Mysfredag

Ikväll hade jag mysfredagkväll med mina favvo-klasskompisar. Vi hade varit hos Alexandra och jobbat med skapande processen under dagen. På eftermiddagen åkte vi upp till stan; jag, Alex, Emelie och Malin. Vi började med middag på Mondo. Åt planka med ryggbiff, pommes, bearnaisesås och lökringar. Så himla gott. Och mätta blev vi. Sen skulle Malin vidare till Kristianstad för att gå ut, och vi andra kom på att det fanns ju lite plats i efterrättsmagen....vad göra? Alexandra kom på en bra idé så vig ick till Intermezzo vid Drottningtorget och åt italiensk glass. MUMS!! Sen var vi mätta....och vi gick bort mot bion. kan säga att det blev inget biogodis idag :-) Vi såg i alla fall Juno, om en 16-åring som blev gravid. Jag gillade den väldigt mycket, riktigt rolig och så där lite lagom småmysig.
Så det har varit en bra fredagkväll!!

image370

Vad ska man ha som rubrik?

Idag var jag på min praktikskola, hos 6-åringarna. Hade varit lite nervös, för jag skulle ju hålla i uteaktiviteterna idag och jag har knappt varit hos 6-åringarna alls innan. Men allt gick jättebra. Vi gick till skogen i Furulund och var där på förmiddagen. Hade förberett två lekar och en utematte-övning, och allt funkade bra. Barnen verkade dessutom tycka att det var roligt så det kändes ju bra!
Sen har jag och läraren för 1-2:an (som jag normalt är hos) planerat nästa vecka. Ska ju vara där på praktik två veckor nu. Jag ska hålla helt i tema rymden för tvåorna, så jag har fått hem en massa material att läsa igenom. Ska själv planera alla lektioner, och hålla i allt. Så det blir en riktig utmaning. Men väldigt kul samtidigt....

Ikväll har jag tvättat och städat lite. Bytat lakan och allt. Så det ska bli skönt att snart lägga sig i helt nytvättade lakan, ska strax hämta dem från torktumlaren.
Godnatt!

Rekord!

Idag har jag haft rekord i antal unika besökare sen jag skaffade lösenord. 17 st. Kan det bero på det jag skrev igår kanske?? Trodde knappt jag ens hade gett ut lösenordet till 17 st...hehe...
Jätteroligt i alla fall att så många läser. Känner ju pressen nu att uppdatera ofta!
Tycker ju själv att det är kul att läsa andra bloggar, så ni som inte har någon får skaffa! Och glöm inte att uppdatera ofta, ni som redan har.

Har redan gått och lagt mig en gång ikväll men var inte så trött märkte jag så jag gick upp igen :-) Kommer väl vara jättetrött imorgon när jag ska vara med 6-åringarna hela dagen.

image369
Så här på kvällen passar det väl bra med en solnedgång! Denna är från Isla de Margarita /Venezuela

Förresten...

...idag fick vi två "bebistider"! 18 mars ska vi få komma till vår barnmorska och lyssna på hjärtljuden (vill egentligen göra det innan för att se så det går bra där inne, men tre veckor går ju snabbt) och sen ska vi på ultraljud 14 april. Det ska bli så himla spännande!

Idag var vi dessutom och kikade på vagn :-) Vi har förmodligen bestämt oss, det känns i alla fall så just nu. Daniel var helt impad av alla detaljer och stod i affären en bra stund och testade allt. Vagnen vi funderar på heter Bugaboo, och ingen mindre än Zlatan har en sån. Och vi säger som så, att är den bra nog för Zlatan så är den bra nog för oss ;-) Dessutom kan man välja den i en massa snygga färger, och Daniel är ju helt såld på jeanstyget (är snyggare än det låter!), så det får det väl bli isåfall. Alla de som säger att killar inte bryr sig om vilken barnvagn det blir har inte träffat Daniel!

Nu måste jag planera morgondagen, ska ha uteaktiviteter med sexåringarna på min praktikskola.

Lite kläder jag shoppat...

Har ju skrivit att jag shoppat lite kläder. Här är bilder på en del av det:

image364
Stövletter

 Tunika/skjortklänning

  Tunika/tröja

  Tunika/tröja

  Klänning

Sen var det ett par svarta byxor, en svart tröja, två bh:ar och en sjal. Så det blev storshoppat!

Sen idag var jag på bokrean och hittade några böcker. Så det var den lönen det :-)

Nu är det officiellt!

Sååå....nu vet de allra flesta om det, så nu kan jag skriva det här. Vi ska ha barn! I september kommer den lilla bebisen. Nu håller vi bara tummarna för att allt ska gå bra.

Är just nu i vecka 13, och vi har vetat om det sen 27 december. Så det har varit lååång tid att hålla det hemligt. Men nu är det skönt att det är ute.

image362

Det är en helt otrolig känsla att vi ska bli föräldrar! Tänk...jag och Daniel som mamma och pappa...det är stort!

I fredags fick vi första presenten till bebisen, från Kikki och Johan. Tack så mycket för det!

image363

De är så löjligt små, tänk så liten en bebis är!
Vet inte riktigt mer vad jag ska skriva nu...mycket tankar i huvudet nu.

Kram på er alla!

Riktig lunchvecka!

Denna vecka har varit full av lunchträffar! Har haft ganska lite i skolan, och då blir det lätt dyrt :-)
I måndags lunchade jag med Alexandra, i onsdags med Louise, i torsdags träffade jag Veronica och lilla Linnéa och i fredags var det lunch med Caroline. Roligt att träffa alla, och bra när man får in så många på en vecka.

I fredags kväll kom Kikki, Johan och Theo hit efter att Kikki hade jobbat. Jag hade gjort jordgubbspaj så vi smaskade på det. Gott!!

Sen har jag jobbat lördag och söndag. Djuraffären lördag och Pågen söndag,

Inflyttningsfest var vi på igårkväll, hos Måns och Johanna i Lund. Det var trevligt...inte så många jag kände men det var kul ändå.
Idag har jag hunnit med lite shopping. Kände jag behövde lite nytt, så det blev ett par byxor, en turkos tröja, en sjal, en Bh och ett par stövletter. Sen har jag lagt undan två tunikor/klänningar som jag ska hämta imorgon. Kul med lite nytt! Kanske kommer bilder imon.
Ikväll var vi på middag hos mamma och pappa. Farmor, Molly och Louise var också där. Kul att träffa alla.

Nu väntar en myskväll framför tv:n, sen ska jag lägga mig tidigt!

Trött efter en lång dag...

Var uppe halv 7 idag, vilket är tidigt för en student. Så en trööött start på dagen.... Låg kvar och snoozade lite för länge, så jag fick äta frukost på tåget :-)
Musik och drama i skolan idg, det var kul! Vi använde oss av clownnäsor på dramat och fick bl.a. lära sig slåss som clowner!

Efter skolan mötte jag Louise och Molly för lunch. Gick runt på stan ett tag med, och så hanns det med lite latte med. Molly var söt som vanligt, och till hennes glädje gick vi runt inne på HansaLeksaker en lång stund. Hon bara sprang runt och tittade på allt! Det är shopping i hennes smak.

Sen blev det vidare till Burlöv och djuraffären. De ringde in mig under dagen för de hade en hel del att göra. Så det blev några timmars jobb på kvällen. Men det är bara kul att vara där tycker jag, roligare än det andra jobbet!

Skulle gått hem till Elin för att se Greys anatomy eftersom Daniel kollar fotboll, men var så trött efter jobbet så jag har bara legat på soffan. Snart dags att byta soffan mot sängen....

Godnatt!


Ledig idag

Ingen skola idag så jag har passat på att sova ut. Sov till halv 11 skönt! Nu sitter jag och kollar Oprah och har precis ätit svampmackor till frukost. MMMM....det är så himla gott!
Blir en riktig hemmadag idag, ska diska, dammsuga, städa lite...hmmm, hade nog varit bättre att gå i skolan idag!

Kom att tänka på en sak nu när det varit nästan vår-väder de senaste dagarna... Minns ni snöstormen förra året, när alla var insnöade? Det var i februari, så nästan exakt ett år sen! Då såg det ut så här!

image360

Besök i Böketofta

Idag har jag och Alexandra varit på besök i Böketofta. Vi skulle göra en intervju med Daniel i grisstallet till vår skapande process. En strålande dag för en liten roadtrip var det idag, och Alexandra fick uppleva sidor av Skåne hon aldrig sett förr :-)
Väl på plats i Böketofta blev det en hel del filmande. Både Daniel (som spelade grisbonde) och Alexandra (som spelade reporter) gjorde ett utmärkt jobb och vi fick ihop massa kul. Dessutom stannade Elin kvar och fotade det hela, så massa fina foto har vi. Och roligt hade vi!!

                         

På väg tillbaka till Kävlinge blev det lite nostalgitur, då vi dels visade vårt gamla hus i Böketofta och gamla lägenheterna och skolan i Svalöv för Alexandra. Det kändes som evigheter sen vi gick i Svalöv. Och visst, det är ju snart 6 (!!) år sen vi tog studenten. Vi såg den nya utbyggnaden på skolan, bakom själva skolbyggnaden. Passade inte alls ihop med resten av skolan, det nya såg alldeles för nytt och modernt ut.


Måste bara skriva om Daniel....

Daniel får ett eget litet inlägg här, för att han har varit så himla duktig och fixig i helgen! Han har lagat vasken (som jag slog isönder för ett tag sen...), och så lagade han min fina gröna blomma i köket som man har ljus i (två gånger fick han laga den, för först limmade han på ett blad som var av, och sen slog jag den i golvet nån timme senare igen så då fick han laga tre blad!) och så slutligen så fixade han en kil av vår skumgummimadrass för att lägga i skarven i sängen. Blev kanonbra! Han är så duktig min man!

image350

Nu har jag precis avslutat kompletteringarna på min tenta, och ska snart köra ner till skolan och lämna in den. Ska träffa Alexandra där och så ska vi gå och fika. Mysigt!

Ha en härlig dag i det fina vädret!

Helg med mycket jobb men ändå bra!

Söndageftermiddag och har precis kommit hem från jobb. Har haft dubbelhelg på pågen, jobbade både igår och idag. Men det är väldigt lugnt på jobb nu, inte alltför ansträngande.

I fredags var jag hos Elin hela kvällen. Vi åt en massa godis och kollade Let's Dance, och snackade en massa. Mysigt!
Igår var vi ju hemma hos syrran. Peter och Michaela var också där. Vi kollade festivalen, ingen höjdare igår. Jo, Björn Gustafsson är ju så himla rolig! Som jag skrattade.... Och så var det bra att Carola inte gick direkt till final. Andreas skulle skitit i att ha med henne, låten hade varit bättre med bara honom.
Sen blev det lite spelande med igårkväll, roligt! Kul nu när vi har en ny medlem i familjen Dahlström...och så blir vi ju jämna par när vi spelar :-)

Förresten....gissa vilken som är den enda låten som har satt sig på huvudet sen igår??
Kebabpizza.... :-)

Snabb inlägg....

Sitter och väntar på att Daniel ska bli färdig med håret, så det blir ett snabbinlägg under tiden....
Har jobbat idag, på Pågen. Så jag missade den fina dagen...som sedan blev ganska mulen och trist.
Nu ska vi alldeles strax köra ner till Malmö och till Bårdéns för lite schlagerkväll. Kan nog bli trevligt...kan ju alltid zappa när Carola kommer in ;-)

Trevlig lördagkväll på er!
Kram

En härlig dag!

Har varit en riktigt bra dag idag! Tjejerna i mitt arbetslag var hemma hos mig, och vi fick massor gjort! Dansen blev helt färdig, och det blev riktigt bra med. Tyckte vi i alla fall... Vi övade MYCKET så det var värsta träningspasset....men himla roligt! Dans är roligt....
Lunch blev det ute på vår balkong, i strålande solsken. Jättehärligt! Sen gick vi en runda längs med ån, så de fick se Kävlinge från sin fina sida.

Tidigare ikväll såg jag filmen "På smällen", med Izzie från Greys Anatomy. Den var faktiskt väldigt bra, tyckte jag.

Sen har jag gjort ett instrument, vi ska ha det på musiklektionen imorgon. Mitt blev extremt enkelt, hade ingen fantasi!

image347
Emelie, Alexandra, Malin och Sandra nere vid ån.

image348
Nu har träningskläderna åkt på!!

image349
I dansartagen

Glad Alla Hjärtans Dag på er!

En riktigt underbar dag ser det ut att bli! Solen skiner, och det ser helt vindstilla ut. Hoppas jag får tillfälle till en riktig långpromenad idag! Det känns som våren är på väg och då blir i alla fall alltid jag lite extra småkär. Tyvärr är Daniel i Skara så några alla hjärtans dag-pussar blir det inte för mig!

Sitter och äter frukost här vid datorn nu, och väntar på mina klasskompisar. Vi ska vara här och jobba idag. Eller jobba och jobba, idag ska vi lära oss en dans och öva öva öva! Haha, stackars våra grannar, här kommer nog dunsa en del.

Ha en härlig dag nu allihopa! Puss och kram från mig

me&I

Min syster Louise har gått och blivit me&I-säljare. me&I är ett klädmärke som man bara kan köpa genom hemparty. Det är mest  barnkläder, men även lite vuxenkläder. Förra året köpte jag en tröja/tunika med stjärnor som jag gillar jättemycket.
Ikväll hade Louise sitt första party. Vi var bara 4 stycken så det var en mjukstart för Louise. Det blev storhandling för mig, hittade 3 st klännngar/tunikor. Väldigt fina och de kommer vara sköna i sommar.

image339

image340

image341
Ska eventuellt ha ett party hemma hos mig nån gång i vår, med Louise, så ni får gärna säga till om ni är intresserade av att komma. Även om ni inte har barn så finns där ju kanske syskonbarn ;-) Även om ni är intresserade av eget party är det bara att säga till!

Hörby är man inte i varje dag....

Idag var jag i Hörby. Nu undrar ni väl vad jag hittade på där....Ja, det kan man ju undra :-) Jag var faktiskt hemma hos min klasskompis Emelie tillsammans med min grupp för att göra lite skolarbete. Vi håller på att jobba med en föreställning som vi ska uppträda med vecka 13. Och vi ska dansa, sjunga, spela teater och en massa annat! Ska bli superkul! I alla fall så var vi hemma hos Emelie för att jobba idag, och det blev en del gjort. Men det blev även en massa sjungande och lyssnande på gamla nostalgilåtar... Hanson, Backstreet Boys, Aaron Carter och lite annat smått och gott. En runda Hörby runt hann vi också med...och lunch på en av restaurangerna (=pizzeria).

image337
Malin och Alexandra

image338
Så här pluggar en blivande förskollärare....i sångboken!!!

Roliga klipp

Vet att jag ligger back i bloggandet, men just nu orkar jag inte komma på nåt att skriva så jag bjuder på en del klipp istället. Om ni inte skrattar så har vi definitivt inte samma humor, för det gjorde jag!! Säkert inga nya klipp för de flesta men men....

Robin om att vara programledare



Två av mina favoriter; Robin och Johan Glans

Johan Glans i Stockholm Live



Roligaste killen!! 



Och lite mer Björn....

Och så några klassiker.....Robin som Zlatan, två gånger.



Får ha med en flicka med, och vem är bättre än Filippa Bark?



Så...mycket nöje!


Molly opererad

Har glömt berätta att lilla Molly har fått sina ploppar vid örat borttagna (hon föddes med två små ploppar vid ena örat). Ni som läser Mollys blogg har sett det där, men för er som inte läser den så är här några bilder från hennes sjukhusvistelse (de 3 timmarna den varade!!). Väldigt söt liten patient!

image334

image335

image336


Allt hade iaf gått bra, och nu är hon två ploppar fattigare!

"Ledig" dag

Självstudiedag idag....har tyvärr inte blivit så mycket pluggande. Gjorde misstaget att börja läsa LIza Marklunds senaste bok "Livstid" igårkväll, och kom så pass långt i den så jag blev fast. Så idag har jag mest läst, och boken hann ta slut också. Riktigt bra var den, kan rekommendera. Men jag har faktiskt gjort något duktigt idag...tvättat! Och så kollade jag en film, "Music and Lyrics" med Hugh Grant, helt ok.

Igår var det en riktigt rolig dag i skolan. Vi höll på med tredimensionellt skapande hela dagen. Det innebar att vi ägnade hela tiden med att pyssla. Vi använde gips, papier mache (eller hur det stavas??) och en massa färg. Riktigt roligt hade vi och det blev en fin (nåja....) figur som fick heta Malin.

Igårkväll fikade jag med Josefin och en av hennes kompisar. Väldigt trevligt, glad att jag lärt känna henne!
Senare på kvällen fick vi besök av mamma och pappa. Så det var fullt upp igår!


Snart kommer Daniel och Elin hem från jobb, och då blir det spaghetti och köttfärssås här!

Ett tag sen...

Har varit slarvig med bloggandet ett tag, får skärpa mig!
Har varit en del i skolan, mest roliga saker. Denna veckan har vi t.ex. spelat in en musikvideo, riktigt roligt hade vi när vi gjorde den och vi är nöjda med resultatet med!

Helgen har varit full rulle....
I fredags var jag, Daniel, Pelle, Anna och Lina på Let's Go i Malmö och åt filébuffé och spelade bowling. Maten var god och jag vann första omgången bowling! Händer inte varje gång, så det var skoj! Sen spelade vi lite airhockey och satt och snackade ett tag innan det var dags att åka hemåt. Men Anna och Pelle stannade i Malmö, och gick vidare nånstans....Harrys eller var de nu hade gått.

Lördag och söndag har det varit jobb. Men har även hunnit med att träffa Anna och Lina (igen!!) igår, och så var det dags för familjeträff idag, hemma hos Bårdéns.'

Så det har varit en bra helg!
Nu är jag skittrött, och ska väl snart sova!

RSS 2.0