Jaha, då var man där igen :-)

Ni som läste min blogg förra veckan minns att jag sa att jag skulle bojkotta Idol nu...meeen riktigt så blev det inte! Kan säga att dagen efter att Daniel hade åkt ut brydde jag mig inte speciellt...egentligen kvittar det liksom. Så därför såg jag Idol igen. Fast bara halva, först såg vi På Spåret.
Jag har i alla fall börjat gilla Amanda mer och mer och idag var hon riktigt duktig. Så jag är glad att hon gick vidare. Marie med. Andreas sjunger bra och han är  en sån person man blir glad av och gärna vill se att det går bra för, men inte riktigt ända till final...

Fredagkvällen spenderades hos Elin, där vi åt tacos och sen frossade i glass, ostbågar och godis *mätt*. Men vi hade roligt, hon, jag och Daniel.

Dagen har varit lugn, vi skulle egentligen gått 8-15, men först blev den sista föreläsningen inställd och sen imorse fick vi veta att den första förelsningen skulle sluta 10 istället för 12. Så plötsligt gick vi 8.15-12. Så det blev några timmar på stan istället!

Nu väntar sängen, imorgon ska jag och Daniel ha en ledig dag tillsammans!! Mysigt...

Jippppppiee!!

Idag fick jag svar på vad jag fick för betyg på första hemtentan, och därmed på första kursen... och jag fick VG!!!! Vilket är det högsta man kan få på högskolenivå. Snacka om att jag är jätteglad nu, man vet ju inte riktigt vad de är ute efter nu på första tentan.
Så det blev några glädjeskutt!!

Praktik + julpyssel

Var på praktik idag i Furulund hos "min" 1-2:a. Riktigt roligt och lärorikt. Fick vara med på två utvecklingssamtal idag, vilket är bra att få vara med om under utbildningen.

Sen var det julpyssel hemma hos Louise, Patrik och Molly ikväll. Hela familjen var där och alla pysslade något iaf...ja, utom mamma. Hon busade mest med Molly. Daniel och pappa målade tomtar som blev väldigt fantasifulla och fina, och Peter, Patrik och Molly målade disktrasor (Patrik gjorde t.o.m. en disko-trasa!). Louise målade änglar och jag gjorde lite blandat! Riktigt roligt att vara hela familjen samlade.

Nu väntar sängen, ska upp tidigt imorgon. Börjar "redan" 8.15...*stön och pust*
Godnatt!

Mitt nya jobb

Har ju glömt berätta att jag har börjat nytt jobb. Eller ja, ett jobb jag ska ha i jul. Jag ska jobba i djuraffären på Burlöv Center, där Kikki jobbar. Så nu har jag varit där ikväll, och igårkväll för att lära mig. Riktigt kul faktiskt, har saknat kundkontakten sen BK-tiden. Visst man blir ju trött på kunder ibland, men för det mesta är det ju kul!
Jag börjar jobba "på riktigt" nästa lördag, och sen är det var och varannan dag mellan 15-31 dec.

Det märks att jag och Kikki har hittat rätt branscher...hon med djur och jag med barn. Igår jobbade vi ihop, och hon blev helt till sig när det kom in någon hund, speciellt valparna. Och jag hade bara hunnit vara där en stund när jag fastnade i ett samtal med en 5-åring om fåglar!!

Imorgon är det dags för en dag på Ljungen igen, min praktikskola. Ska bli riktigt kul att komma tillbaka.

Nystädat!

Idag hade jag ledigt 3 timmar mellan skolan och jobb, och eftersom vår lägenhet såg ut som f-n och Daniel var duktig och storhandlade och frostade av frysen igår, så tänkte jag att jag skulle vara duktig idag och storstäda. Och snacka om att jag städade...var väldigt effektiv om jag får säga det själv! Väldigt fint blev det, ser ut som ett nytt hem :-)

12.30 idag:

image288



image290

image291



15.30 idag:

image292


image293


image294



Glömt skriva om helgen...

Nu har det visserligen hunnit bli tisdag...men men, bättre sent än aldrig!

I lördags var det verkligen fullt upp! Vi åkte ner till Malmö på förmiddagen, jag tränade och Daniel fikade med Krille. Sen blev det en tur till Hjärup och Daniels mamma, vi hämtade en hel del av Daniels gamla saker där. Kul att gå igenom allt, det var en massa leksaker och babykläder och sånt. En del lmnade vi, men vi tog med ganska mycket. Bra till den dagen det blir ungar här :-)

En snabbvisit till Patrik och Molly hanns också med. Alltid lika gosigt att träffa guddottern...och trevligt att träffa Patrik med, det var ett tag sen.

På kvällen var det dags att rocka loss....Sahara Hotnights-konsert stod på schemat.
Anna var här hos oss innan, och vi åt tacos (vad annars??) och drack öl. Sen tog vi tåget till Lund där vi träffade Alexandra och Henrik från skolan. Vi gick till Mejeriet (och frös ihjäl nästan) och där träffade vi Elin. Det blev lite mer öl, och sen var det dags för Sahara....riktigt bra var det! Ganska kort konsert, lite synd, men de har ju grymma låtar.
Jag hann även med att prata lite med kaptenen i FC Helsingborg....hmmm...inte jag som kände igen honom kan tilläggas, det var min käre man, som är i innebandysvängen!

Inte lika kul dock att gå upp och jobba på söndagen....TRÖTT....men det gick. Söndagen blev annars en riktig slappesöndag, åt hamburgare och låg och halvsov framför tv:n. Sen blev det lite glögg och pepparkakor hos Elin. Mysigt!!

Katastrof!

Varje år säger jag att jag inte ska se Idol. och att jag inte bryr mig. Ändå lyckas jag ändå på något sätt fastna i det och hitta en favorit. Årets favvo var Daniel. Och nu sitter jag och ser att han röstas ut. "Svenska folket har gjort bort sig " för att citera min egen Daniel. Det är helt stört att han åker ut när en dansbandfjönt som Andreas är kvar. Nu slutar jag definitivt se Idol för i år, finalen ska jag heller inte se.
Daniels andralåt ikväll var riktigt riktgt bra, och jag tyckte absolut att han och Marie skulle till final. Så nu är jag arg...och det förstärks kanske av att jag inte är helt nykter heller (har varit hemma hos Kikki och Johan och provsmakat av Johans droughtmaster som gör fatöl hemma....GOTT!!!)

Jaja...imon har jag glömt Idol, det är ju faktiskt inte så viktigt egentligen.

Och imon ska vi se riktigt riktigt bra rock....SAHARA HOTNIGHTS på Mejeriet! Det ska bli skitkul!

GODNATT!!

Dags för julpyssel!

Sov länge idag, och sen åkte jag ner till Malmö och tränade. Idag var det BodyStep, vilket var grymt jobbigt konditionsmässigt! Så jag var knallröd i ansiktet när jag var klar...snyggt...lägg till fettigt, platt hår, en gammal adidas-tröja, och helt osminkad, så kan ni tänka er hur snygg jag var!
När jag hade duschat så såg jag att Louise hade skickat sms och skrev att Molly ville träffa mig...och vem kan neka en sån inbjudan? inte denna mostern i alla fall! Så det blev en tur ut till Bellevuegården och en förkyld liten Molly. Vi "vuxna" (jag och Louise) hann med lite kaffe med, annars blev det mest lekande med Molly. Vid 3 kom Kikki och hämtade mig så åkte vi till Panduro-(stavade jag rätt, Louise?) outleten vid Ekohallen. Blev lite handlande, men jag höll knappt på att få med grejerna eftersom jag inte hade tillräckligt me pengar på kortet...oops pinsamt! Lyckades skrapa ihop det mesta i kontanter, och resterande 28 kr på kortet! Och det hade jag som tur var!!

Nu ska jag äta lite kycklingsallad till middag och sen är det att styra cykeln hem till Kikki och Theo för lite julpyssel!

Lite bilder...

Har varit dålig på att lägga in bilder sista tiden. Här kommer några iaf:

image284
Vinter/ jul-kudde som jag sydde ikväll.

image285
Julstrumpa har jag me gjort. Den är inte helt klar, ska i en tomte och paket med.

image286
Min nya VARMA jacka!

image287
Daniel vid datorn...en ganska vanlig syn :-)


Lite bloggtips...

För er som vill läsa om sånt som alla stör sig på men kanske inte tänker på, och andra sådana fenomen så har jag ett bloggtips till er:

www.snusklubba87.blogg.se

Det är en nystartad blogg, som skriva av min käre bror och hans kompis. Väldigt kul läsning iaf!

Glöggpremiär!

Vi slutade redan 12 idag, och sen skulle jag hem och städa men var så trött så jag låg och vilade mest. Efter middagen gick vi till Elin och drack glögg....premiär för i år. Gott!! Nu sitter jag hemma och dricker en hemmagjord latte, och funderar på att sy lite.... Får se vad det blir!

Kalabalik på tåget...

Imorse, när jag väl kom med tåget, hände något som inte händer var dag! När jag kom på hamnar jag precis bakom ett "värsting-gäng", 4 killar i tonåren. De hade musik på hög musik, och störde typ alla. Efter ett tag kom en konduktör och bad dem stänga av musiken och efter en del käftande så gjorde de det. Sen i Lund gick dem av...trodde jag iaf! För när vi var mellan Lund och Malmö så kom de plötsligt springande genom vagnen. När vi kom till Burlöv stannade tåget, och konduktören och en till kom efter killarna. Då visade det sig att de bara hade löst biljett till Lund och var tvungna att gå av, men de vägrade. Blev en del snack fram och tillbaka, killarna hotade att stämma tågpersonalen om de inte fick åka med till Malmö för att de skulle komma för sent till skolan. Det fortsatte ett tag, och så ropades det ut i högtalarna att tåget skulle stå kvar i Burlöv tills de 4 hade hoppat av. Då hoppade 3 av dem av, men den fjärde stod kvar och kaxade. Till slut var det riktigt nära att han slog till konduktören, men då drog hans kompisar ut honom, och dörrarna stängdes.
Lite obehagligt var det, för det var så nära att det faktiskt hade gått riktigt illa. Nu stryker jag iaf tågkonduktör  från listan över tänkbara yrken :-)

OOPPPS!

Skulle ta tåget 9.26 idag...kom iväg i tid och allt men när jag stod på perrongen och väntade på tåget kom jag på att jag glömt tågkortet hemma! Tur jag kom på det, annars hade det blivit 700 kr i böter och det har jag ju provat på en gång.
Så det var bara att cykla hemåt igen och nu sitter jag och väntar tills det är dags för nästa tåg...så jag blir väl  ca 15 min sen, och ska då gå in i föreläsningssal med ca 250 personer som tittar...spännande!!

Vig som ett kylskåp.... och ny vinterjacka!

Idag provade jag på BodyBalance, vilket är en blandning av yoga, pilates och thai chi (tror jag det heter). Har varit ganska skeptisk mot yoga, men det var faktiskt riktigt kul! Är ju inte speciellt vig, så det såg väl inte alltför snyggt ut...men men, det tar nog för det kändes rejält! Sen slutade vi med 10 minuters avslappning, jag somnade nästan! Men det får bli fler gånger av detta.

Annars var det en lugn dag i skolan...vi hade en föreläsning och ett litteraturseminarie. Och så har jag kommit fram till att vår nya lärare, som vi ska ha i 10 veckor är riktigt kass! Saknar vår förra, han var bra.

Efter skolan, i väntan på träningen, tog jag och Alexandra en kaffe och satt och snackade nån timme. Alltid lika trevligt...

Handling på Maxi på kvällen, och det blev en rund in på Centan med. Hittade en vinterjacka. Har en hel del höstjackor, men idag frös jag som en liten nakenhund så jag tog beslutet att investera i en riktigt varm jacka. Blev en dunparkas från Everest, militärgrön. Så nu kan jag vara varm o go igen!!! Snart dags för sängen, ska för en gångs skull lägga mig i tid! Godnatt!

Sitter i min ensamhet...

Eftersom jag ska jobba imorgon, och Daniel också ska jobba och därmed ha bilen, så ska jag sova hos mamma och pappa inatt, så att jag kan ta mig till jobb imon. Så nu är jag här...helt själv...mor och far är iväg på nån middag och lillebror är iväg med kompisar och Daniel åkte hem igen för att se matchen. Men men, det är rätt lugnt...

Har varit en riktigt lugn lördag. Daniel och jag var bara hemma. Kollade några avsnitt av Scrubs och var ute och gick med Kikki och Theo. Sen blev det lite julpyssel för mig, och invigde min symaskin! Japp, jag har en symaskin...vuxenpoäng där! Sydde iaf på en julstrumpa....väldigt fin blev den iaf!

Sen blev det ännu en promenad med Daniel...vi gick runt och tittade lite på Kävlinge...och allt va vår lilla by har att erbjuda :-)

Nu får jag väl snart sova, ska upp 6 imorgon :-(

Äntligen helg!

Var ledig från skolan idag, så helgen började idag. Men vad gjorde jag med min lediga dag? Sov till halv 1 och sen kollade jag lite Scrubs och allmänt slöade. Skönt, men värdelöst!

På kvällen var vi hos Krille och Kajsa i Malmö. Väldigt trevliga, de är så himla härliga båda två!! Fick väldigt god mat, till förrätt blev det räkröremacka, och sen blev det köttgryta till middag. Riktigt gott. Till kaffet var det lite frukt och choklad. Och så blev det en del rödvin också ikväll.

Nä, nu är det dags för sängen för mig, blev iaf ett litet inlägg idag!
Godnatt.

Kass på att blogga...

Har fått klagomål från lite olika personer om att jag är dålig på att blogga, och jag kan ju bara hålla med! Nu när typ alla jag känner har en blogg så får man ju försöka hänga med :-)

Kan dra en liten snabbis om sista dagarna....

I tisdag var jag duktig dubbelt upp. Först tränade jag BodyPump efter skolan. Sen på kvällen skulle Daniel och killarna träna bandy men så blev de knappt nåt folk så de ställde in. Men eftersom lokalen ändå var bokad så åkte vi två dit och lattjade lite. Hittade en halvsumpig basketboll och sköt lite...Tyvärr vann Daniel hela tiden....men kul var det! Sen spelade vi lite bandy man-mot-man, vilket gav mig två insikter....1. Jag är ganska kass på bandy! och
 2. Min kondition är icke-existerande...fy fasen va trött jag blev! Så därför straffade jag mig själv med lite idioten-träning och lite löpning runt hallen.
Ganska nöjd med mina träningsinsatser den dagen iaf!!

Igår fick vi nobelt besök i Kävlinge, närmare bestämt av min bror! Han har varit här en hel del sist tiden vilket är jättetrevligt! Vi åt hemmagjord pizza och sen spelade vi kort. Sen skulle jag jobba på Pågen inatt, så jag körde hem Peter samtidigt.

Idag var jag och hälsade på Louise och Molly. Alltid lika mysigt, och det är så himla kul att leka med Molly nu. Hon snackar hela tiden och hittar på en massa roligheter. Idag t.ex. så roade hon sig med att krypa in i en tom hylla i sin bokhylla....hmm... Sen sa hon en massa gånger "Nenne". Kan det möjligtvis vara så att hon börjar säga Jenny??

Så en liten update från mig....
Ha det bra!

Molly

Har förresten glömt skriva att jag passade min lilla favvo Molly i måndags. Vi hade en mysig dag med mycket lekande, en riktig långpromenad och besök hemma hos farmor Ella. Hon går "på riktigt" nu, och det är inte en lugn stund när man passar henne. Och hon har verkligen en egen vilja nu! Knorrar när hon inte får som hon vill. Men det är så kul att se vilken liten personlighet hon har blivit...det blir roligare och roligare att vara med henne!


En fjortondel av utbildningen avklarad...

...så var där bara 13 kvar!!

Efter två dagar (tisdag och onsdag) sittandes i soffan från morgon till kväll med datorn i knäet och omgiven av böcker och skrivandes på första hemtentan så är den nu inlämnad!! Blev faktiskt ganska nöjd i slutänden men nu återstår att se vad min lärare tycker om den...om max 3 veckor får vi svar. Om jag får ´G eller VG så är jag nu klar med första kursen på utbildningen. Imorgon börjar nästa. Så ikväll är det vila...

Hade skola mellan 13.15 och 15 idag, men innan vi började så träffades jag, Alexandra, Malin och Emelie och åt lunch ihop. Har ju inte varit i skolan sen torsdags så det var kul att träffa dem igen! (vi träffades visserligen i fredagskväll när vi hade tjejmiddag hos Malin men ändå...) Är glad att jag lärt känna de 3, de gör skolan väldigt mycket roligare!

Vi slutade redan halv 3 och jag skulle träna halv 5, så i väntan på det gick jag och Alexandra och tog en kaffe.
Sen var det Body Pump på Forum, grymt jobbigt, men väldigt kul.
Fortsatte hälsolinjen sen med kyckling och avokadosallad och julmust light....mmm julkänslor!

Daniel fick sin present av mig idag, Scrubs säsong 4 och 5. Så nu har vi lite att titta på!

Rolig helg...och nu är Daniel 25!!

Så var det dags för Daniel att fylla 25! Igår (söndags) var det dags.

Firandet började i lördagskväll när vi hade fest för Daniel här hemma. Vi var cirka 25 st, och det blev riktigt lyckat! Hade jätteskoj. Och massa fina saker fick han. Lite singstar hann vi också med...
Anna, Lina och Peter sov över här sen.

Söndagen började väl sådär, både jag och Danne var ganska bakis...gulliga Anna och Lina gick och handlade frukost, vilket vi tackar för! Som tur var så gick mitt snabbt över så jag kunde börja förbereda för nästa firande...kalas för våra familjer på söndageftermiddagen. Vi åt god kyckling i form, och sen blev det tårta som mamma och pappa hade gjort. Trevigt var det!

En kul helg allt som allt...får se om det kanske kommer lite bilder med!

Här är jag...

Jag vet, har varit riktigt kass på att skriva sista tiden...
Kan kanske bero på att det inte hänt supermycket kul sista tiden....inte att det hänt så mycket tråkigt helle, det har mest varit ganska normalt!

Har jobbat lite extra några nätter. Segt att jobba natt men det ger ju bra pengar. Det behövs...

Var förresten på Skånes djurpark med Sia och Linnéa i tisdags. Det var roligt. Hade inte träffat Linnéa på väldigt länge så det var kul att se henne. Riktigt go´ är hon! Vi gick några timmar inne i parken, sen körde vi in till Höör och fikade på ett ställe där. Blir ju inte att man hinner snacka så mycket med varandra på tjejmiddagarna så det var roligt att snacka lite sådär bara med varandra.

Nu är jag "ledig" fram till torsdag näst vecka. Men så mycket ledigt är det inte, vi ska lämna in vår första examinationsuppgift på torsdag. En uppsats om det vi lärt oss i första kursen, typ. Ska bli skönt när det är klart.

Jaa...det var allt från mig denna gången.

RSS 2.0