Kan inte somna...

Sitter vaken och spelar Kungen på datorn...inte ens det minsta trött. Så går det väl när man sover till 2 på dagen. Och imorgon ska jag upp 8. Kommer vara trött på kvällen....men bara att hålla sig uppe. Kan ju inte somna innan midnatt på självaste nyår....

Slappesöndag

Kunde inte somna inatt förrän vid 3 eller nåt och vaknade med väldigt ont i huvudet, och eftersom jag visste att det inte skulle vara något att göra på jobb idag (bara städning) så stannade jag hemma. Somnade om utan att stlla klockan och vaknade 13.45!! Och jag som skulle plugga idag....
Daniel kom hyfsat tidigt hem från jobb idag och sen låg vi bara framför tv:n och slappade. Framåt kvällen ringde Elin och frågade om vi ville komma över så det gjorde vi. Spelade yatzi och sen åt vi pizza (för andra dagen denna helgen...ojdå!) och tittade på filmen The Robinsons. Lite smårolig. Den innehöll sjungande grodor, en skurk i plommonstop och en tidsmaskin. Kan en sån kombination bli något annat än succé???

Imorgon är det nyårsafton, och då hinner jag förmodligen inte blogga. Jobbar på dagen, och sen ska vi hem till Kikki och Johan för nyårsfirande på kvällen. Så....


GOTT NYTT ÅR!!
Hoppas ni får ett bra 2008 och fortsätter läsa min blogg :-)
Kramar Jenny

2007 - Året som gått

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?  Hållt i lektioner för en skolklass, varit på babysim och jobbat i djuraffär

2. Höll du några av dina nyårslöften?  Hade nog inga, har gett upp det! De flesta brukar brytas redan på nyårsdagen :-)
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ida fick sin lilla Anton i april, och Veronica gick Linnea på juldagen

4. Dog någon som stod dig nära?  Nej....
5. Vilka länder besökte du? Kanarieöarna (alltså Spanien), Tyskland (Border Shop), Danmark (Kastrup)
6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008? Självdisciplin
7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?  den får jag klura på...

8. Vad är det bästa som hänt dig år 2007?   Att jag har hittat en utbildning som känns rätt och att jag slutata jobba natt
9. Största misstaget?  Kanske att jag lät min cykel bli stulen!?
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inget allvarligt...störst problem från att jag är plattfot
11. Bästa köpet? I-poden, bärbara datorn, min varma, varma vinterjacka
12. Vad spenderade du mest pengar på?  Datorn

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?  Daniel gör mig glad varje dag.... och att vara med och se Molly bli större och större

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007? Visit to Vienna, Apologize
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Förmodligen gladare på många sätt....det har varit ett bra år. Men förra året var också bra
16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest mer, men det är ju en pengafråga. Tränat mer, pluggat mer.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Sovit bort så många dagar
18. Hur tillbringade du julen? Julafton med Daniels familj, juldagen med min familj. Det har varit en riktigt bra jul.

19. Blev du kär i år? Var redan kär när året började

20. Hur många one night stands? Skriver jag väl inte här, Daniel läser ju.....haha....jag är så rolig!
21. Favoritprogram på tv? Greys anatomy, Scrubs, So you think you can dance,One tree hill

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Hata är ett starkt ord, men har några i min klass jag tycker mindre om...
23. Bästa boken du läste i år? Påven Johanna, några David Baldacci-böcker, Nobels testamente

24. Största musikaliska upptäckten? Sahara Hotnights...jag vet att de har varit kända länge, men jag upptäckte dem i år.
25. Något du önskade dig och fick? Alla mina julklappar var ju sånt jag önskade mig... en symaskin i födelseedagspresnt.

26. Något du önskade dig men inte fick? Playstation 2 med Buzz och en undalat

27. Årets bästa film? Hmm...som kommit ut i år...kommer inte på nån

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007? Louise och Molly var hos mig på dagen och på kvällen var det kalas
29. De bästa nya människorna du träffade? Alexandra, Malin, Emelie, Tommy och Johan
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?  Stil?? har ingen....

31. Vad fick dig att må bra? Att sluta jobba natt, Daniel, Molly, resten av familj och mina favvo-vänner, praktiken.

32. Vilken kändis var du mest sugen på? Jude Law

33. Vem saknade du? Ibland har det varit för lång mellan gångerna med vissa kompisar och de har jag saknat!

34. Favorit månad? December...det har alltid varit en bra månad för mig
35. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?   Vunnit pengar, köpt en stor lägenhet, och rest...då hade det varit ännu mer najs!!


Grattis!

Har ju glömt skriva att min kompis Veronica har fått en dotter! Lilla Linnea kom på juldagen, precis som planerat. "En svarthårig pärla" för att citera den nyblivna mamman. Stort grattis till er!!!

Jobb, jobb, jobb

Råkade bli lite dubbelbokad igår, så först jobbade jag i djuraffären mellan 12 och 20, och sen var det bara hem om och äta lite tacos, och sen var det dags för Pågen 23-07. Ville verkligen inte jobba natten, men hade skrivit upp mig för ett tag sen så det var inte så mycket att göra åt det. Jag hade tänkt gå lite tidigare, vid 6 så att Daniel kunde ta vår bil till jobb, och för att jag var så trött. Men våra chefer hade (som vanligt) missat i planeringen och det visade sig att där var körning fram till 9 men inget skift som kom efter oss! Så jag fick stanna.... Det blev mycket cola och kaffe för att hålla mig vaken idag. Det var så himla skönt att komma hem och hoppa i pyjamasen och sova!

Ska verkligen skulle ta på mig så mycket jobb nu. Funkar ju inte när det dubblas så här!

Har ingen bra rubrik idag...

Idag har inte hänt så mycket...men har fått cykeln stulen. Förmodligen. Den har stått på stationen i Kävlinge sen innan jul, och idag hittade jag den inte där uppe. Typiskt...men jag får skylla mig själv när den stått så länge där. Får väl upp imorgon och kolle lite närmre.

Sov länge, och sen har jag jobbat heldag, från 10.45 till 20.15. Var i djuraffären, så jag jobbade kväl med Kikki. Det är kul! Idag började jag ta fiskar själv, och sålde även en hamster (har inte tagit djur själv innan) Så det är ju lite framsteg!

Kom hem till en sjuk Daniel sen....han var febrig. Hoppas han blir frisk till nyår.

Nu..sängdags! Godnatt!


Slut på julen!

Igår, juldagen, var det dags att fira jul med familjen.Vi åkte dit redan kl 1 och sen var det full rulle hela dagen! Hade inte träffat Molly sen den 13 så det var mysigt att träffa henne igen. Och resten av familjen med såklart :-) Molly va julfin med röd klänning och lackskor, och så hade hon tofs! Så söt!
Vi började me lite ägg och sill, och sen körde vi den traditionella julleken vi brukar köra...jag fick en dörrhängare, en tablettask, lotter och en tårtspade som spelar!
Sen hade både pappa och Peter gjort varsin tävling som vi körde...kul!!
Sen hade mamma tagit det smarta beslutet att skippa ännu mer julmat, och istället åt vi stek. Gott!
Och så var det dags för julklappsöppning. Mollys julklappar stod nog för ungefär 80% av alla. Jag fick bra grejer; hårfön, handdukar, pussel, presentkort, pyjamas, scrapgrejer och lite annat.
Molly brydde sig inte så mycket om sina egna grejer, utan var mest intresserad av fotot av henne som mamma och pappa hade fått. Hon älskar foto på sig själv!
Sen spelade vi spel hela kvällen...och det blev mer o mer galet ju senare det blev. om det berodde på att whiskeyflaskan tömdes eller om vi bara e lite knäppa vet jag inte...

Vi stannade till halv 1 och sen lämnade vi Peter på slagthuset, där det var jätteköer...då var det skönt att åka hem och sova!!

                
 

Bilder från julafton

 Alla klappar...som tog 3 timmar och 5 minuter att öppna!

 Daniel öppnar

 Kisen hittade en låda

Julafton är slut!

Så, då var julafton slut för i år! Och detta var inte vilken julafton som helst, det var första julaftonen utan min familj. Men jag var ju ändå med familj, för Daniels familj räknar jag som min familj också, men utan mina föräldrar och syskon i alla fall.

Dagen började med mysfrukost med en massa tända ljus och skinksmörgåsar och kanelte. Sen var det dags för mig att jobba några timmar. Jobbade mellan 10 och 13 i djuraffären. Timmarna gick snabbt, och när jag slutade hämtade Daniel mig och vi körde till Hjärup. Förrutom Daniels mamma så var Daniels mormor, pappa och syster där, och även Lynns pojkvän Fredrik.
Vi åt jullunch innan Kalle, och sen såg vi såklart Kalle. Efter det tog vi "ungdomar" en promenad runt Hjärup.
Och så var det dags för julklappsöppning. Tog några timmar, och jag fick massor av fina julklappar. Fick bl.a. cd (Sahara Hotnights), pyjamasbyxor, smink, bok, handstickad halsduk. Tillsammans fick vi bl.a. bestick, knivset och pengar. 
När julklapparna slutligen var öppnade åt vi mer mat, skinka och köttbullar bland annat. Resten av kvällen spelade vi lite spel och slappade. 
En bra julafton allt som allt. Ska försöka lägga in bilder imorgon. 

 

Varför gjorde inte vi så här??

Detta var ju verkligen ett sätt man kan dansa bröllopsvalsen på...

Längesen...

Ett tag sen jag skrev här. Har jobbat en hel del sista veckan och haft det sista i skolan nu innan julen så det har helt enkelt inte varit så mycket tid över! Jobbar nu över julen både på Pågen och i djuraffären, så det har blivit jobb var dag sen i lördags, och ska jobba fram till julafton nu. Ångrar lite att jag tog 3 nattskift på Pågen denna veckan, men men... blir ju glad när lönen kommer!

Var en snabbrunda på skolan imorse för handledning till ett arbete vi ska göra över julen. Vi har 2 grupparbete och en hemtenta som ska vara klara en bit in i januari. Så inget jullov att snacka om precis! Men idag var det sista schemalagda på ett tag framöver.
Efter det styrketränade jag en stund, och sen åkte jag till Lund och fixade de sista klapparna. I Lund träffade jag även Tommy som jag jobbade med på Pågen innan, och vi käkade lunch. Trevligt!

Nu har jag några timmar hemma, sen börjar jag jobba 19 ikväll. Så jag hinner iaf äta middag med Daniel innan.

Eftersom det blir en del jobb i jul, så tänkte jag att jag faktiskt förtjänar några julklappar av mig själv så det har jag fått! Köpte ett set från Pilgrim här om dagen med halsband, armband och 2 örhängen. De hade speciellt kalenderlucka-erbjudande, så det var ett bra pris.  Och idag fick jag en personlig almanacka med posten, det är en almancka som man själv fått bestämma lite utseende och innehåll på. Rätt onödig pryl egentligen, men det är väl de onödiga prylarna som är roligast!?

image320

image321

8 år idag...

Idag har jag och Daniel varit tillsammans 8 år!! Det är inte dåligt! Inte konstigt att jag har svårt att tänka mig mitt liv utan Daniel, för det är ju en ganska stor del av mitt liv jag har varit med honom..närmare bestämt 1/3 av mitt liv faktiskt.



                                                 


Daniel, jag älskar dig, och du och jag tillsammans är precis som det ska vara. Något annat skulle aldrig funka...


En väldigt nöjd Jenny

Har sista tiden känt mig väldigt, väldigt nöjd med allt. Gått runt och känt mig lite sådär smålycklig mest hela tiden! Och det är en underbar känsla! Det är precis som att allt stämmer just nu. Det går bra i skolan, och det känns verkligen som att jag hittat rätt.  Med Daniel är allt precis så toppen som det brukar, och ja, jag tror inte vi skulle kunna ha det bättre. Familjen trivs jag med (tur, va??) och så har vi ju lilla Molly. Mina kompisar är himla bra, och kul att ha träffat några nya kompisar denna höst som snabbt har kommit att betyda väldigt mycket för mig. Och nu är det december och snart jul och, ja, bara det är lite sådär pirrigt mysigt!
Jag och Alexandra gick runt på stan idag, efter att det blivit mörkt, och det var sådär riktigt kallt, mysigt vinterväder, och överallt i stan var det ljus och vi gick runt och kände oss alldeles lyckliga båda två!!

Visst, så kunde man väl ha lite mer pengar, vara lite smalare, kanske lite sötare och förmodligen roligare med...men va gör det egentligen när man trivs så här bra med livet ändå???


Kram på er alla, och hoppas att ni känner er lika glada som jag i vintermörkret :-)

Kanske matförgiftad??

Slutet av natten och morgonen var jg uppe och spydde ett antal gånger...och mådde väldigt dåligt. Tänkte att jag nog hade åkt på vinterkräksjukan. Så det blev en dag hemma. Skulle haft några klasskompisar här ikväll för lite julmys men det fick ju ställas in. Men som tur är så har jag blivit bättre och bättre under dagen, så nu undrar jag om jag kanske "bara" fick en bit dålig kyckling i kinamaten igår...hoppas det, för jag har lite grejer imon som jag helst inte missar.

Daniel har åkt upp till Skara idag, dags för första delen i hans utbildnining. Han ska läsa 7,5 p. på SLU där uppe, men det är på distans så han ska bara upp vid 3 tilfällen. Men det känns väldigt tomt utan honom här hemma...redan! Och han kommer inte hem förrän onsdagkväll, ganska länge vi var borta från varandra "så" länge. Så inatt blir det att ligga och krama någon av alla mina kuddar!

Så jag har suttit hemma i soffan precis hela dagen och kollat på alldeles för många timmar av Nobelfesten i min ensamhet... Pensionärsvarning eller? Men nu tittar jag på Sex and the City så det jämnar väl ut sig lite.

Godnatt!

Jobb + julfika

Jobb idag med, men idag var det på Pågen. 7-15.20. Riktigt trött var jag när jag gick upp och riktigt tråkigt var det att jobba. Är verkligen sugen på att hitta annat helgjobb...så himla trött på Pågen nu!

Efter jobbet var det dags för julfika hos Louise, Patrik och Molly. Det var trevligt, drack glögg och julmust och så hade Louise bakat lussekatter och gjort julgodis. Där var en hel hög barn, tror det var 8 stycken 1-åringar! Så det var livat...

Både jag och Danne är så himla sledna idag,så det blev en hyfsat tidig kväll och kinamat när vi kom hem. Ska nog snart sova...det behövs!

Har inte något mer att skriva nu, lite trist inlägg idag men min hjärna vill inte riktigt anstränga sig idag...

??

Har inte bloggat i veckan, som ni kanske märkt, men har haft VFT (praktik) hela veckan, vilket innebär att jag är skittrött på kvällarna. Det är verkligen jätteroligt att vara ute och praktisera, men det är massor av intryck hela tiden och en ljudnivå man inte är van vid, så därför tar det mycket på en. Men efter denna veckan känner jag ännu mer än innan att jag är inne på rätt linje...trivs så himla bra, och jag längtar redan till nästa praktikperiod.

Så var det ju Idol-final igår...tittade på den med Anna och Lina. Och jag tyckte helt klart att rätt person vann. Visst, Amanda är grym på sitt sätt och med rätt låtar är hon riktigt bra. Men vinnarlåten gjorde hon ju så otroligt dåligt...den fick mig att tänka på en skadeskjuten kråka eller nåt...och jag kan tänka mig att resten av Idol-vinnarens skiva har den typen av låtar. Så tack vare att Marie vann (som sjöng så man fick gåshud igår) så kan Amanda göra en skiva som passar hennes röst, och så slipper vi höra hennes version av vinnar-låten på radio!
Och för att citera min man: "Nu kan ju Amanda och Håkan Hellström ge sig ut på turné för de tondöva" (eller vad han nu sa...)

Idag jobbade jag för första gången "på riktigt" i djuraffären. Jag jobbade tillsammans med Boström, vilket var riktigt kul! Det gick bra idag tyckte jag, och dagen gick väldigt snabbt. Jobbade mellan 10 och 17.15, men det gick fort. Gillar att stå i affär, det är ganska mycket bättre än Pågen tycker jag....

Kvällen har tillbringats på Bellevuegården där jag passade Molly tillsammans med Daniel, Anna J och Patriks syster Therese. Inte för att Molly är sååå jobbig så hon behöver 4 barnvakter, det mest bara råkade bli så!
Det gick bra, fram till att vi skulle lägga henne. Det gick mindre bra. Efter mycket gråt (från henne), mycket skön(?)sång (från mig) och en massa vaggande av vagnen med en mycket trött Molly i så lyckades hon somna.

Annars då... var hos tandläkaren i tisdags. Och min stora skräck blev verklighet...jag har ett hål! Och jag måste bli borrad i tanden. Jag har aldrig haft hål (mer än när jag var liten) och har aldrig gjort något som gjort ont hos tandläkaren (mer än när jag var liten), men ändå har jag en grym tandläkarskräck. Jag avskyr att gå till tandläkaren för det första. Jag hatar den där saken de har för att rota i tänderna, det känns som att de ska dra sönder tänderna på en. Jag avskyr banankräm (som jag för första gången nånsin slapp!! Är jag vuxen nu??). Och jag hatar att tandläkaren och sköterskan pratar om sånt man inte har en aning om typ "markera A8...och stryk B5...."osv. Innan undersökningen är klar är jag övertygad om att jag har minst 5 hål. Men hittills har de sagt att allt ser fint ut...tills i tisdags. Efter att han sagt till mig att jag hade ett hål så kom skräcken. Jag frågade (med ganska ynklig röst är jag rädd) "Måste ni borra då?". "Ja" sa tandläkaren. "Behöver jag bli bedövad?" "Nej, inte om du inte vill" sa han. Så nu är den stora frågan; vilket är värst bedövningen eller borrningen??

Men i onsdags hände något som lindrade skräcken för Den Stora Lagningen lite...för jag fick uppleva riktig smärta! Vilket får mig att tro att en tandlagning inte kan vara värre än det jag upplevde. Det började väldigt oskyldigt; jag var på ansiktsbehandling. Lite mysigt och lyxigt sådär. Så jag låg där på britsen, med mysig musik och tända ljus, och fick en massa krämer, och masker och massage. Sen kom det till den mindre sköna biten...portömning. Ni som har provat vet att det inte är så skönt. Men jag kan ändå överleva det. Men tyvärr så just den dagen hade en finne på läppen, som har vuxit till sig i säkert en vecka, bestämt sig för att nå sin topp. Utan att gå in detaljer, så var den ungefär så röd och svullen och varig och ÖM en finne kan bli...och då tyckte den snälla hudterapeuten att hon skulle klämma den till mig. Bra, tänkte jag, för den var inte så vacker. Så hon stack hål på den och sen började hon klämma...och klämma...och när jag trodde att hon måste ha börjat tömma mig på blod med, så klämde hon lite till. För det var viktigt att få ut ALL vätska så den inte skulle komma tillbaka. Tårarna rann på mig, jag blev alldeles blöt i öronen (jag låg ner), och hon fick t.o.m. ta en paus i det! Och precis när jag hade hämtat mig så började hon klämma igen.
Nu förstår jag lite hur kvinnor som fått barn känner...klarade man gå igenom en sån smärta klarar man ALLT!! Så det där tandläkarbesöket...det kommer gå galant!!
(Äh, vem försöker jag lura, jag är fortfarande skiträdd!)

Klockan har passerat midnatt, 07.00 börjar jag jobba, så kanske är det tid att lägga sig.
Godnatt!

Vår första bröllopsdag!

Idag är det ett år sen vi gifte oss! En helt underbar dag var det och en sån här dag är det klart att alla minnena kommer tillbaka och man går och småmyser hela tiden. Man säger ju att bilder säger mer än tusen ord så här kommer några bilder från 2 december 2006:

image303


image304

image305

Händelserik lördag

Ledig lördag tillsammans, och dessutom bröllopsdags-helg! Vi sov lagom länge, och åt smarrig "hotell-frukost" sen...pannkakor, bacon och äggröra.
Planen hade varit att gå på stan hela dan men eftersom det var värsta höstrusket ute så blev det en tur till Nova Lund, en idé vi delade med resten av Skånes befolkning kändes det som... Det blev lite julklappshandlande, innan vi tog en fika.
Sen bar det av mot Oxie, där vi såg Peter spela handboll mot Tommelilla. Första halvlek var ganska bra, trots dåligt motstånd, och Oxie tog ledningen med 10 mål. Men sen spelade båda lagen riktigt kasst i andra halvlek, och det var riktigt "hawaii-handboll" om man kan kalla det så! Trots det så vann Oxie med 9 mål, tror jag, så det var ju bra!

Efter matchen åkte vi in till stan. Handlade mer julklappar, så nu har vi fixat nästan allt. När vi var färdigshoppade var det lite för tidigt för middag, så vi gick till Viktors på Lilla Torg och tog ett glas vin/öl.
Middag blev det på Restaurang Gustaf Adolf (tror jag det heter), och det var riktigt gott!

Sen åkte vi hem och julpysslade lite. jag gjorde lite fler julkort och Daniel fortsatte måla tomtar.

Nu sitter jag här i vår nya fåtölj-hörna och spelar Kungen på datorn, och Danne kollar NHL-hockey...snart kallar sängen, ska jobba imon :-(

Bilder från dagen med Molly

I torsdags passade jag Molly mellan 10 och 16. En riktigt rolig dag hade vi tillsammans! Här är lite bilder:

                        

RSS 2.0