Lördagkväll

Så var det lördagkväll igen, och vi har återigen en ganska lugn kväll. Vi är hemma hos Elin alla 3, och just nu pratar Elin och Daniel grisar och Maja sover så jag passar på att blogga! Elin bjöd oss på spaghetti och köttfärssås. Mums!! Sen åt vi chokladcupcakes som jag bakade för första gången, och gud va goda de var! De är från Leilas A piece of cake och var verkligen smaskiga.

Idag har vi varit superduktiga och storstädat hemma. En riktig julstädning blev det! Skulle ha julpyntat med, men det hanns inte med så det får komma imon. Daniel skulle gärna se att vi inte har några julgrejer alls framme...tråk-Måns... men han får inte bestämma så vi ska ha MASSOR med grejer :-) Nä, lite lagom får det vara!

Nu tror jag de har slutat prata om Malte och de andra grisarna så jag kan sluta här nu. Nähä, nu började de igen :-)

Mys med pappa

Helgerna är det massor av tid för Maja och pappa-mys. Gosigt tycker de båda två!




Uppdatering om Justus

Gör som sist, snor info om Justus från Louise, så att ni som är nyfikna får veta vad som händer.

Dag 5

Dagens framsteg:

* Lamporna för gulsoten är nu släckta
* Vikten är intakt, 1250 g och det är bra eftersom han har börjat bajsa
* Han har ett himla humör och blev sur på CPAP:en (luften han andas in) i morse vid 8-tiden så de var tvungna att ta av masken
* Han har under de senaste målen ätit 10 ml och det funkar bra. Patrik pratade precis med avdelningen och nu senast hade han ätit 13 ml

Vilken kämpe han är! Blir så glad när jag läser om framstegen.


Mysdag och mini-julafton

Idag har varit en riktig mysdag för oss. Mellan 10 och 14.30 var vi uppe på öppna förskolan och deras babycafé. Tycker det är så mysigt att vara där, man sitter bara och gosar med sin bebis och snackar en massa med andra mammor. Idag var Maja väldigt kelen och ville mest ligga och mysa i famnen. Gosigt! Börjar lära känna fler och fler av mammorna där så det är himla kul att gå dit varje torsdag. Roligt också att se hur bebisarna växer och utvecklas. Maja börjar bli mer och mer medveten om de andra bebisarna, och idag låg hon och flirtade med Ted lite grann :-)

På kvällen var vi nere i Malmö hos mamma och pappa. Hela familjen var samlad...eller NÄSTAN alla. En saknades ju...en liten plutt-Justus som var kvar i sin lilla kuvös, men vi pratade mycket om honom och tänkte mycket på honom, så han var ju faktiskt nästan med. Det är bäst att han stannar på sjukhuset och samlar super-krafter och blir lite större så han kan komma med och busa sen. Vi längtar!
Molly fick ha Maja i knäet idag, och så fint det gick! Molly växer verkligen in i rollen som den "stora" kusinen och hon kommer ta så fint hand om både Maja och Justus.
Och så blev det riktig liten mini-julafton ikväll! Både Molly och Justus fick presenter av oss. Justus fick mini-mini-kläder! Sen fick både Maja och Molly en massa kläder av sin snälla mormor och morfar. De ville inte vänta till julafton ifall vissa saker skulle passa innan. TACK!! säger Maja. Och hennes föräldrar såklart.

 Kläderna Justus fick av oss





 Alla kläderna som Maja fick...2 bodies, 1 mössa, 1 par byxor och 6 par strumpor

Bilder från gårdagen

Det blev aldrig något bloggat igår, men har lite bilder att sätta in. Igår var vi på öppna förskolan där det var babymassage och så på kvällen var vi hos Majas farmor, men därifrån har vi inga bilder.


Maja  i sina fina kläder och kompisen Ola på Öppna förskolan


Mamma-Maja mys


Lilla nallen på väg hem till farmor


Skönt att softa en stund i fåtöljen innan läggdags


Inte helt lätt att sitta rakt upp

Shoppat

Skrev ju innan att jag varit ute och shoppat idag. Blev inget till mig, tycker det är drygt att prova när Maja är med. Blev lite smått och gott till Maja...och kanske till någon annan med ;-)

  Filt från Polarn o Pyret. Älskar filtar!

  Kofta från H&M, body (som hon ska ha under klänningar) från Lindex och tights o strumpor från PoP

 En massa haklappar blev det, de går åt så som hon saglar!

Hade en hel del rabattcheckar och presentkort så det blev inte en jättedyr runda trots allt :-)

Och så måste jag visa vad jag köpte på Tradera. Jag hade tänkt köpa en fleece från Polarn o Pyret till våren, de är vindtäta och bra kvalitet. Men de kostar 400 kr. Den jag hittade på Tradera fick jag för 120 kr, portot inräknat, och var i superbra skick! Just denna säljs inte mer och jag tycker den är så fin.


Roligt med folk...

Idag var jag och Maja på Nova Lund (och Burlöv center, och vi handlade en del men det kan jag skriva om sen), och en sak som är roligt med att gå bland folk är att titta på alla olika typer och höra små utdrag av vad folk säger till varandra. Idag hörde jag en sak som iaf fick mig att småle lite grann.

Utanför ingången stod två personer, en kille på 18 kanske och en kvinna i 40-årsåldern. De stod en bit ifrån varandra, så jag förstod att de inte kände varandra. Killen hade såna där lite pösiga jeans med muddar längst ner, och så var de lite sådär "nonchalant" istoppade i strumporna, sådärsom vissa killar i den åldern verkar tycka är snyggt. I alla fall så gick kvinnan fram till killen.
"Ursäkta men dina byxor har fastnat i strumporna."
Killen såg mest irriterad ut och sa bara typ "
Jaa..."
"Jaså är du medveten om det?"
"Jaaa..."
"Jaha...ska det vara så?"
"Ja!"
Sen gick kvinnan tillbaka till sin plats och fortsatte röka och såg lite lätt skamsen ut...

Ja, jag vet inte hur kul det låter nu...man skulle kanske vatt där :-)

 


Uppdatering om Justus

Eftersom inte alla ni som läser min blogg läser Louise och Patriks blogg så snor jag helt enkelt uppdateringen om Justus därifrån så ni som är intresserade får veta hur det går. Så här skrev Patrik igårkväll:

Kort uppdatering:
* I morse plockades respiratorn bort, och han andas nu själv med bara en mask framför ansiktet
* Han har varit fastande under natten, för hans mage reagerade lite konstigt på att få mat i sig. Dock har han fått mat nu under dagen, så det ska väl ordna sig det också.
* Han har fått en släng av gulsot och ligger nu i ljusterapi. Detta är väldigt vanligt hos för tidigt födda eftersom levern inte är helt färdig. Inget farligt alls, han får bara ligga under en lampa nåt dygn eller så.
* Han fick vid 18-tiden komma ut ur kuvösen för första gången, för att få mat liggandes på Louise bröst. Fortfarande mat via sond dock.


Nackträningen har gett resultat!

Maja har fått träna nacken en hel del, och se så duktig hon blivit:





Och så får jag lägga in en bild där man ser tröjan jag sytt till henne:


Han har ju ett namn...

Glömde ju skriva en sak igår...Lille Plutt har ju faktiskt fått ett namn!

JUSTUS

Eller Tus-tus som Molly säger :-)

Vilken natt...

Tur att inte alla  nätter är så här...

23.30:
Gick och la mig. Både Maja och Daniel sov, men jag var klarvaken.

Ung. 00.30: Somnade till slut

1.00: Vaknar av Daniels mobil. Han fick larm, och det var ett sånt larm som man måste åka på när som på dygnet. Så han körde till jobb och jag somnade om så småningom.

ca. 3.00: Daniel kom hem igen, jag vaknade såklart...

4.00: Vaknar av att Maja är jättetäppt och verkar ha det jobbigt. Upp med henne och i med näsdroppar och försöka suga ut snoret (med Näs-Frida, skitbra uppfinning!). Passade på att amma också. Maja var inte jättesugen på att somna om, men somnade till slut nära, nära mig.

5.00: Hade precis somnat när Daniels väckarklocka ringde...dags för jobb! La Maja en bit bort i sängen så att jag kunde sova.

6.45: Morgon enligt Maja!

Har en känsla av att både jag och Daniel kommer vara trötta ikväll...

23:07...och jag borde sova

Ett bra knep för att vara utvilad när man är bebis-förälder är att se till att somna när bebisen sover. Nu har det gått ungefär 1 timme sen Maja åt sist gången och sen dess har hon sovit fint. Då borde jag alltså också sova. Men är nog fortfarande lite uppe i varv p.g.a. det som hänt denna helgen. Mycket tankar nu...

Imorgon ska jag gå och väga Maja tror jag. Tycker att mjölken verkar sina mer och mer i mina bröst, och jag har fått börja ge ersättning vid fler mål än bara kvällsmålet. Så jag vill gärna se så att hon går upp i vikt. Känns lite trist att jag inte kan helamma längre, det känns ju ändå som att det är det bästa, men går det inte är det inget att göra åt det och ersättningen är ju bra den med. Men ganska smidigt med amningen, man har ju maten med sig alltid :-)

Några bilder från vår mysdag, min, Majas och Molly.


Maja provar Mollys STORA säng!



Mys med nappen och snutten...precis som kusin Molly


Molly...både kusin och storasyster


Stora tjejen!




Oj vilken helg!

Detta har varit en väldigt omtumlande helg. Jag har blivit moster för andra gången! Igårkväll blev Louise förlöst med kejsarsnitt, nästan 10 veckor för tidigt. Det var en liten pojke som gömde sig där inne, 1380 g. vägde han. Anledningen till att han blev tagen så tidigt var att där var dåligt blodflöde i navelsträngen så han var väldigt slö och rörde sig knappt, och hjärtljuden var inte helt bra heller. De åkte in igår förmiddag för att Louise inte känt bebisen på ett dygn. Då fick de beskedet att de inte skulle åka hem utan bebis. Och på kvällen, 23.21 tror jag, kom lille plutten. Nu ligger han i kuvös för att få hjälp med andnigen. I övrigt verkar han må bra.

Så idag har jag och Maja varit nere i Malmö och passat Molly så att Patrik kunde vara med Louise och bebisen. Jag gick till BB med Molly så att hon fick träffa sin lillebror. Och jag fick gå in och kolla på honom i kuvösen. Så liten, men så fin! Så nu är inte Maja minstingen längre!

Här är underverket:




Liten blir stor...större i alla fall

Idag packade jag ner kläderna i storlek 56...vår lilla tjej har blivit stor. Men hon är ganska liten trots allt fortfarande, vår lilla bebis. Det går fort nu, nästan för fort. Vill ju ha en liten plutt länge till! Samtidigt är det så kul att se henne växa och se hur hon utvecklas. Det blir verkligen roligare att vara mamma till henne för var dag. Det nya nu är att hon har börjat skratta, och inte bara le, och dessutom har hon börjat få upp fötterna i luften och t.o.m. fått fatt i fötterna med sina händer några gånger. Favoriten annars är fortfarande att stå upp. Babygymmet har också blivit mer populärt, nu lyckas hon slå till leksakerna riktigt. Hon tycker också mycket om när jag sjunger för henne (hon är nog inte så kräsen!), speciellt om jag gör rörelser till sången. Ikväll hade vi ett framsteg här hemma, Maja somnade själv i sängen. Annars brukar hon somna i famnen för att sen bli nerlagd.

Så livet som mamma är verkligen härligt, att skaffa barn är lätt det bästa jag (eller VI) gjort.

Fredagskvällen har varit väldigt bra, efter att vi varit och ätit (och gått hem i snöfallet) följde Elin med oss hem, och Peter kom också. Vi spelade GuitarHero och kollade Idol. Sen sjöng vi med, högt och säkert falskt, till Singing Bee. Maja-mys blev det också, hon var verkligen på bra humör ikväll.

Nu ska det pumpas lite, sen sova.

Nu är det vinter

Idag var det snöpremiär! Vi var ute och gick en riktig långpromenad i snön, runt 2 timmar. Vi fick sällskap av Evelina och Ola. Sen blev jag bjuden på lunch av Evelina, gulaschsoppa och nybakade bullar. Gott i kylan!

Nu väntar vi på att Daniel ska komma in, han är ute och sätter på vinterdäcken på Forden, sen ska vi ut och äta med Elin. På en av pizzeriorna här i byn, så så tjusigt var det ;-)

Kan en torsdagskväll vara mycket mysigare??

Efter middagen idag har vi 3 haft lite kvällsmys. Först blev det ett bad för Maja, vilket hon verkligen tycker om. Det är härligt att se henne trivas så. Idag sög hon mest på handen hela tiden!
Efter badet tände vi en massa ljus i sovrummet och satte på lugn musik och sen masserade jag Maja. Idag gick det riktigt bra, hon låg mest och kollade på mig hela tiden och log lite då och då. Sen blev det lite mys och gos innan Maja kissade ner sig så vi fick sätta på en blöja :-)




Maja nakenfis



Babymassage


Igår provade vi på babymassage för första gången. Två tillfällen ska vi gå på det. Det var 8 bebisar och mammor (och så Daniel, han var med eftersom han var ledig). Bebisarna låg nakna på varsin madrass och så var det lugn musik i bakgrunden. Maja var duktig, bara lite gnäll. Hon verkade tycka att det var mysigt. Men den mysiga stämningen försvann ju lite när typ 5 av 8 bebisar skrek samtidigt...men så är det ju med bebis-aktiviteter! En annan sak som händer med bebisar....i alla fall NAKNA bebisar är att alla måste kissa. En naken bebis kan nämligen inte låta bli att kissa vekar det som. Tur man har en flicka iaf :-) Bebisarna låg på "kisseskydd" på sina madrasser, och Maja var först ut med att kissa ner det så att jag fick ta ett nytt, sen kom de andra mammorna en efter en och hämtade nya. Var lite rädd att Maja skulle bajsa när jag masserade hennes mage (det var 2 dagar sen sist nämligen...) men som tur var så höll hon sig!

En kväll utan Maja....

Ikväll blir det en liten prövning för denna mamman....jag ska vara utan Maja hela kvällen! och inte bara det, hon ska inte vara hemma med Daniel utan vi ska lämna bort henne. Den "lyckliga" som ska få äran att passa Maja för första gången är hennes blivande gudfar, Patrik. Jag och Daniel ska gå ut och äta på Rådhuskällaren i Malmö, lite försenat firande av Daniels födelsedag och för att få en kväll med bara oss. Men det ska säkert gå bra, att Maja kommer ha det bra tvivlar jag inte på utan det är mer hur jag ska klara det :-)

Idag har Daniel varit ledig. Så skönt att ha honom hemma med oss. Vi var först inne i Lund och besiktigade båda bilarna, och de gick igenom båda två. Sen blev det en tur ner till Vellingeblomman där de varje år har en stor julutställning. Så otroligt mycket tomtar och ljus! Det blev lite smågrejer handlat, nån ljusstake och grejer till Maja. Vi var där med mamma, pappa, Louise, Molly och farmor. Mysigt att gå där och titta. Molly var helt till sig, visste knappt var hon skulle titta.

På vägen hem blev det en tur inom Nova Lund, Daniel skulle ha nya vinterskor och det hittade han. Och så blev det en klänning och strumpor till Maja. Skulle kunna handla hur mycket som helst till henne ju!

Måndag igen...

Ikväll är jag riktigt trött. Och ändå fick jag sova mellan typ 22.30 och 6, ammade en kvart och sov sen 8. Undrar då hur trött jag hade varit om Maja hade vaknat varannan timme, eller varit vaken långa stunder på natten. Lite lätt bortskämd, jag vet. Om det plötsligt vänder och nattsömmen blir kass kommer jag bli helt knäckt. Snälla Maja, fortsätt så här!!

Idag var vi en runda i Malmö och åt lunch hos Caroline. Väldigt roligt att träffas, och Maja uppförde sig ganska bra.
Ikväll blev det tacos till middag...mmm...det tröttnar jag aldrig på. Vi hade finbesök, Elin kom och åt. Vi var väl ungefär lika trötta, eller Elin slog mig för hon somnade i soffan. När hon sovit typ en halvtimme vaknade hon och sa: "Jag tror jag somnade till en liten stund". Eh, jaaaa.....
När hon gått hem klädde vi på oss varmt och gck ut en långrunda på över en timme. Riktigt skönt och kallt väder idag! Tur man har VARM jacka!

Nu håller Daniel på att somna Maja, förhoppningsvis somnar hon snart så vi får sova. Godnatt!

Bajs-snack (alltså inget för äckelmagade!) :-)

Maja har gått från att bajsa precis hela tiden (speciellt medan hon åt och precis efter att ha fått ny blöja...såklart) till att bajsa en gång varannan eller var tredje dag. Och när hon väl gör det så gör hon det med besked! Idag var det dags, vi tyckte hon såg väldigt koncentrerad ut och spände sig, så Daniel gick och bytte på henne. Och där var ett rejält lass... som tur var så är bebis-bajs inte sååå äckligt. Så det fick bli ett bad för Maja. 


Hehe, nu får pappa byta bajs-blöja!!


Nu är det matdags för Maja gissar jag på, för jag hör lite gnäll från hennes håll. Sen är det matdags för oss. Ryggbiff med pottisklyftor och svampsås blir det idag. Mums!

Fredag...

Igår var det återträff med vår föräldragrupp. Vi var 11 mammor och 3 pappor, och så en hel hög bebisar. Maja var helt klart den med mest hår! Det var ganska trevligt att träffa gruppen igen, det var lite mer att prata om nu efter att vi har fått barn. Plötsligt har man en väldigt stor sak gemensamt, och där är hur mycket som helst att prata om. Vet inte om vi kommer träffas mer efter den här träffen. Vissa av dem stöter jag på uppe på öppna förskolan, och Evelina som har Ola träffar jag ju redan en del. Vi får se...

Igårkväll var vi nere i Malmö hos Louise och Patrik. Anna J var också där. Molly var go som vanligt, hon pratar mer och mer för varje gång man träffar henne nu. Vi åt tacos, och såklart ville Maja bli matad precis när vi skulle äta. Så jag åt när de andra redan var klara. Men sånt är man van vid nu! Sen pysslade vi tjejer medan killarna passade barnen och tittade på Idol. Daniels val...hehe...nä, men där är väl inte så mycket annat en fredagkväll.

Idag har vi slappedag hemma. Daniel är ledig. Han är nere i tvättstugan just nu och Maja sitter i fåtöljen och kollar skidor - sportintresset frodas för fullt! Hon sitter och hickar så hela hon hoppar, men det verkar inte störa henne. Hon är väl van med tanke på att hon hickade varje dag i magen.

Lite bilder från igår och idag:








Nu jäklar...

Det här med vikt alltså... Under graviditeten gick jag upp ungefär 17 kg, varav 13 försvann inom en vecka efter förlossningen. Så jag antar att mycket av det var vatten...och så var det ju 4 härliga kilo Maja! Men de där sista 4 är kvar...+ att jag nog skulle vilja tappa åtminstone 10 till. Så nu MÅSTE det bli lite ändring. Det första och lättaste (??) är att sluta dricka läsk och äta godis. Och så smått börja träna igen. Jag och Maja skulle faktiskt börja på mamma-bebis-gympa i tisdags men så kom ju den här jäkla förkylningen i vägen. Så på tisdag tänkte jag prova på det...
Sen får matvanorna bli bättre...är tyvärr lite slarvig med att äta lunch, ofta blir det bara nån macka och det är för lite när man ammar, så det slutar med att jag går och småäter istället. Så idag gjorde jag en riktigt mumsig kycklingsallad till lunch! Supergott....får nog bli mycket sånt framöver.


Ännu en OK-stämpel i rumpan...

Så, nu är besöket på BVC överstökat. Jag är inte deprimerad, altid bra att veta :-) Det enda jag gjorde var att fylla i ett formulär med frågor om hur jag mår, och så pratade vi lite. Hon tyckte att Maja var väldigt pigg och stark, och att hon utvecklats mycket sen vi var där sist. Allting som kan tolkas som något positivt om ens barn sitter man bara och suger till sig, och känner sig riktigt stolt över lilla snäckan. Bvc-sköterskan sa t.ex. "Jag ser att Maja REDAN börjat sagla". Då tänkte jag "Jag har världens duktigaste tös, hon är tidig på att sagla!". Jaja, löjligt jag vet, men man är ju så löjligt stolt.
Dagens vikt och längd kommer här: 5145 gram och 59 cm. Så hon har gått upp drygt 1 kg sen hon föddes och vuxit 8 cm. Omkretsen på huvudet har vuxit med 3,3 cm sen hon föddes. Så hon ligger en bit över normalkurvanpå både längden och "mösse-måttet" och precis över medel på vikten.


Grattis Maja, 2 månader!

13 november idag, vilket innebär att Maja blir 2 månader idag! Stora tjejen... Just nu ligger hon och sover i min famn, på bilden kan ni se hur söt hon är när hon sover. (Tycker den väldigt opartiska mamman...)



Så här såg hon ut för 2 månader sen. Lite rödare va!?



Lite kul, för det är likadan body hon har på båda bilderna, men bilden där uppe har hon storlek 62 och där nere 50. Lite grann har hon vuxit med andra ord!
Snart är det dags att bege sig till BVC där det vankas vägning och mätning, och ett samtal med mig så att de ska se så att jag inte är deprimerad eller nåt.
Det är ungefär våra planer för dagen :-) Får se om vi kanske kan klämma in en långpromenad med...börjar bli en fullspäckad dag ;-)

Man kan inte alltid vara glad!




En pigg mamma

Maja sov, helt utan avbrott, mellan 21 och 6 inatt!! Vilket innebar att jag fick sova ostört mellan 22 och 6. Sen dess har vi varit vakna. Fast nu knoppade Maja in igen...1,5 timme vaken åt gången räcker för henne. Känner mig grymt utvilad idag. Fast jag undrar lite vad jag ska göra hela dagen när vi började dagen sååå tidigt. Funderade på en morgonpromenad. Men hade det bara varit mörkt och kallt hade det varit ok, men mörkt, kallt och REGNIGT känns inte så lockande...

Förkyld liten Maja

Maja har åkt på en förkylning och är så täppt i näsan. Så idag har vi bara stannat hemma så att hon får vila upp sig. Har märkts att hon inte mår så bra, för det har varit mycket gnäll och så har hon varit trött hela tiden. Hoppas hon blir bättre snart. Ingen feber i alla fall och hon äter bra så det är nog ingen fara!

Även jag har börjat bli förkyld, hoppas jag får det lindrigt. Inget kul att vara sjuk när man har en liten bebis att ta hand om!

En kille med stil...

...ja, en väldigt egen stil... Så här såg Daniel ut nu ikväll när han skulle iväg och hämta mat. Ja han visade sig verkligen bland folk klädd så där. Man kan ju inte annat än att älska honom....


Pyjamasbyxor, vinterjacka och stooor blå mössa....och till det badskor...hmmm

Det gäller att börja i tid...

Att min man är sportintresserad är inte precis någon hemlighet. Nu vill han ju gärna att Maja ska bli det med, så han tar sina chanser. Igår kollade de en hockeymatch på tv, och Daniel försökte lära Maja en del samtidigt. När jag stod i hallen hörde jag hur Daniel pratade med Maja:
"Det är Chris Härenstam som är kommentator. Han är inte så bra. Överlag är de flsta kommentatorerna på Tv ganska dåliga."
Så frågan är vad hon lärde sig mest om; ishockey eller tv-sportens profiler...




En fredag på stan... och hos Elin :-)

Igår var jag och Maja på språng hela dagen (vilket straffade sig på natten, Maja sov jätteoroligt...). Först träffade vi mina f.d. klasskompisar, Malin, Alex och Mimman. De hade sin första sals-tenta igår, och jag fick den bästa biten! Slapp göra tentan och fick istället vara med och fira att det var över! Vi åt sallad på ett ställe på Lugnet, jättegott!

      


Efter några timmar på stan, där jag bl.a. stötte på Louise och Patrik helt oplanerat, så träffade vi Lina. Vi åt middag tillsammans på Jensens. Gott, även om servicen är ganska kass där numera. Maja var duktig och sov under tiden jag åt, så jag kunde äta ifred. Superkul att träffa Lina, det är härligt med de där "gamla" kompisarna. Tänk så mycket man delat och upplevt ihop. Sen tog jag och Maja tåget hem. Hon är verkligen van vid det nu och sköter sig väldigt bra.

  


Direkt från tåget gick vi bara hem och hämtade upp Daniel och sen gick vi till Elin där vi såg Idol. Bra att Lars åkte ut tyckte jag...ingen höjdare. Tycker egentligen Idol i år är rätt trist, ingen alls jag fastnat för.

  


Natten var som sagt rörig, Maja ville inte alls komma till ro igårkväll. Hon somnade bra i min famn men vaknade direkt när jag la ner henne. Till slut vid 12 somnade hon. Sen vaknade hon 1 och var hungrig. Tror att jag har dåligt med mjölk på kvällarna. Vi brukar ge flaska på kvällen, antingen med utpumpad bröstmjölk eller ersättning, och då sover hon minst 6 timmar. Men igår ammade jag istället, halv 11 och det räckte bara till 1.
Resten av natten var också rörig, där fick jag för att jag säger att Maja är såååå duktig på nätterna... Som tur är så är Daniel ledig idag så han gick upp med henne imorse så sov jag nån timme till.

Nu ska här städas!

Bebis-shopping

Var på stan med Veronika O igår, och lilla Nelli, och såklart blev det lite handlat till Maja. Jag vet, jag vet, jag vet...vi har massor av kläder till henne, men där finns ju så mycket söta kläder! Det hade definitivt blivit billigare att få en pojke....


Tunika och tights....kommer vara sött i jul!


"Stor-tröja" och samma tights som på förra bilden


Tyckte denna bodyn passade bra nu i val-tider... (haha...)




Maja har ätit dunder-honung...

....det verkar så i alla fall. Sista veckan har vår lilla tös blivit superstark, och är man liten och superstark så vill man ju gärna visa upp det. Hela tiden. Så ny favvo-hobbyn är verkligen att stå upp. Nu kan man t.o.m. hålla henne om magen bara, så håller hon upp huvudet själv. Det har blivit roligare att ligga på mage nu med, när nacken är lite starkare. Fast ofta blir det bara mys när hon ligger på mage, eller så slickar hon på filten hon ligger på. Eller kräker, det är vilket som....

         


Idag var vi på babycaféet på öppna förskolan. Det har blivit vår stående torsdagsaktivitet. Maja var väldigt snäll där idg, inte mycket gnäll. Jag kunde t.o.m. fika i lugn och ro medan Maja satt i en babysitter. Riktigt kul att vara där, tiden går så snabbt bara, vill knappt gå hem när det är slut.
Det är så roligt att lyssna på vissa av mammorna där, speciellt de som har flera barn och är lite äldre. De är så himla noga att det alltid ska vara så städat hemma, och stör sig på att deras män inte tycker det är lika viktigt (eller framförallt så gjorde väl inte männen precis som fruarna ville, en man hade t.om. *hör och häpna* lagt på överkastet på fel hål!!! Så självklart hade frun gått efter och gjort om det...)  En av dem var så bekymrad över hur det skulle gå när hennes man skulle ta över föräldraledigheten, hon trodde att han bara skulle leka med barnet och aldrig städa. "Typiskt män!". Jag är nog isåfall ibland lite mer man än kvinna känns det som, jag anser helt klart att det är värdefullare att leka med Maja än att se till att det är städat alltid. Hon växer alldeles för fort ändå och jag vill verkligen ta vara på den här tiden! Sen klart får man ju städa också, men det ska ju inte vara det enda man gör med mammaledigheten....


Till slut var det bara Maja, Ola och Ted kvar. (och deras mammor såklart, men vi gjorde visst annat!)




Majas hand och fotavtryck som vi gjort på öppna förskolan.

Oj, blev en lång utläggning! Nu har precis Maja vaknat upp, viket passar perfekt in i våra nya kvällsrutiner för henne (som började igår...). Sover hon på kvällen får hon max sova till 20, sen får hon pyjamas och mat vid 21 och sen är det läggdags. Funkade perfekt igår, så vi får se. Skönt att få lite rutin på kvällarna, så jag slipper sitta upp till halv 12 med henne....


Ooops...

Vår kompis Kajsa är numera nyhetsuppläsare på Tv4 Öresund (håll ögonen öppna!!) och de gångerna jag har sett henne har hon varit jätteduktig. Jag är imponerad, för det kan inte vara helt lätt alla gånger att hålla tungan rätt i mun när man är i direktsändning. Inte ens för de riktigt rutinerade.  Här och här är exempel på när munnen är snabbare än hjärnan :-)


Stressigt att vara mammaledig :-)

Nja ok kanske inte stressigt, men vi hittar på en hel del på dagarna, jag och Maja. Igår var jag på BVC och vägde Maja, och jag hade ju varit lite orolig för att Maja inte gick upp så mycket men det behöver jag inte vara längre. På 5 dagar hade hon gått upp 220 g! Så nu vägde hon 4990 g....nära, nära 5 kg!

På kvällen fick vi middagsgäster. Elin kom, och även Evelina och hennes lilla pojke Ola. Trevligt med besök! Elin fick se hur det var med två bebisar samtidigt, lite lätt kaos kanske!

Idag hade vi det lyxigt, fick frukost av Elin. Så vi gick bara upp och klädde på oss och sen gick vi til henne. Efter god frukost tog vi tre tåget till Malmö och gick runt i affärer några timmar. Träffade familjen Bårdén i stan och åt lunch med dem. På vägen hem ville Maja stå upp i mitt knä hela vägen. Så fort jag satte ner henne blev hon ledsen. Hon är så himla stark i kroppen och står upp jättefint. Inte klokt så snabbt hon utvecklas nu, saker som funkde för bara nåra veckor sen har hon vuxit ifrån nu. Ligga mot bröstet t.ex. vägrar hon nu, hon är ju ingen liten bebis längre!! Och jag saknar det redan ;-)

På kvällen fick vi dubbelt besök, både Daniels mamma och familjen Bårdén (återigen....) kom på middag. Trevligt trevligt...det är så kul tycker jag med lite middagsgäster så här på vardagarna. Det är roligt med Molly nu, för hon visr ganska stort intresse för Maja även om man får passa henne lite så att hon tar det försiktigt med henne. Det är ju inte lätt att vara så stor när Maja är så pytteliten!

Och så passar jag på att säga grattis till min älskling som blir 26 år idag! GRATTIS!!!

Bilder på beställning

Ok, på begäran av Majas mormor så kommer här lite bilder:














Ny jacka

Köpte en riktigt varm och gosig jacka förra vintern, som tyvärr pajade i blixtlåset i slutet av vintern så jag fick lämna tillbka den. Igår köpte jag en ny, likadan fast svart denna gången. Vi gick på stan och såg att Stadium hade 20% på alla jackor denna helgen. Perfekt! Skönt med en riktigt varm jacka!!

EVEREST W DOWN JKT F8

RSS 2.0