Daniels önskelista - för dem det berör

*Sportbag Stadium Nike team grip M. 349:-

*Presentkort Carlings

*Presentkort Stadium

*Vita T-shirts stl. M

*"Snygga" T-shirts stl M

*Stekjärn 28 cm, höga kanter. Teflon

*Böcker: Kamelklubben och Samlaren av: David Baldacci

*
Stickade tröjor stl. L

Godmorgon!

Jobbade inatt, första natten sen jag började plugga. Kan säga att jag framåt morgonen fick kämpa för att hålla ögonen öppna! Men det funkade, och det var faktikst inte så illa att jobba en natt mitt i veckan som jag var rädd för. Men jag är ändå glad att vara ifrån heltid på natten.

Nu har jag precis vaknat, ska snart ner till Malmö för ett hudvårds-och sminkparty hos syrran.

När jag vaknade och skulle gå ut ut sovrummet stod där en jättefin röd ros där! Det är verkligen en sån gullig romantisk grej som förgyller vardagen. Har en underbar man, men det visste jag ju redan!

Slappesöndag

Som vanligt på söndagarna så jobbade jag mellan 7-15.20. Så himla kallt att gå upp i morse vid 6. Kallt i sovrummet, och kallt ute...
När jag hade jobbat klart hämtade jag lillebror Peter och så följde han med hem till oss. Jag kollade reprisen på Greys Anatomy så Daniel och Peter passade på att köra till Nova Lund. Daniel köpte nya jeans, mörka diesel. Snygga! Sen köpte de med sig kinamat hem, alltid lika gott. Jag åt min favvorätt, kyckling med currysås och purjolök.
Nu håller Peter på med skolarbete, och Daniel kollar sport. Snart ska vi spela kort. Sen sover Peter här, så ska vi åka till skolan ihop imon.
En riktig slappesöndag! (bortsett från jobbandet...fast där är rätt slappt med)

Vår första natt med bebis....

Så, nu har vi då haft Molly hos hos en hel natt. Det började bra...hon sov så gott så. Sen vaknade hon några gånger, och då vaknade jag med såklart (inte Daniel för han hade ju druckit sprit...) men det räckte att ge henne nappen så somnade hon igen.
När sen klockan var 4 vaknade hon igen...och då tyckte hon inte alls att hon skulle somna om! Hon stod upp i sin säng och vinkade till oss. Så det blev välling i vår säng. Sen lekte vi en stund innan vi gjorde ett nytt försök. Jag och Molly la oss i vår säng och mös en stund innan hon till slut somnade i sin säng, vid 5. Efter det sov hon till halv 8. Då var jag trött så Daniel gick upp med henne, så fick jag sova en halvtimme till.
Men helt avskräckt blev man ju inte, väldigt mysigt det där med barn!

Under dagen blev det mycket matande (barn äter en del), en del blöjbytande och mycket lek. Vi var även ute och gick 1,5 timme med Molly sovande i vagnen. Vi upptäckte helt nya delar av Kävlinge. Väldigt fina hus finns här!
Lite lek i sandlådan blev det med.

Vid tjugo i 5 körde vi iväg till Grönhult där det var kalas. och där tog Mollys föräldrar över igen. Ett mysigt dygn med Molly i alla fall!

 Klockan är här ca 4.15 och fast Molly gärna ville leka var hon ganska trött och zebran fick vara med!
image274
Mys med zebran, kudden och bollen på morgonen

image275
Lite mys med gudfar Daniel blev det med...och där uppe är lampan, ja!!!

 Hmm...undrar vad som händer om jag trycker där?

  Ojdå...ertappad!

 Molly redo att gå ut och leka!

  Ska vi gå nångång??

     


Snart slut på fredagen...

Nu har Louise och Patrik åkt hem, så nu är jag ensam med Molly. Var tvungen att gå in och kolla på henne innan, så himla söt när hon sover! Hon ligger helt ihopkurad längst upp i sängen...och har allt utom huvudet på kudden!

Har precis kollat utröstningen på Idol. Blev inte jätteimponerad av dem idag heller. Tycker det var rätt att Gathania åkte ut, men tyckte Ewelina var rätt kass idag med. Och som jag sa förra veckan, fattar inte grejen med Amanda. Tycker inte hon är så himla bra. Sam var iaf mycket bättre idag. Vem som är min favorit? Daniel eller Christoffer.

Nu ska jag sova, vet ju inte hur dags jag måste upp imon. Bäst att få sömn när man kan. Godnatt!

Fredag med fika, bananmiddag och barnpassning

Försov mig imorse och missade tåget för första gången sen jag började plugga. Det körde iväg när jag var på väg upp för perrongen, så det var nära. Ändå ganska bra för en tidsoptimist som jag att inte ha missat tåget innan!

Var i skolan mellan 9-12. Skönt med sån kort dag på en fredag!
Efter skolan uppfyllde jag verkligen den bilden av studenter att vi bara fikar!  I alla fall har Pelle den bilden...och visst, det blir väl en del fika! Idag var jag och Alexandra från klassen på Espresso House och åtlunch och drack latte. Helt plötsligt hade klockan blivit halv 3 och det var dags att bege sig hemåt. Men väldigt trevlig lunch, har verkligen fått några riktigt bra klasskompisar!

Framåt kvällen kom familjen Bårdén upp. Vi ska ha lilla Molly över natten...för första gången. Spännande! När de kom upp blev det middag. Elin var också här. Vi åt kasslergryta med curry och banan, gott! Sen blev det glass till efterrätt.
Sen har Molly fått busa runt med oss, och efter lite gråt har hon nu somnat.

Nu sitter jag, Louise och Patrik och tittar på Idol. Elin och Daniel har gått på fest till Leffe, så vi får väl se hur mycket hjälp Daniel är inatt och imon...

            

Måndagen: en riktig "äta ute-dag"

Igår, måndags, hade vi lång håla i skolan. Första föreläsningen tog slut kvart i 10, och nästa skulle inte börja förrän kvart över 1. Så jag och mina klasskompisar Emelie och Martina gick in en runda till stan. Jag köpte en fin svart mössa med en blomma på, och en lilamönstrad sjal. Skönt att ha lite sånt nu när det börjar bli kallt. Hade dessutom 100 kr i presentkort, och så är det 10%-vecka på H%M så det blev väl totalt 50 kr. Perfekt! Nu har jag gett mig själv köpförbud på kläder, väskor och skor för resten av året.
Iaf, efter en runda på stan så mötte vi upp med Louise och Molly. Vi åt lunch på Espresso House med dem. Efter ett tag blev Molly alldeles för rastlös så vi bröt upp. Mysigt att träffa syrran och Molly iaf. Blir ganska ofta, men det är kul. Vill ju vara med i Mollys alla framsteg!!

Sen efter skolan träffade jag Anna. Längesen vi träffades, hade verkligen saknat henne. Vi gick till Smaklöken på Lilla Torg och åt. Laxsalld med limesås för mig. Gott! Vi satt där några timmar och snackade en massa...så himla mysigt...

Egentligen ska man väl inte äta ute och fika så mycket när man är "fattig" student, men det är ett trevligt sätt att umgås tycker jag! Så det lär jag väl inte sluta med.

Nu ska jag sova, godnatt!

Molly 1 år!!!! 16 oktober

Idag blev lilla Molly 1 år! Jättegrattis till dig Molly...om du nu läser detta :-)

Mamma hade skickat in grattis-annons till henne i Sydsvenskan, från henne och pappa, mig och Daniel och Peter.
Men i annonsen stod det: Mormor, morfar, Daniel, Venny och Peter. Antar att jag är Venny...hmm...

Ikväll var det dags för kalas för Molly igen. Denna gången var det vi i familjen, farmor Ella, Lisbeth och Tommy (min faster och farbror) och Therese och Jonas (min kusin med pojkvän).
Det blev lite kakor och tårta, och massor av lekande med Molly. Hon fick massor av uppmärksamhet, och verkade ganska nöjd med att ha så många att busa med!
Fina presenter fick hon med, nu har hon många leksaker som låter mycket.

Än en gång; GRATTIS MOLLY!!

Laserdome och fondue i lördags

Efter kalaset i lördags var det dags för oss (jag, Daniel, Elin och Tina) att ge Johan och Leffe sin 25-årspresent. Det var vi 6, och Kikki och Tinas nya pojkvän Thomas. Först var det dags för LaserDome. Riktigt kul! Det drog verkligen fram en liten krigare i mig, sprang runt och sköt som en galning!!
Efter två rundor LaserDome, gick vi till restaurang Oasen där vi åt fondue. Riktigt gott. Till efterrätt blev det marängsviss, och sen var man mätt!
Riktigt rolig kväll iaf!

             

1 årskalas för Molly - 13 oktober

Igår, lördag, så var det dags för Mollys 1-årskalas. Hon fyller inte år förrän på tisdag men kalaset var igår. Det första av några stycken... Det var iaf hela vår familj, Patriks föräldrar och syster, Patriks kusin med familj och Veronika och lille Hugo. Eller lille och lille....han börjar bli riktigt stor! Snackar en massa.
När vi kom klockan 14 sov huvudpersonen. Hon hade sovit sen kl 12, och det tänkte hon visst fortsätta med. Kvart över 3 tog vi in vagnen från balkongen och då vaknade hon direkt.
Det var kul att se Molly och Hugo leka ihop. Sist jag såg de två ihop var Molly bara ett halvår och kunde inte krypa, och satt inte så stadigt ch de var det svårt för de att leka. Men nu gick det bra!
Efter middagen (som var jättesmaskig) var det dags för tårta, som var gjord som Tummen!! Jättesöt. Gjord med rosa grädde och lakritsnöre som ben & armar,  och ögon & mun. God var den med.
När det var presentöppningsdags så skulle Louise öppna dem, med hjälp av Molly. Men Molly tyckte det var kul ungefär i 10 sekunder, sen ville hon antingen sitta med gästerna eller leka med Hugo! Hon fick iaf mycket fina saker. Av oss fick hon kjol och tröja, en baddocka, klossar och en Bamse-bok. Dessutom fick hon en hel del andra kläder, lite leksaker, ett födelsedagståg och pussel.



                    

Mysfredag med Daniel

Har en mysig hemmakväll idag. Vi lagade först god middag med kött, klyftpotatis (hemmagjord) och Jensen's pepparsås. Till det lite rödvin och öl. Nu sitter vi och kollar Idol. Såg inte det förra veckan. Är väl inte överdrivet imponerad, men gillar Daniel i alla fall. Sam är riktigt dålig, och jag fattar nog inte riktigt grejen med Amanda, varför hon anses som favorit av de flesta.

Nu har jag precis målat naglarna, får ju va fin imon, ska på 1-årskalas!

Året som gått...

Sitter och försöker bli trött, men eftersom jag inte är det än, så passar jag på att lägga upp lite bilder på året som gått. Kul med återblickar ibland! Jag har ikväll satt in en massa foto i album  och det är kul att se så mycket minnen som kommer upp. Så...titta och njut (eller nåt):

*I oktober föddes lilla Molly, första bebisen i familjen, och dessutom min guddotter:
     
 
*I november var det dags för mina två möhippor:
    

*I december gifte vi oss! Och dessutom var vi i Venezuela. Och så var det jul och nyår...*pust*
           

       


*I januari var det dop för Molly:
 

*I februari var det myyycket snö:
  

*I april var det en resa till Kanarieöarna:
  

* I maj var det fest för mamma och Peter:

         


*Och så var det sommaren, med Dalarna, Öland och lite annat:

              

*Och så nu kom hösten, med skolstart och med det lite nya kompisar:

      

*Och snart, på tisdag, fyller Molly 1 år, och vi är tillbaka där vi började!

      


Så...har varit ett ganska händelserikt år ändå får man väl säga!!


Förresten....

De där stövlarna jag hade bild på häromdagen....de är nu utbytta. När jag gick med de i trappan så märkte jag att de glappade vilket jag inte märkt innan. Och eftersom jag nu bara köper skor och kläder jag är helt nöjd med (hahaha) så bytte jag dem till ett annat par stövlar....hur de ser ut får ni se en annan dag!

Bara klagomål :-)

Har nu fått klagomål av lillebror att jag skriver för sällan, och av syrran för att jag har för mycket kläder med, och av mannen för att jag skriver när jag är full (en gång, och det var faktiskt inte så många fel).
Så hädanefter ska jag skriva varje dag, inga kläder och endast nykter. Får väl se hur det går...det sista ska väl gå iaf. De andra sakerna...nja, får väl se. Fick ju faktiskt önskemål av Kikki att jag skulle sätta in bild på mina röda skor, och jag måste ju lyda mina läsare!
Och på tal om hur ofta man ska skriva; hörde någonstans (tror det var Alex Schulmans tips) att för att hålla en blogg vid liv ska man göra MINST 6 inlägg om DAGEN!! Där har jag lite att bita i....

Klockan är nu över 23, och jag borde kanske sova...har så himla svårt att komma i säng om kvällarna, vilket gör att jag snoozar lång tid på morgonen. Värdelöst....noll karaktär!

Självstudiedag med fika

Idag hade jag självstudiedag, vilket vi har ganska ofta. Har tyvärr inte varit så flitig med just studiebiten idag. Istället var jag nere  i Malmö och fikade med Josefine, som jag lärde känna på Sias möhippa och bröllop. Det blev en riktig långfika...vi satt på Bagericaféet i 3,5 timmar. hann med både kycklingbagel och citron/marängpaj. Mumsigt! Jättetrevligt att träffa Josefine, alltid kul att lära känna lite nytt folk. Hon är så himla go´och lättsnackad med!

Daniel är förresten lite sjuk. Han ligger här och snörvlar intill mig. Synd om honom....tur han har mig som tar hand om honom. Tror att det finns en liten sjuksköterska i mig, gillar att ta hand om folk! Men så är jag ju mamma Helens dotter så det ligger väl i generna!

Lite blandad shopping....

Var på Center Syd ikväll, och inne på H&M hittade jag ett par fina pumps....röda! Har ett tag letat efter några fina pumps eller liknande, och de här gillade jag. Inte jättedyra eller, 249 kr. Skulle gärna haft ett par svarta med.

image213

Skrev för ett tag sen att jag hade hittat höststövlar med, men har inte satt in nån bild än. Så här ser de ut:

image214

För ett tag sen var jag på klädparty hos Louise, Me & I heter märket. De har mest barnkläder men även lite vuxenkläder. Köpte en tunika till mig. Men så har leveransen dröjt, den hade tydligen kommit bort. Men nu har vi äntligen fått kläderna. Eftersom det dröjde så länge så fick alla varsitt örngott gratis, jag fick ett fint rosa med moln.

image215

image216

Så, det var lite av mina nya grejer!

Tjejmiddag ikväll

Klockan är nu väldigt sent och jag sitter här ändå...lite onykter men ändå ganska pigg. Har haft töserna här ikväll, närmare bestämt 8 st! Det var SValövsgänget; Kikki, Elin, Boström., Olsson, Sara, Sia, Ida och Anna F. Livat värre, ganska hög ljudnivå som vanligt med de här tjejerna!

Kvällens...:

*Miss:
Maten blev jättestark! Hade en ny curry, extra stark hette den, men trodde inte den var SÅÅÅ stark. maten blev iaf väldigt spicy och stackars Elin klarade inte det allas. Det brann i munnen på henne och framkallade dessutom en skrattattack utan dess like!

*Nyhet: Sia är gravid igen! Beräknad födelse för nya bebben är i mars. Grattis!

*Andra grattis: Får vi säga til Kikki som nu är färdig hundmassör! Grattis!

Nu ska jag sova. Godnatt.

            
 

Imorgon börjar det på riktigt...

Imorgon börjar praktiken på riktigt!!! Idag började VFT:n (VerksamhetsFörlagd Tid), men det var bara introduktion. Vi träffades i Korsbackasskolans aula imorse, här i Kävlinge. Efter lite information fick vi träffa vår handledare och prata lite. Jag fick veta att det blir Ljungenskolan i Furulund jag ska vara på. Sen kommer jag även ha lite tid på Ljunggårdens förskola, som ligger alldeles intill, men nu i början blir det alltså en 0-2-klass.
Efter det blev det en busstur genom Kävlinge kommun, vi fick se de olika skolorna alla skulle vara på, och sen blev det picknick på Järavallen.
Och imorgon börjar det alltså på riktigt. Känns lite nervöst, men himla kul!

Världen är bra liten...vi är tre från Kävlinge som ska vara på den skolan. En av dem ska mest vara på fritidshemmet, men den andra ska vara i en 0-2 precis som jag. Och det är en tjej som har gått ett år över mig på Lindängen alla år. Och nu har hon alltså också flyttat till Kävlinge, och ska praktisera med mig. Lite kul.
Nä, nu ska jag sova så man är pigg till imorgon!

Nyslingad....

Nu är jag klar med håret....slingade mig kväll. Eller rättare sagt, Daniel slingade mig! Japp, ni läste rätt. Han satt i nästan en timme och pillade ut hår ur den där slinghättan, och sen smetade han på blekningen...det enda jag behövde göra var att duscha ur det.
Fick prova på att vara brun/guld/röd-hårig en dag, och även om jag gillade färgen så känns det ändå mer som jag nu när slingorna kommit i. Blondie....det är jag!

Jättegod smoothie!

Förra veckan införskaffade jag en mixer, inte en stavmixer utan en blender. Så nu gör jag smoothies var och varannan dag, jättegott! Igår gjorde jag en riktigt god som jag tänkte tipsa om:

*Vaniljyoghurt
*Apelsinjuice
*Fryst annanas
*Fryst mango

Riktigt smarrig! Fryst mango och annans i bitar hittar man i de flesta affärer


RSS 2.0