Maja 1 år...

Igår var det 1 år sen vi fick veta att vi väntade barn...och inte vilket barn som helst, utan världens finaste Maja! Fast det visst vi ju inte då...men glada var vi i vilket fall som!

Igår hade vi en mysig dag med min familj. Patrik och Molly var i Borås och hälsade på, så vi åkte hem till Louise och Justus för att hålla dem sällskap. Tanken var att jag och Louise skulle scrappa. Jag fick faktiskt en del gjort men Louise mest pumpade, ammade och matade hela dagen! Lite senare kom mamma och pappa också dit. Vi åt middag och spelade sen Scabble. Roligt, även fast jag inte vann (otur med bokstäverna ;-) )

Efter några riktigt gnälliga och skrikiga dagar har Maja nu hittat tillbaka till sig själv igen. Igår var hon så nöjd så hela dagen. Det enda hon tramsar med nu är maten...inte riktigt glad för mat, den där Maja.

Idag kommer Krille och Kajsa på lunch. Roligt!

Hemma...

Det blev inget julfirande för oss idag. Efter att jag skrivit förra inlägget satte Maja igång att skrika helt panikartat, som hon i stort sett aldrig gör. Det i kombination med att hon knappt ätit idag gjorde att vi tog beslutet att stanna hemma. Inget kul varken för henne eller oss att gå bort när hon inte är ok. Nu har hon snart sovit 2 timmar så hon var väl helt slut efter allt julfirande.

Lillejulafton firades som sagt i Lund med Danels familj. Det blev kokt lax till middag, gott, och så blev det julklappsutdelning. En lugn kväll som inte blev så väldigt sen. Fredriks barn hann komma en stund på kvällen så att de fick träffa Maja. Fina klappar fick vi med. Jag fick bl.a. presentkort på ansiktsbehandling, massage och Skånes djurpark, och Maja fick bl.a. några leksaker, kläder och en matstol.

1.2.3.4.

1, Maja myser hos faster Lynn
2. Två populära julklappar...barnstolen och så leksaken pappa Daniel hade köpt
3. Majas farmor
4. Nalle-Maja hos bonus-kusin Matilda

Julafton blev fullt ös. Vi var hos familjen Bårdén och i år var första julen för Maja och Justus, och även om Justus inte gör så mycket väsen av sig märktes det ändå att det var fler barn i år, inte minst på julklapparna!
Vi hade en ganska annorlunda jul i år. Vi åt julmat, kollade Kalle Anka (och sjöng med till Askungen och Djungelboken), spelade spel, åt gröt och julgodis, hade julklappsleken, delade ut julklappar.....Nä vänta, det är ju ungefär det alla gör ;-) Mysigt hade vi i alla fall, och som vanligt bjöd Molly på många skratt. Speciellt när vi skulle fota henne och hon säger "höpl" (mjölk). Det har blivit det nya när hon ska skratta på foto. Alla tycker det är så roligt när hon säger "höpl" (prova själva säga det) så då skrattar hon och säger det igen. Gosingen!
Massor av fina klappar blev det. Maja, Justus och Molly fick de flesta och det var MYCKET! Molly fick öppna sina i omgångar under hela kvällar, det blev lite mycket för henne. Maja fick en massa leksaker, kläder, cd-skivor, en filt (av sin mamma såklart), en mini-stol och en pussel-matta.
Sen fick Daniel larm på jobbet och var tvungen att åka vid 8-tiden, så jag och Maja stannade över natten hos Louise och Patrik. Maja var envis igår och skulle inte sova själv, så hon och jag delade soffan. Ni förstår kanske att jag inte var så pigg idag :-)

1.2.3.4.

1. Jag och Maja julklädda
2. Maja blev trött av allt julfirande och tog igen sig hos pappa...
3...och hos moster Louise.
4. Första gången jag höll Justus!

5.6.7.8.

5. De två "stora" kusinerna
6. Maja brås på sin pappa och lyser upp när hon ser "På spåret". I bakgrunden ser man morbror Peter med kvällens häftigaste skjorta.
7. Maja trivs hos sin morfar
8. Behöver jag säga något om denna bilden??



Tack till alla i våra familjer för denna julen! Det har varit väldigt mysigt och vi tackar alla 3 för våra fina klappar.

Så har det varit jul...

Julfirande i 2 dagar har det varit nu, och snart är vi på väg mot vårt tredje. I tisdags var vi hos Daniels mamma i Lund och igår var vi hos Louise och Patrik i Malmö. Det har varit väldigt trevliga och mysiga dagar, och som väntat var det Maja som kom hem med den största julklappsskörden! Nu ska vi snart bege oss till Furulund där vi ska träffa mammas sida av släkten. Det får dock bli en ganska kort tillställning för oss, Daniel har varit uppe kl. 5 hela veckan och jobbat och det märks på Maja att det har varit mycket nya intryck, hon är ganska skrikig idag.

Bjuder på en bild på Maja och hennes klappar, fler bilder från julfirandet kommer ikväll.


GOD JUL

God Jul
och
Gott Nytt År

önskar vi er alla


Välkommen hem Justus!

Nu har Justus äntligen fått komma hem! Så han hann hem till jul trots allt. Skönt för familjen att få vara samlad igen. Ikväll var vi allihopa hemma hos mamma och pappa, så att vi fick träffa underverket. Han är uppe i 1740 g nu, ca 500 g mer än vad han vägde som minst. Så han är fortfarande liten men inte så pluttig längre.


2 månader mellan kusinerna...och 4 kg!


Maja med sin stora kusin!

Maja...mammas flicka

Ok, den eviga frågan...vem är Maja mest lik, mamma eller pappa? Både på utseendet och sättet funderar man ju på det. Igår upptäckte jag en sak hon INTE fått av sin far...hans rädsla för sprutor! Det var nämligen dags för Majsans första vaccination. Beredd på ett illvrål satt jag med henne i knäet när det var dags, och jag tittade bort, för även om jag inte har så mycket emot sprutor tycker jag inte om att se dem sticka min lilla dotter. Men kom där ett illvrål?? Nä, inte ens ett pip. Duktiga tjejen!

Det blev även 3-månaders vägning och mätning. Maja är nu uppe i 5535 g och mäter 60,7 cm. Så hon fortsätter sin trend att inte gå upp så mycket i vikt. Vi har en liten tjej som är ganska bestämd av sig och ska bara äta när det passar henne, så det är svårt att truga i henne mer mat. Men vår BVC-sköterska, som är jättebra, sa till mig att absolut inte oroa mig, för hon såg att Maja var en väldigt frisk och pigg bebis som dessutom är ganska tidig i sin utveckling och väldigt stark redan. Dessutom "berömde" hon Maja för att hon var så glad hela tiden och pratar mycket. Så jag gick ifrån BVC och kände att jag fått bekräftat det jag redan anade: Att vår lilla Majsan är den bästa där är!


Ok pappa, jag är tuffare än dig när det gäller sprutor...
men jag älskar dig ändå!

Lika som bär?? Eller åtminstone som syskon...




Det skiljer ca. 2 kg och 10 cm mellan Molly och Justus på de här bilderna...men visst är syskonen lika??

Mmmm...I like it!


Favvo-leksaken: Den stora räkan (eller vad det nu ska föreställa)

Jag känner mig lurad...

Dagens (och kanske årets??) snackis...jordbävningen i Skåne. 06.25 imorse inträffade det tydligen..jag och Maja vaknade kl 6, och märkte jag något? NEJ, inte ett dugg! Hade ingen aning om att det varit "earthcake" förrän jag pratade med Daniel en halvtimme senare. Tro det eller ej, men även han hade missat det men hört det på radion. Sen har man ju hört om det hela dagen, och ALLA andra (alla som var vakna iaf) verkar ha känt det.
Nu undrar jag om:

A: Vårt hus är väldigt jordbävningssäkert så att det helt enkelt inte skakade.
B: Att jag just då matade Maja och var såååå inne i matningen så jag missade att jag höll på att ramla av sängen.
C: Att jag tillfälligt somnade till när jag och Maja stannade kvar i sängen och mös.

Ett som är säkert är att jag känner mig grymt lurad. Första stora skalvet på typ 100 år och jag missar det. Nedrans!

Sockerbagaren och tanterna

En härlig eftermiddag/kväll har det varit, med mina favoriter Anna och Lina! Vi skulle julpyssla...det blev en blandning av julgodisbak (LIna), scrapbooking (jag) och julpyssel (Anna). Maja fick också vara med, men sen kom pappa Daniel och hämtade hem henne när han slutat jobba. Så fick jag lite gjort iaf...
Lina var så huslig så, och bjöd oss på lasagne, lussekatter och himmagjorda pepparkakor. Hon är duktig, hon. T.o.m. förkläde hade hon. Hon gjorde massor av julgodis, med blandat resultat...haha... Jag och Anna satt mest och hade roligt åt Linas försök att karalemissera...eller hur var det nu ;-) och så jämförde vi krämpor...Annas tandvärk mot min svanskotevärk, som de tanterna vi är.

 Lika som bär!?    Detta var vad jag pysslade med

1.   2.    3,    4.

1. Sockerbagaren Lina i full gång. Och hon ger verkligen ordet "sockerbagare" ett ansikte. Hennes vaniljkolor innehöll cirka 5 ton socker (bild 2) som skulle karamelliseras. Prova säga det ordet snabbt 10 ggr. Kan mycket väl vara ett av de svåraste orden att säga. I alla fall för Anna.
3. Så här....hmmm.... god (???) såg kolasmeten ut. Om ni ser en liten svart prick så är det INTE äkta vanilj...det är teflon...
4. Till slut blev det ju ändå små söta kolor av det. Måste bara varna er som äter av dem....ni lär få en sockerkick som inte är av denna världen!

Tack tjejer för idag, ni är bäst!! Eller rättare sagt....jag är underbar, och ni är "speciella"...

Stor och liten

STOR


Idag provade Maja att sitta i en barnstol hemma hos Lina. Rejält uppallad med filtar satt hon riktigt bra. Och hon verkade nöjd med att få sitta med vid bordet när vi åt. Stora tjejen! Ligga ner är ju för bebisar...

Liten


Här är en bild på lille plutten Justus från när jag var och hälsade på dem igår. Allt är bra med honom och han växer för fullt. Hoppas, hoppas de får komma hem till jul. Ingen rolig jul utan dem :-(

3 gånger anledning att fira idag

Idag är det ingen vanlig lördag. Det är massa saker som inträffar idag, i alla fall för oss.
Dels är det lucia (även om jag inte märkt av det).
Och så har jag och Daniel idag varit tillsammans 9 (NIO) år idag!
Och så blir ju Maja 3 månader idag...snäckan.

En fullspäckad dag har det varit. Daniel jobbade idag och jag hade massor av tvätt och så borde jag städa, men inte helt lätt alltid att göra med Maja. Så vad gör man?? Jo, man lämnar Maja till Elin några timmar! Fick jättemycket gjort, och Maja hade haft så mysigt hos Elin. Tack!
Sen körde vi ner till Malmö och hälsade på Louise och lille Justus på sjukhuset. Lille plutten! Så fin... Bilder kommer imorgon.
Direkt från sjukhuset till Höllviken och kalas för Oskar. Trevligt!

Nu har jag Anna och Elin här. Vi har ätit ost och kex och druckit vin. Gott! Men det märks att jag inte är van vid alkohol nu, har druckit två glas och känner av det! Supermysig kväll har vi haft, med julmusik och öppen spis ;-)


Fredagkväll

Kan mycket väl vara så att vi är de enda under 60 i detta landet som ikväll kollar På spåret istället för Idol-finalen. Eller nej, vi kan nog vara de enda alla åldrar...Idol brukar ju dra de flesta. Vet inte varför, men tycker Idol har varit väldigt tråkigt detta året och det känns som att det ganska mycket kvittar vem som vinner. Blir väl Kevin, för jag har trots allt sett Idol en del denna säsongen (det bevisar nog mest hur dåligt tv-utbud det är på fredagarna, i alla fall fram till På spåret startade) och han har väl lite varit i en klass för sig.

Maja-skratt

Här kan ni se ett litet klipp på hur det låter när Maja skrattar. Det har framkommit synpunkter bland de som sett det att Daniel är det bästa med detta klippet...

Och så har vi ett litet klipp på när Maja försöker säga hej. Eller det är så vi (stolta??) föräldrar tolkar det :-)


Solstråle

Idag träffade jag och Maja min ex-klasskompis Alex. Det blev fika i stan på Smaklöken, supermysigt ställe. Vi fick en soffa så Maja låg mellan oss och var på sitt absolut soligaste humör. Nu är Alex en av få förrutom jag och Daniel som fått äran att höra Maja skratta. Vi upptäckte idag att det är väldigt svårt att snacka "seriösa" vuxengrejer (jodå, vi kan göra det...) när man har en liten smajlande bebis mellan sig. Varje gång Alex skulle berätta nåt om sin praktik på Rosengård stod Maja i mitt knä och log stort mot henne så hon tappade bort sig.... söta Maja!
Saknar verkligen mina klasskompisar, även fast mammaledigheten är najs. Vi får snart ses, alla 4!

Babysim

Det blir babysim, även om jag varit lite tveksam. Det har varit svårt att hitta nåt ställe som inte är fullbokat, men så fick jag ett mail från ett ställe i Lund som numera även har helgtider så vi som redan anmält oss innan fick förtur. Så from början av januari blir det babysim varje lördag. Kul, så att Daniel också kan följa med.

Härlig torsdag

Vissa dagar är lite extra bra. Som idag. Dels har vi gjort mycket kul, och dels har Maja varit ett riktigt mönsterbarn (i motsats till monsterbarn...) idag vilket gör dagen ännu bättre.
Vi började med öppna förskolan, där det som vanligt blev mycket snack, bebismys och fika. Idag satte även jag och Camilla igång med att pyssla. Fönsterdekorationer blev det idag.
Direkt från öppna förskolan körde vi till Malmö (med en sovande Maja i bilen, hon somnade innan vi lämnat Kävlinge) där vi träffade Kajsa. Alltid lika trevligt att träffas! Vi tog en kaffe på Espresso House, och Maja skötte sig väldigt bra. Åt mest på sina leksaker och charmade de andra gästerna. En runda på stan hanns också med.
Hade bara hunnit hem när Daniel och Elin kom hem från jobb och hade med sig pizza. Gott! Elin stannade hos mig och Maja sen, Daniel åkte på larm. Vi kollade på "Det bästa från Robins" (som var riktigt roligt), och mös med Maja.

Och nu ikväll somnade Maja helt själv i sin säng för andra kvällen denna veckan. Utan att vi var där inne. Duktiga tjejen!








Julgodis

Igår träffades jag, Elin, Kikki och Tina hemma hos mig för att göra lite jugodis. Det blev en massa olika goda sorter (alla med choklad såklart), och så hann vi med lite fika mitt i också. Smakade glögg med smak av vit choklad och lime. Riktigt gott. Och så åt vi pyttesmå pepparkakor med plåster! Vet inte riktigt vad det var med oss igår, för vi sa fel precis hela tiden :-) Det svåra är att få dem att komma....  De här är nog kalla när de är riktigt riktigt kalla....
Efter baket var det dags att smaka av allt...(vi lät som värsta experterna *haha*) och gissa om vi blev mätta! Mådde ju mer illa efter julgodis-kväll än efter vinkvällen....eller drinkkvällen ;-) Hade en superrolig kväll, och det var skönt med en kväll (nästan) utan barn, och bara få umgås med kompisar!

  Fika-dags....Daniel fick också vara med

 Kikkis goda chokladknäck...men man kan ju inte lyckas med precis alla!

 Hmmm...tror Kikki tyckte det smakar mysko

 Tant Elin hann med att mysa med Maja också eftersom hon bara gjorde en sort


Alla sorterna:
1. Längst upp till vänster: Cornflakeschoklad
2: Nedanför 1:an; Mozartkulor
3. Nedanför 2;an: Mandlar från Barcelona
4. I mitten; Chokladknäck
5. Under 4:an: Snöbolle
6: Längst upp till höger: Choklad med marschmallows
7: Under 6:an: Chokladtryffel med apelsin
8: Längst ner till höger: Rocky Road

Alla var jättegoda, vet inte vilken jag gillade bäst. Men här är recepten på de jag gjorde, snöbollar och tryffel.

Snöbollar
100 g vit choklad
1,25 dl kokos
1 msk pressad citronsaft.

Smält chokladet i ett vattenbad. Blanda i kokos och citronsaft. Låt svalna. Rulla till små bollar och rulla i kokos. 

Chokladtryffel med apelsin

2 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad
1/2 dl florsocker
2 stjärnanis
Rivet skal från 1 apelsin
Kakao

Hacka chokladen. Värm smör, grädde, florsocker och stjärnanis till det kokar, ta sedan bort stjärnanisen. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills chokladen smält. Häll i apelsinskalet. Klä en form med plastfolie och häll i smeten. Låt stelna. Skär sedan tryfflen i bitar och rulla i kakao.

Stukat

Igår klantade jag mig...jag missade understa trappsteget och ramlade. Hade liggdelen på vagnen i famnen, men som tur var så låg inte Maja i den. Men tror faktiskt jag går mer försiktigt när jag bär snäckan. I alla fall så verkade det inte så farligt först, lite ont i foten bara. Men på kvällen hade den svulnat upp och blivit lite blå. Skitont. Idag är det något bättre, men jag kan knappt stödja på den, så dagen har mestadels spenderats i soffan och sängen. Jobbigt när man har en bebis att ta hand om. Brukar försöka komma ut något varje dag, så denna dagen har varit låååång när vi bara varit hemma. Längtar till Daniel kommer hem nu!

Mobil gånger två

Köpte ju ny mobil för ett tag sen, eftersom jag bytte abonemang och den gamla mobilen var låst till det abonemanget. Hann inte ha den alltför länge innan den la av! Blir så sur när nya saker inte funkar... Nu har den i alla fall varit på lagning och jag ska hämta den idag. Ångrar att jag inte behöll min gamla Nokia 3310 som jag hade i gymnasiet, det var en bra och enkel mobil som överlevde allt. Dessutom var det den första mobilen jag hade som inte hade antenn och där man kunde byta hela skalet...häftigt va??



Sen så är det ju det där med Majas mobil... Vi fick låna en spelande, snurrande och lysande mobil av Bårdéns. Ja, att ha över sängen, inte för att ringa med. Hon får ju åtminstone fylla 1 innan hon får en sån ;-)
Den har i alla fall blivit väldigt populär hos Maja, men nu när Justus har kommit så vill han ju snart ha den. Så förra veckan fick vi skaffa en ny till Maja (eller till mig kanske, ganska skönt att kunna lägga henne där en stund ibland!). En aning enklare variant, den har en speldosa som man får skruva upp. Och så spelar den bara en melodi... Låt mig få tända ett ljus. Så jag kan ju säga att den låten kommer hoppas över på julskivorna i år!


   


Cupcakes

Gjorde supersmarriga cupcakes till dopet igår. Och fina är de med! Ett bra alternativ om man inte vill ha tårta. De mörka är helt i choklad, och de ljusa är citron/hallon med vit choklad-topping.




Med lite smak av jul...

Idag har jag för första gången denna jul druckit glögg. Och inte bara en utan två gånger!
 Först var vi på Kävlinges julmarknad en stund. Och den var väl ungefär vad man kan vänta sig av en julmarknad i en by...stånden brydde sig de flesta inte om, alla var nog mest där för att stöta på någon bekant att snacka lite skit med. Och jag träffade faktiskt flera stycken som jag känner....eller iaf vet vem de är :-) Det är dels från praktiken i Furulund, och dels från Öppna förskolan. Lite roligt ändå när man börjar känna igen lite av dem som bor här.
Kvällen har spenderats i Strövelstorp utanför Ängelholm, hos Daniels arbetskompis Johanna. Alla anställda i stallarna var där + vi respektive. Och så 3 barn (Maja var minst), och så två gravidmagar.Vi fick julkakor och glögg, mumsigt var allt! Och trevligt var det, de har roliga arbetskompisar, Daniel och Elin. Och vilket hus de har, Johanna och hennes sambo. Skulle jag ha ett hus hade jag gärna tagit det! Maja skötte sig utmärkt i bilen både på vägen upp och ner. Inte ett pip från henne.

Idag har jag även hunnit gå igenom alla fina presenter Maja fick igår på dopet och vill passa på att tacka er alla! Det var superfina grejer, och inget som var dubbelt. Väldigt bra saker, inget som känns onödigt :-)

Maja Vilja Maria

Nu har lill-gumman fått sina namn, igår blev hon nämligen döpt. Det var i Södervidinge Kyrka och vi hade samma präst som när vi gifte oss. Hon är så himla bra, väldigt varm och personlig. Maja var duktig, lite gnäll och gråt i kyrkan men inte så farligt. Här är lite bilder från dagen, med kommentarer.

 Ingång i kyrkan, tillsammans med Majas gudföräldrar Louise och Patrik och söta Molly som såg ut som en liten prinsessa i sina fina kläder.

 Vi fick alla lägga händerna på Maja, jag ser lätt galen ut på denna bilden!

 

 Dags för själva "döpningen"

 Har man mycket hår blir man mycket blöt om huvudet...tur att kusin Molly var där och kunde torka henne!

 Prästen Eva visade upp Maja för "publiken"

 Molly blev lite trött i benen och satte sig. Daniel slog sig också ner en stund!

 Mormor Helén sjöng en jättefin sång till Maja

 Du vet väl om att du är värdefull....

 4 glada föräldrar och gudföräldrar....en skrikande bebis...och så kusin Molly som försöker få Maja att förstå att hon ska vara tyst!

 Huvudpersonen!!

 Hela lilla familjen...synd Maja blundar....

Så, där var lite bilder från själva dopet. Nu ska vi iväg så några bilder från "festen" blir det inte nu. Kommer kanske sen.

Bakdags

Imorgon är det dags att döpa lilla snäckan, så idag är det bakdags. Ska baka en jäkla massa muffins istället för tårta. Tyvärr blev första satsen pannkaka (hehe...), så den fick kastas. Vet inte vad som gick snett, följde verkligen varje steg. Och de blev väldigt goda så alla ingredienserna måste varit i. Men helt döbakade, och går i sönder bara man rör dem. Samtidigt som de är kladdiga...hmmm....får inte ihop det riktigt....skyller på ugnen! (UGNen och inte UNGen...Maja har inget med att göra :-) )

Jag blir så arg!

Såg idag något som gjorde mig förbannad. En tjej som såg gravid ut (annars hade hon en väldigt stor mage) som RÖKTE! Det är något av det värsta jag vet, och jag förstår inte hur man göra det. Visst, vill man sabba sig själv med rökning så varsågod, men är man gravid ska man ge f*n i det. Jag ville bara gå dit och rycka cigaretten ur hennes hand, men det är en sån sak jag är alldeles för feg för att göra. Plus att det hade varit lite pinsamt OM hon nu inte var gravid :-) Svårt att förklara bort... Men tuff som jag är (eller hur...) så gav jag henne en väldigt föraktfull blick...(hoppas bara att jag såg föraktfull ut, och inte bara som att jag hade nåt skit i ögat!)

Julmys

Så, då har även vi fått upp lite julpynt! Bara en halv vecka efter advent så det var snabbare än väntat. Det är verkligen mysigt med stjärnor och ljusstakar nu i den här mörka tiden. Och så massor av tända ljus.  Dessutom pysslade jag lite idag och fixade till adventssljusstaken och ljusstaken till datumljuset. Lite bilder kanske!?

 (Här ska SNART komma upp gardiner)

























Liten Maja och lite större Maja

Vad tycker ni...nog har hon vuxit lite grann?? Översta bilden är från när vi skulle hem från BB, 16 september. Den undre bilden är från idag.


Familjedag

Idag var Daniel ledig vilkt alltid är mysigt. Han gick upp med Maja vid 7-halv 8 och jag fick sova vidare till halv 10. Skönt! Sen var vi iväg hela dagen. Vi åt frukost på Espresso House på Nova Lund, och sen var vi i en massa affärer. Handlade lite saker vi behövde, och så var vi på Ica Maxi för att handla till dopet på lördag. Som vanligt när vi handlar på Ica Maxi kommer vi alltid hem med saker vi inte hde tänkt handla. Senaste månaden har det blivit gardiner, bädsdset och en skrivare...bl.a. Idag blev det två julstjärnor. Vi har ju inte fått upp något julpynt än, och hade så tråkiga ljusstakar så det blev stjärnor istället.
Får säga att Maja är så himla duktig att ha med sig på sånt här. På hela dagen var det knappt nåt gnäll alls, och då var det för att hon var hungrig. Och då kan man väl få lov att klaga lite :-)

Nu är Daniel på julbord, och jag och Maja är hemma själv. Trevligt sällskap, hon ligger och sover och har gjort det en timme. Men innan dess hade vi det mysigt. Busade lite och så fick hon massage. Hon verkade uppskatta det för hon log nästn hela tiden. Och vet ni, hon låg naken säkert en kvart utan att kissa! Sånt som gör en mamma glad!


Ett glas vin

Sitter i soffan med ett glas rött vin. Japp, VIN... första gången på 1 år ungefär som jag dricker vin. Så himla gott! Men jag nöjer mig med ett glas, mer vågar jag inte med amningen. Kommer dessutom pumpa och slänga mjölken för att vara på säkra sidan.

När jag och Maja kom hem idag efter en dag i Malmö höll Daniel på att laga god mat till oss, och på bordet stod det en bukett rosor. Och så hade han tagit fram en flaska Rodenberg, mitt favoritvin. Han är fin, min man!

Innan fick Maja en riktig skrikattack. Vi skulle prova dopklänningarna, men Maja blev plötsligt ledsen och skrek tröstlöst i typ 10 minuter. Är inte van  vid att hon skriker SÅ, och det gjorde ont i hjärtat på mig. Lilla gumman, tycker inte om att se henne så. Men sen slocknade hon i min famn, och nu har hon sovit två timmar.

Vi var nere i Malmö och gjorde lite ärende idag, och sen var vi hos Bårdéns. Molly fick hålla Maja igen, hon är så duktig med henne. Ända tills hon tröttnade, då släppte hon händerna och försökte putta bort Maja :-)


Fina kusiner...

För 2 år sen...

...sa jag ja till Daniel. Underbare Daniel. En helt obeskrivlig lycka och kärlek bubblar inom mig när jag ser bilderna från vårt bröllop. Att jag skulle få gifta sig med någon som gör mig så lycklig och som jag (fortfarande efter 9 år) är så kär i är verkligen högsta vinsten här i livet. . Och nu har vi vår Maja...finaste Maja...  hon har fyllt våra liv med så mycket glädje!










Daniel, jag älskar dig!

Finbesök

Idag har vi haft besök av Majas kompisar. Jodå, Maja har kompisar...två killar till på köpet! Ted och Ola var här med sina mammor, Camilla och Evelina. Meningen var att vi skulle pyssla, men det blev en massa snack och fika istället. Och hela tiden var det nån av barnen som antingen åt eller behövde lite uppmärksamhet. Men snack och fika några timmar är inte fy skam det heller. I alla fall så scrappade jag och Evelina lite efter att Camilla gått hem, och sen kom Daniel hem med mat till oss. Efter maten tog Daniel Maja så att jag fick pyssla klart. Han är bra att ha, min man!


Eh, mamma...jag har en kille på mig...


Maja och Ted sitter fint inför kameran


Sover så sött i den fina filten


Inte helt omöjligt att jag har den finaste tjejen i världen :-)

Gårdagen...

...åkte vi på besök til grisarna i Böketofta. "Vi" var jag, Daniel, Maja, Patrik och Molly. Efter en något skeptisk inledning så tyckte Molly sen att det var riktigt kul att kolla på grisar. Hon stirrade även ut en och annan sugga med. Ännu roligare än gris-skådning var dock att fånga flugor i fikarummet. Och eftersom flugorna var något vinterslöa lyckades hon faktiskt t död på några stycken!







På kvällen tog vi det lugnt, och Daniel och Maja tittade på TV en stund.



Ibland blir man trött...

Så stor tjej som Maja är nu så kan man ju inte åka inåtvänd i bärselen. Nä, nu är det utåt som gäller så att hon kan se vad som händer runt henne. Man måste ju hänga med... Dock blir ibland ögonlocken lite väl tunga och då är det skönt att vila dem en stund!


RSS 2.0