats i Vittskövle hos Sia men även denna kväll blev planerna inställda pga sjukdom. Så istället träffades vi tjejer hemma hos mig. Det var jag, Elin, Boström, Sara och Anna. Vi köpte hem kinamat och kollade på Melodifestivalen. Gillade både Emilias och Alcazar så det var bra låtar som gick vidare. Sen delade vi några flaskor vin och snackade en massa resten av kvällen. Roligt att ha en kväll med kompisarna! Daniel var snäll och tog Maja hela kvällen, nattmatningen (som nästan är morgonmatning eftersom det är kl 6. ) och morgonen så att jag fick sova till 10.
Idag har vi varit i kyrkan (japp, ni läste rätt) på familjegudstjänst. Det var för alla barn som blivit döpta förra året, så där var massor av bebisar. Maja vaknade när vi kom dit, efter att ha sovit ca. 10 minuter så hon var inte glad. Skrek halva gudstjänsten innan hon somnade hos Daniel. En liten dopduva fick vi med oss hem, det är en liten silverduva med hennes namn och dopdatum ingraverat. Fint!
På eftermiddagen idag satte vi igång att måla om Majas fondvägg. Vi målade den lila när vi flyttade hit, men så nu är jag mer sugen på att ha andra färger på hennes rum så vi bestämde oss för att måla den samma färg som de andra väggarna (dvs vit...). Vi hann faktiskt bli klara med alla strykningarna idag så imorgon ska vi ställa iordning möblerna där inne och kanske börja få upp lite saker på väggarna.

Oj va långt detta blev! Nu ska jag i alla fall slänga mig på soffan och kolla lite tv och hoppas att Daniel lyckas natta Maja.

Maja sitter

Eller ja...Maja sitter med en optismistisk mammas mått mätt! Hon kan sitta själv en liten stund, om hon stöttar upp sig med händerna mot golvet. Väldigt ostabilt, men i alla fall minst en minut satt hon själv idag, helt utan stöd från oss. En duktig liten tjej har vi!


Bildbeviset!

Idag har jag och Maja varit på öppna förskolan, det var 3 veckor sen sist eftersom vi varit förkylda. Väldigt trevligt var det i alla fall, men en massa nya som jag inte sett förr. Det blev ju ändå att vi satt tillsammans med de vi känner sen innan. Maja börjar så smått visa intresse för de andra barnen. Däremot är hon inte så glad i sångstunden längre. Vet inte om det är för hög volym för hon gillar jättemycket när vi sjunger för henne här hemma.
Jag fick 3 av de andra mammorna att nappa på idén om mamma/baby-gympa så på tisdag ska vi gå alla 4. Roligt! En av dem är en mamma som varit på öppna förskolan några gånger innan, men som jag bara pratat lite med. Idag snackade vi lite mer, och hade sällskap hem också, men när vi hade skiljts åt kom jag på att jag inte hade en aning om vad hon heter! Inte första gången det händer med de här mammorna man träffar där. Man kan prata om allt möjligt och dela med sig av detaljer om förlossning, ens förhållande och allt möjligt annat, men namnet har man ingen aning om.


Så här var vår dag...

Hade tänkt "göra stan" i eftermiddags men detta ruggiga vädret lockade inte precis, så jag och Maja passade på att åka hem till Louise, Molly och Justus istället. Alltid lika roligt att träffa dem, och Molly verkade uppskatta besöket. Hon har nog dock inte riktigt fattat släktskapet med Maja, för hon klappade hennes hand och sa "Min bror" - hon är söt!
Sen åkte jag och Daniel (och en sovande Maja) till Jack & Jones där de hade superrea, och Daniel fyndade rejält! Det blev 4 t-shirts, 2 munkjackor och 1 skjorta för totalt 500 kr...inte helt fel!
Dagen avslutades med besök hos mormor Helén där vi även fick middag. Massa Maja-mys blev det där, och Maja fick även för första gången prova på att spela piano vilket hon klarade galant!

Nu väntar jag på att snäckan ska somna, hon har legat i sin säng och snackat en halvtimme nu. När jag var inne för att titta till henne hade hon spottat ut nappen, sparkat av sig täcket och lekte med sina fötter. Väldigt kvällspigg ibland...mammas flicka det där!

         

Aj...

Funderade på om där verkligen var några muskler kvar i kroppen efter att inte ha tränat alls på typ 1 år. Men det kan jag tala om att det är...för idag gör de ONT! Speciellt i rumpan har jag grym träningsvärk idag. Men skönt samtidigt för då vet man ju att träningen tog där den skulle.

Idag skulle vi haft Camilla och Ted på besök så jag var ppe vid 8 och städade...det behövdes! Sen vid kvart över 9 såg jag att Camilla skickat sms en timme tidigare och sagt att de inte kunde för Ted blivit sjuk. Stackaren! men det var tur att jag inte läste sms:et direkt jag fick det, för då hade det garanterat inte blivit städat!


Gympa

Fick visa prov på mamma-effektivitet imorse...vi vaknade 8.50 och skulle vara inne i Lund på gympa 9.45! Så det fick bli ett snabbt byte på Maja, på med kläder på både henne och mig, packa skötväskan, slänga ner en banan att äta till frukost i bilen och så på med ytterkläder på snäckan och i babyskyddet, sen var vi iväg. Och vi hann i tid! Det var dags för mamma-baby-gympa, första gången vi provar på det. Riktigt roligt var det, och skönt att komma igång med träning igen. Maja verkade också gilla det, hon fick vara med i vissa övningar. I övrigt låg hon på mattan och tuggade på en leksak. Jag träffade min barnmorksa Malin där, som fick barn en månad efter mig. Jätteroligt att träffa henne, hon var så himla bra!

Nu kollar jag Top Model och ska strax ta en kopp te. Maja sover och jag och Daniel har lite "vuxentid" som det så fint heter. Men mysigast är det när Maja är med oss :-)


Ännu en helg förbi

Helgen var fullspäckad, och lååång.... eller det känns så eftersom Daniel var ledig fredagen med. Det har blivit en tur på stan, födelsedagsmiddag hemma hos Krille och Kajsa, en träff med kusin Linda hemma hos Louise och middag hos mor o far. Maja har varit ett litet solsken hela helgen så det har varit härligt!

Söndagförmiddagen var något seg, vi var inte hemma förrän halv 3 i lördags och sen tyckte ändå Maja att det var lämpligt att gå upp kl. 8 på söndagmorgonen. Livet med småbarn...gotta love it!

Idag är vi hemma och degar, och saknar Daniel. Helt sjukt som jag saknar honom på måndagarna när han varit ledig på helgen...vill helst ha honom hos oss hela tiden! Men men...någon måste ju vara iväg och tjäna pengar så att jag kan vara hemma *hehe*

Det var allt från mig idag...


Maja provsitter kusin Mollys stol


Söte Stålmannen


Dagens outfit

RSS 2.0