Mys-morgon

Inget är så mysigt som de morgnarna när Daniel är hemma. Idag var han ledig och Maja passade dessutom på att ta lite sovmorgon, och vaknade inte förrän kvart över 8. Vi stannade kvar i sängen ett tag och lekte, och Daniel passade på att få lite mys-tid med Maja. Maja tyckte det var allra roligast när Daniel skickade sms, mobiler är väldigt intressanta!
 





På spåret

Okej, skriver detta inlägget medveten om att det säkert är några stycken som kommer ge oss en viss tönt-stämpel (om vi inte redan fått det!) efteråt, men va fasen det kan jag bjuda på!
Fredagkväll, och hemma hos familjen Andersson innebär det På Spåret. Nu är det så att när vi kollar på det så försöker vi verkligen klara frågorna. Idag gick det toppen från början, vi tog Brisbane på 8 poäng (låååångt innan de tävlande) och eftersom vi blev väldigt stolta över denna bedrift så bestämde vi oss för att skriva ner våra poäng. Och vet ni, när tävlingen var klar hade vi 40 poäng, och vinnarlaget hade 29! Och då hade vi ändå bara gett oss poäng när vi klarade rätt svar innan de hunnit säga något, och vi var väldigt ärliga.
(sen att ena resan gick till Australien, där jag kunde alla frågorna, och ena resan gick till Helsinghulla, som nästan är himmaplan kvittar ju)
Vem kan slå Filip och Fredrik??? VI....


Kärlek












En dag på språng

Efter att hela förra veckan spenderades hemma pga vår förkylning så har vi massor inplanerat denna veckan, vilket är superskönt! Hur härlig liten dotter jag än har så blir tiden lååång hemma. Idag har vi varit iväg mest hela dagen.
Vi började med att ta oss till Furulund där vi träffade en ny mammakompis, Carro, och hennes son Melker. Vi gick till församlingshemmet, där de har typ öppna förskolan. Ganska trevligt, men tycker nog att öppna förskolan i Kävlinge är bättre.
Hem om en snabbis, sen snabbade vi oss till tåget som vi nästan missade, för att ta oss till Lund. Där gick vi hem till en annan mammakompis, Mia, och hennes son Lukas. Han är bara 2 veckor äldre än Maja, så de var ganska jämna i utvecklingen. Maja har bara killkompisar i stort sett...tur hon har kusin Molly!
Vi hade i alla fall några trevliga timmar hos Mia och Lukas, fick god fika och så blev det en massa bebisgos och bus.
Och vet ni, Maja rullade från rygg till mage för första gången!!

Nu sover hon i sin säng, hon var duktig och somnade själv. Hon har verkligen varit helt underbar hela kvällen, massa skratt och STORA leenden. Och så har hon börjat göra ett nytt ljud med tungan, ett "drillande" läte.

Från vänster: Lukas, Maja och Lukas och så till slut en nymornad Maja.

Hallå....någon där?

Måste berätta om en kul grej som hände häromnatten.
Mitt i natten vaknade Daniel av att jag satt upp i sängen och ropade Hallå!

Daniel: Vad håller du på med?
Jag: Det var nån som ropade hallå.
Daniel: Nä, det måste varit Maja som skrek.
Jag: Nä, där är nån i köket som ropar hallå.

Daniel trodde såklart inte på mig, men ändå lite svårt att somna om efter en sån sak. Så som den hjälten han är, så  gick han ut för att kontrollera att det inte var nån i köket. Självklart var det tomt. När han kom tillbaka in i sovrummet, vem tror ni då låg och sov gott?? Hehe...japp, jag!

Daniels hemliga liv?

Hmm...undrar om jag ska vara misstänksam? MIn käre man fick precis ett sms från en tjej där det ungefär stod att det var sista chansen att träffa sin son Viktor, och att om han inte hörde av sig nu skulle hon säga till honom att hans pappa inte ville träffa honom....och så lite andra mindre trevliga saker. Kan det vara så att Daniel har en  hemlig son? Visste väl att Daniel var för bra för att vara sann, nu har jag hittat skeletten i hans garderob. Typiskt!

På små vita moln


Redan nu kan jag säga att de här ögonen kommer vara svårt att säga nej till....Hon kommer få oss precis dit hon vill!

Mat-genombrott

Vi har precis haft ett genombrott här hemma! Maja åt lite mer än en halv deciliter grönsakspuréoch sen 1-2 msk fruktpuré efteråt. Och allt svaldes utan problem. Normalt sett brukar hälften spottas ut, och dessutom har hon aldrig ätit så mycket innan. Duktiga tjejen! Och stolt mamma :-)

En ny vecka...

Måndag igen, även om jag har svårt att skilja dagarna åt när Daniel har jobbat helg. För mig och Maja ser liksom dagarna ut ungefär likadant om det är vardag eller helg, men när Daniel är hemma på helgen så märker man ju av det lite mer.
Mycket som händer denna veckan och som tur är så har min förkylning släppt ganska mycket och Maja har också blivit bättre. Snart kommer Kajsa hit, och då ska vi ut en långpromenad.

Några bilder från gårdagen på Maja:




Tv-snack

På spåret (jag klarade förresten en resa på 8 poäng, det ni!!!) och Let's Dance igår, och Körslaget idag. Ja, så spännande är en helg för oss. Idag lyxade vi till det med lite annorlunda middag med. Tacos stod det på menyn. Det har vi nog inte ätit sen....hmmm, tisdags kanske.

I alla fall, tillbaka till de här tv-programmen....här hemma blir det alltid På spåret framför Let's Dance. Tycker faktiskt det är kul trots att Daniel brukar kunna mer än mig. Som igår när jag klarade en resa på 8 poäng (hehe, inte så ofta det går så jag måste ju nämna det igen) så klarade Daniel såklart en på 10. Typiskt...men men jag är ju bättre än honom på så mycket annat!! Såg lite Let´s Dance efteråt. Impad av Morgan. Han verkar inte ha kroppsformen för att vara så smidig som han är. TUR att BlondinBella åkte ut, vilken speedad tjej! Såna överdrivet käcka människor ger mig rysningar (och NEJ, Louise och Peter, jag är inte avundsjuk på henne!!)
Kollar Körslaget nu. Tror jag hejar på Magnus och Erik. Eriks andra låt gav mig faktiskt gåshud. På riktigt, jag kände faktiskt hur det reste sig på armarna.

Hm, efter ett sånt här onödigt inlägg en lördagkväll inser jag att vi nog borde börja göra liiiite mer på helgerna. Hoppa ur mysbrallorna och komma ut lite...synd att de är så sköna bara ;-)

Kräkbebis

Klockan är 13.47 och jag ska just gå och sätta på Maja hennes tredje outfit för dagen...fåfänga?? Nej, kräkbebis! Tur vi har en del kläder till henne, för just nu går de åt som smör i solksken. Så min aktivitet för eftermiddagen blir tvätt. En vecka sen sist, och där är massor!! Hur kan det bli så mycket mer tvätt på en så liten person??

Istället för en öl...

Hade tänkt hänga med Anna och Elin ut ikväll på middag och lite öl, men det satte förkylningen stopp för. Dessutom kändes det sådär lockande att vara lite dagen efter imorgon, när Daniel jobbar och jag ska vara ensam med en förkyld Maja.
Så istället blir det hemmakväll med På Spåret. Vår plan är att Maja ska somna innan dess. Även igår var planen att hon skulle somna vid 20-tiden. Hon somnade 23.... Det märks allt mer tydligt för var dag vem som styr denna familjen nu för tiden.




Bilder på en glad Maja från går


En liten bild på Majas hår :-) Det har blivit ljusare, tunnare och längre...brås nog på mitt hår!


Och så en "live-bild"...bild tagen för typ 3 minuter sen. Maja sitter och myser hos Daniel i väntan på kvällsmaten

Envis Maja

Har visst en envis liten bebis (har absolut ingen aning om var det kommer ifrån...). Efter några dagar då jag varit lite lat och låtit henne somna hos mig dagtid tänkte jag minsann att idag skulle hon somna själv i sängen. Så när hon började gnugga sig i ögonen och se trött ut la jag henne, med nappen-kossan-elefanten (snuttarna). Går 2 minuter sen hör man henne ligga och "prutta" med munnen, prata och slutligen skrika lite lätt. Efter 20 minuter tog jag upp henne, tänkte att hon kanske inte var trött. Det tar 1 minut sen har hon somnat mot min axel.
1-0 till Maja

Sjukstugan

Vaknade i tisdags och var genomförkyld. Mådde riktigt kasst så jag fick ringa hem Daniel från jobb. Han kom hem och tog hand om oss, mig och Maja. Det är ju lite svårare att ligga sjuk nu när vi har barn, det funkar inte riktigt att ta hand om Maja när man själv mår kasst.
Är väl något bättre nu, fast har blivit hostig istället. Och nu är lilla snäckan också förkyld. Inte alls roligt för henne att vara snorig och nysa hela tiden :-(
Sista två nätterna har varit riktigt kassa....hoppas det beror på förkylningen och inte att det plötsligt ska vara såna nätter här hemma. Maja har vaknat nångång mitt i natten och varit vaken en timme eller så. och dessutom sovit oroligt hela natten. Märks man inte är van vid såna nätter för jag är helt slut på morgonen. Fast jag passar på att sova när Maja gör det.
Så nu håller vi oss hemma några dagar och friskar på oss.

Lite bilder...


Lika bra att skippa kläderna när Maja äter


Söt nakenfis

Måndag

Tråk-måndag...oj, va uppåt jag låter :-) Men måndagarna när Daniel har varit ledig på helgen är alltid lite småtrista. Mycket roligare när han är hemma. Men jag har ju Maja-Mys så helt fel är det ju inte! Resten av veckan händer det en hel del, så det är väl skönt med en dag hemma.

Helgen har varit riktigt bra, full rulle hela tiden. I fredags var vi hos Kikki och Johan och spelade Nintendo Wii. Riktigt kul, har aldrig provat det innan. I lördags fick vi besök av Majas farmor på dagen och sen var vi hos mina föräldrar på kvällen. Hela familjen var samlad så det blev en livad och rolig kväll! Igår kom familjen Bårdéns upp (vi blir aldrig av med dem...) så vi gick en runda till Gryet och kollade nybyggda hus och sen gick vi tillbaka hit och åt marängsviss. MUMS!!

Nu håller jag på att koka grönsakssoppa...får bli en nyttig lunch efter alla onyttigheter denna helgen...

Bilder

Har idag lagt över lite bilder från våra kameror till datorn så tänkte att idag bjuder jag på lite blandade bilder från vår helg (mest på Maja) istället för att skriva.


Med ett grepp om tårna och ett grepp om pappas finger


Nalle-Maja i sin fina molnmössa


Man ska ha husvagn...


Bildbevis på att Maja numera får in tårna i munnen!


Majas galna gudfar tog en bild på sig själv


Och så en galen mormor med barnbarnen Molly och Justus


Jag och Maja pussas men Maja försöker mest peta ut mina ögon!


Kusin Justus som nu faktiskt har fått dubbelhaka


Smakisarna går framåt...nu är det morot som gäller


Lite in i munnen, resten runt munnen....och överallt runtomkring

Barnfri kväll

Igårkväll hade jag lyxen (ja så känns det numera :-) ) att ha en helkväll med kompisar utan barn. Eftersom jag är med Maja hela dagarna är det skönt ibland att bara vara Jenny. Jag var på middag hos Elin. Kikki och Tina var också där. Maja var faktiskt med en stund innan middagen, sen kom Daniel och hämtade hem henne. Skönt när man bor nära!
Vi hade en jätterolig kväll med massa god mat (lasagne och sen apelsiner med chokladgrädde), Let's Dance och sen såg vi filmen Mama Mia! Den är så himla bra, kan se den hur många gånger som helst. Massa snack och skratt blev det med. Och jag ringde inte hem för att höra hur det gick med Maja en enda gång! (Sen att jag skickade sms istället är en annan historia...) Tack för igår, tjejer!!

Nu väntar vi på att Maja ska somna för natten så vi kan äta tacos. Lugnast att vänta tills hon somnat,...

Glad!

Att få barn är ju verkigen det största man kan vara med om och sen Maja kom har vi ju levt i vår lilla bebisbubbla (även om vi så smått börjar återupptäcka världen utanför Maja). Alla har verkligen varit så underbara mot oss och så glada för Maja så då är det extraroligt när bra saker händer andra och man får vara lite extraglad för dem! Man mår ju som bäst när man vet att folk runt en mår bra!

Så idag vil jag passa på att gratulera min lillebror Peter för att han lyckades komma in på sjukgymnastutbildningen i Lund!! Bra jobbat, Fjått! Och kul att få behålla dig i Skåne!

Och så håller jag en tumme eller två för en viss kompis som är på dejt ikväll ;-) Hoppas du inte somnade på bion, min superhjälte till man har allt skvallrat att du var lite orolig.

På tal om grattis har jag glömt gratulera Anna och Lina som fyllt 26 och 24 nu sista tiden. Eller ja, jag har ju gratulerat dem, men inte här!

Kram på er alla, även till er andra som läser min blogg!

Alltför länge sen...

Har varit riktigt dålig på bloggandet sista tiden. Får väl skylla både på att vårt trådlösa bredband inte funkar, vilket leder till mycket mindre tid vid datorn och dessutom har det varit väldigt lite tid över tycker jag. Daniel har varit ledig två dagar nu så vi har haft välbehövliga fixardagar. Fått upp lite gardiner och fixat i snäckans garderober. Har blivit riktigt bra. Nästa projekt blir att måla om fondväggen på Majas rum (ja, jag har i stort sett bestämt mig), kanske redan i helgen?? Förmodligen inte, med den takten vi brukar få saker gjorda.

Underbart vinterväder för tillfället. Älskar denna kylan, har varit ute på massor av  långpromenader sista veckorna. Härligt!

Maja bara växer och utveckas för fullt. Det händer nya saker med henne var och varannan dag. Lite saker om henne just nu:
*Hon är riktigt duktig på att greppa saker nu. Vilket leder till att leksaker är väldigt kul just nu. Speciellt att tugga på. 
*Ligga på mage är fortfarande ingen höjdare men hon blir allt duktigare på det. Kommer riktigt högt upp med huvudet nu.
*Matstolen är poppis, i alla fall i korta stunder. Skönt att kunna ha henne sittande där medan vi äter.
*Plötsligt har Maja, som tidigare varit så liten i maten och klyddat en massa, blivit en riktig storätare! Oftast går det väldigt bra också, så det är skönt.
*Igår började vi med smakportioner! Potatis, utblandat med lite olja och ersättning, har det bjudits på. Väldigt rynkad näsa och skeptisk min, men lite har allt kommit ner. 
*En riktig liten snacke-Maja har det blivit av henne (vet inte var det kan komma ifrån???). Massa nya ljud hela tiden

Och här kommer lite bilder:


En glad skit på nyårsdagen 


Maja och kusin Molly


Hmm....vad är nu detta??


Något skeptisk...


2008 - året som gått

Fyllde i denna listan för 2007 så jag får väl göra en för -08 med.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Fött barn!
2. Höll du några av dina nyårslöften?  Tror inte jag hade några
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Sia fick bebis i mars. Jenny R i mars. Veronika O i maj. Jag, Camilla, Evelina, Nellie och Veronika A i september. Syster Louise i november. Martin o Marie i november. Lasse o Ullis i december. Har jag glömt någon??

4. Dog någon som stod dig nära?  Nej....
5. Vilka länder besökte du? Danmark (Lalandia)
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? ??
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?  13 september (undrar varför...)

8. Vad är det bästa som hänt dig år 2008?   Jaa...kan ju möjligtvis ha något med att göra med det som hände den 13 september. Älskade Maja! Övriga bra händelser: Blev moster igen till lilla underverket Justus, flyttade till större lägenhet, köpte ny bil.
9. Största misstaget?  ?
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Fick vinterkräksjukan i början av året....en del förkylningar har jag väl åkt på. En stukad fot, men inget allvarligt. Har dock lite ont i svanskotan efter förlossningen
11. Bästa köpet?  Delvis samma svar som förra året; min varma, varma vinterjacka. Annars vår lägenhet och vagnen.
12. Vad spenderade du mest pengar på?  Lägenheten. Såvida man inte räknar med vad vi sålde den förra för. I så fall är det bilen.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?  Majas leende. Att Justus kom till världen och trots all dramatik verkar må riktigt bra.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? I'm Yours - Jason Mraz. Viva la Vida - Coldplay
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare!! Samtidigt har jag gråtit mer än nånsin, skyller dock det på graviditetshormoner
16. Vad önskar du att du gjort mer? Kanske tränat mer... skrivit mer om Majas liv så här långt. Varit flitigare med att träffa kompisar
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit godis och skräpmat.
18. Hur tillbringade du julen? Julafton med min familj. Första julen både för Maja och Justus. Lillejul var vi hos Daniels familj.

19. Blev du kär i år? Var redan kär när året började. Men tack vare att först väntat på Maja 9 månader och sen fått uppleva glädjen med att ha barn har jag hunnit bli kär i Daniel på nytt om och om igen...

20. Hur många one night stands? --------------------------------0
21. Favoritprogram på tv? Svarar som förra året...Greys anatomy, Scrubs, So you think you can dance,One tree hill

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Nej
23. Bästa boken du läste i år? Har mest läst gravidböcker känns det som.... så jag svarar med en bok som handlar om sånt men som gav många skratt: 9,5 månad av Annika Lantz. Har läst några bra av David Baldacci med.

24. Största musikaliska upptäckten? Gillar min nya skiva av Amy MacDonald..
25. Något du önskade dig och fick? Ett friskt barn!

26. Något du önskade dig men inte fick? Hmmm....kommer inte på nåt

27. Årets bästa film? Vi kör på någon av de tre jag såg på bio...Juno, Mama Mia och Sex and the City

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Jag minns inte exakt vad jag gjorde den dagen, men runt min födesedag hade jag dels 25-årsfest hemma och så hade vi kalas för familjen.
29. De bästa nya människorna du träffade? Camilla och Evelina (mammakompisar) och även lite andra trevliga människor i föräldragruppen och på öppna förskolan
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?  Gick i mammakläder under en stor del av året, så det var väl den stilen

31. Vad fick dig att må bra? Daniel och Maja. Maja är vad jag kallar en "klumplösare". Har jag en klump i magen av oro, eller av jobbiga tankar så räcker det med att ha Maja i famnen så känner jag riktigt hur allt löser sig. Klyschigt men sant

32. Vilken kändis var du mest sugen på? Smith i Sex and the city

33. Vem saknade du? Svarar som sist....bland har det varit för lång mellan gångerna med vissa kompisar och de har jag saknat!

34. Favorit månad? September
35. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?  Efter att ha fått en bebis, som visade sig vara en underbar, perfekt, liten Maja, känns det faktiskt som att jag inte får lov att önska mig ännu mer.


Nytt år...

Så är det då 2009! Förhoppningar inför året?? Hmmm...känns som att 2008 var ett så händelsrikt år så det blir svårslaget. Fast nu har vi ju Maja här och upplever nya saker med henne varje dag så ett tråkigt år blir det nog inte.

Nyårsafton firades hos Bårdéns i Malmö, där vi fortfarande är kvar. Det blev en hyfsat lugn nyårsafton, det vara bara vi 4 vuxna. Men dessutom så var där ju 3 småttingar så helt lugnt blev det ju inte... Supergod mat fick vi; räkmacka till förrätt, fläskfilé med potatisgratäng till huvudrätt och sen efterrätt med maränger, glass och blåbär. Hela middagen kunde vi dessutom njuta av utsikten och alla fyrverkerier. Vid 12-slaget stod vi ute på balkongen, och bättre utsikt än så lär man knappast få!
Lite spel hann vi också med, och sen vid 1-tiden vaknade Maja och ville vara med! Väldigt pigg var hon så hon var uppe och lekte ett tag. Vid 2-tiden kom vi väl i säng, eller soffan. Jag och Maja somnade tillsammans i soffan, det där med att sova själv verkar inte uppskattas av Maja när vi sover borta. Insåg nu att det där med att sova halva dagen på nyårsdagen inte riktigt funkar när man har småbarn! Men visst, till 8 fick vi sova så jag ska väl inte klaga!

Hoppas ni andra hade det trevligt igår och får ett bra 2009!!!


 

1. Molly tyckte att Maja skulle ha lite leksaker....
2. Har man ingen nyårshatt får man ta en blöja!
3. Dags för lite nyårs-skumpa
4. Gott nytt år!!





RSS 2.0