Härlig kväll

Har ju ingen semester i år ( eller ja, ska ju bara jobba 3 veckor till sen är jag ju ledig!) men igårkväll kändes det som semester. Daniel hämtade mig från jobb, och så handlade vi lite mat inne på Coop innan vi körde mot Barsebäck. Hoppade direkt i vattnet, så himla skönt efter att ha stått på jobb hela dagen. Doppade tom huvudet igår, och låg i en bra stund. När vi var färdigbadade kom Kikki och Johan till stranden, och då grillade vi. Mumsigt!! Jag hade t.om. alkoholfritt rosévin med, som visserligen smakade mest saft men som ändå gjorde det hela lite lyxigare :-)
När vi var färdigätna var det fortfarande så himla varmt så det blev ett dopp till. Härligt.


Nu är det verkligen vardag iaf, har tvättid, så jag sitter och väntar på att hänga tvätt. Känner redan nu hur varmt det kommer vara idag så det blir nog bad idag med. Men först är det jobb hela eftermiddagen.
Ha det bra i solen!

Jag smälter bort....

Det är varmt!!!! Och visst är det skönt att sommaren kommit men har lite svårt att njuta av det nu i vecka 35. Känns bara varmt och klumpigt, och inget skönt alls att vara i solen. Så nu sitter jag inne i soffan med alla fönster öppna och bara väntar på att Daniel ska komma från jobbet så vi kan åka och bada!! Har badat i havet två dagar på rad nu, kallt men svalkar skönt.

Igårkväll var vi och badade i Barsebäck, och när vi kom hem så grillade vi på gården. Gillar verkligen vår gård, har en riktigt bar och mysig grillplats där. Efter vi ätit var det så skönt så vi satt kvar ute och så kom Elin över och vi spelade kort.

Borde kanske maka mig ur soffan nu och göra nåt vettigt....hmm....men vad?

Ledig fredag

Idag var både jag och Daniel lediga (även om Daniel just nu är på jobb, och har varit det snart 3 timmar). Vi passade på att ta sovmorgon, och sen åkte vi till Malmö för att träffa familjen Bårdén. De skulle till Borås sen så vi passade på att ta lunch ihop innan. Det blev på Espresso House och vi kunde faktiskt sitta ett ganska bra tag innan Molly tröttnade.
Sen skulle Louise o Patrik göra lite ärende så jag och Daniel tog vårt ansvar som gudföräldrar och passade Molly ett tag. Det är väl det man har gudföräldrar till väl??
Molly ville egentligen mest sova, men eftersom planen var att hon skulle sova i bilen på vägen upp så fick vi roa henne på bästa sätt. Favoriten var när hon fick sitta på kanten till en fontän och doppa fötterna. Det var poppis!
Sen blev hon för trött och ville mest bli buren. Då la hon huvudet mot min axel och ville sova. Söte!! Men det där med att bära funkar ju tyvärr inte så bra just nu...magen i vägen och trött rygg.
Hade iaf en väldigt mysig stund med henne, som altid.

Nu kom Daniel hem, så vi ska åka och bada nu. Det är VARMT idag, och jag börjar känna att även om det är väldigt mysigt att ha bebisen i magen så ska det faktiskt bli ännu mysigare att ha den utanför magen. Tro det eller ej :-)

Ultraljud

Igår hade vi en av de häftigaste upplevelserna under graviditeten! Vi var på sista ultraljudet, och visst var förra ultraljudet en stor upplevelse men detta slog nog faktiskt det. Allt är så stort och färdigt på vår lilla plutt nu och det var verkligen som att tjuvkika in i bebisens värld. Den låg precis så som jag föreställt mig, och det var så häftigt att se hur den öppnade och stängde ögonen, drack fostervatten, suttade på handen, lekte med sina fötter och hur hjärtat slog. Och så har den hår på huvudet kunde vi se. Det t.om. svajade lite.
Jag låg där med ett stort smajl på läpparna, och när vi fick veta könet (JA, VI VET VAD VI SKA FÅ NU!!!) kom där en del tårar hos både mig och Daniel. Nu är det plötsligt inte en liten den eller det längre, nu plötsligt är det en person och vi är så otroligt glada att veta, både han och jag. Nu kommer jag inte skriva det här, inte än iaf, men vill ni veta får ni gärna fråga. Förmodligen kommer det komma ut snart nog ändå, men vill ju gärna att alla nära ska få chansen att höra det personligen först.
Just nu väger bebisen där inne 2411 g. Den ligger strax över medelstorleken, men med goda mått inom normalkurvorna. Nånstans mellan 3500 och 4000 g beräknas den väga om den kommer på utsatt datum.

LängtarLängtarLängtarLängtarLängtarLängtarLängtarLängtarLängtarLängtarLängtarLängtarLängtarLängtarLängtar


Lill-lördag

Igår var det onsdag och denna onsdagen gjorde skäl för namnet lill-lördag.
Jobbade dagsskiftet, så jag slutade 4. Tog en fika med Tommy efter jobb. Vi jobbade tillsammans på Pågens, och nu jobbar vi både två på Burlöv Center. Kul att snacka lite.
Sen var det bara hem om innan jag åkte ner till Malmö. Skulle ut och äta med Malin och Alex, men Malin fick tyvärr förhinder så till slut blev det bara jag o Ale. Vi var på Mando och åt, mumsigt! Satt t.om. ute, börjar bli lite sommar trots allt!! Roligt att träffas, saknar mina (före detta) klasskamrater nu på sommaren! Måste ta och träffas alla 4 snart.
Sen tog vi kaffe på Pronto innan det var dags för bio. Vi skulle se Sex and the City. Har ju hört massa bra om den så jag hade ganska höga förväntningar. Och den var riktigt bra. Men lite lite lång....kanske beror på att jag inte riktigt kan sitta bekvämt i över två timmar. Bebisen känns verkligen stor i magen nu och hur jag än sitter så känns det som att den trycker på. Men det var en jättemysig kväll.



Idag är jag ledig. Ska snart ner till Malmö och träffa Anna på lunch. Sen ska jag och Daniel på ultraljud och få se lille bebisen igen :-) Ska bli så mysigt. Idag handlar det mest om att se hur stor den är och beräkna slutvikten, om den riskerar att vara väldigt liten eller väldigt stor. Just nu känns det som om bebisen redan väger 4-5 kg, så mycket plats som den tar upp!

Ny måndag, ny vecka

Ja, då var det måndag igen och dags för en ny jobbevecka. En väldigt kort sådan, jag jobbar bara måndag-onsdag. Långledigt sen! Det ska bli skönt, blir ganska trött av att jobba nu. Efter en arbetsdag är jag helt slut. Är ändå glad att jag har jobbet, trivs väldigt bra där och väntan hade blivit väldigt lång om jag bara skulle gått hemma. Idag kom Kikki tillbaka från semestern, alltid kul att jobba med henne.

Igår hade jag en riktig slappedag. Lillebror var här hela dan och vi låg i varsin soffa och kollade Jerry Maguire, Segelsällskapsresan och Snuten i Hollywood. Och så åt vi kebabpizza....MUMS! Värt halsbrännan efteråt :-)

Nu ringde det på dörren. Elin på besök. Så nu ska vi dricka kaffe.

P.s. Fick klagomål av min man för att jag stavade så mycket fel i förra inlägget så det är rättat nu.

25-årsfest

Igår var det dags för Saras 25-årsfest. I fullt ösregn körde vi dit. Det var en väldigt rolig fest, vi var väl knappt 40 personer och god mat fick vi. Kladdkakorna var riktigt smaskens!! Kul att träffa alla, det var ju några man inte träffar allt för ofta.
Hade väl inte siktat in oss på en allt för sen kväll, eftersom Daniel skulle jobba men det blev väl att vi kom därfirån vid halv 1. Då hade Daniel fått larm om ett strömavbrott, så efter att ha lämnat Elin och Pelle så körde vi en runda till Böketofta. Så vi var väl hemma vid halv 3!!

Har tyvärr inga bilder från festen, får se om nån annan lägger upp så kan jag sno från dom :-)

Ha en skön söndag!

Vecka 34

Japp, nu är det vecka 34. 7 veckor kvar idag. Känns på ett sätt som en evighet, samtidigt som det är väldigt kort tid kvar tills våra liv kommer totalförändras!! Men det ska bli så mysig, längtar riktigt mycket efter bebisen nu. Speciellt nu när den blivit så pass stor så att jag börjat få ont i revbenen....så nu börjar det kännas som att lilla Bobo snart kan få komma ut!
Bebisen väger nu en bit över 2 kg och är ca. 44 cm lång. Inte dåligt!

Lite nya magbilder:




Trött...

Idag är jag trött. Sov knappt nåt inatt känns det som, hade så mycket halsbränna. Insåg att det kanske kommer vara så konstant sen. Inte med halsbrännan men med sömnbrist. Usch va otrevlig jag kommer vara! Nu har jag iaf skaffat medicin mot halsbränna så att jag kan vara mitt vanliga trevliga jag fram till förlossningen....hehe.

Smålandsresa, tjejmiddag och familjeträff....och så Ikea såklart :-)

Ja, det har varit några upptagna dagar sen jag skrev sist. Ska köra en kort sammanfattning.

I helgen begav vi oss norrut, upp till Glabo, som ligger mellan Oskarshamn och Västervik. Cirka 40 mil bort. Så det blev mycket körande... Uppresan var det ösregn konstant, så det blev picknick i bagaget på Forden. Mysigt :-) Sen mötte vi en älg och en del fartkameror.
Anledningen till resan var Lasse och Ullis 30-årsfest, och det var väldigt trevligt. Mycket folk och framförallt mycket barn! Det kändes som att alla antingen var gravida eller hade barn. Undrar om det kommer se ut så i vår umgängeskrets om 5 år???
Vi åkte hem igen i söndags, lite drygt att köra så långt två dagar i rad, men det gick.



I måndags hade jag tjejmiddag med Svalövsgänget. Vi var 7 st här, och alla fick faktiskt plats vid vårt nya köksbord!! Väldigt kul att träffa alla.

I tisdags var Daniel ledig och vi hämtade hem vår bärbara dator!! Hoppas nu den håller. Och så blev det ikea....vi har ng varit där en gång i veckan sista månaden. Som vanligt handlade vi en del. Nu var det mest bebissaker, typ madrass till sängen och badbalja och sånt. Vi träffade ett av paren från profylaxkursen på ikea, de såg ungefär lika vilsna ut som vi när det gällde vilken madrass en liten bebis ska ha. Behöver den allra lyxigaste eller är det bara ett sätt att utnyttja vårt dåliga samvete? Vi föll väl lite för det för vi köpte den näst finaste. Sen tog vi en fika med "profylax-paret". Väldigt trevliga båda två.

Igår kom hela familjen Dahlström/Bårdén upp på besök. Mamma, pappa, Louise, Patrik, Molly, Peter och Michaela. Mysigt att träffas allihopa. Louise och Molly kom lite tidigare så vi hann busa rejält innan. Och vet ni, nu säger Molly Jenny! På riktigt....inte bara nåt som kan tydas som Jenny med god fantasi. Hon är så söt, lilla busungen!! Hon och "Bobo" kommer ha så kul ihop.

Har förresten hunnit med ett besök hos barnmorskan med, och hon kände att bebisen ligger med huvudet ner. Hoppas den vill stanna så!

Nu har jag ledig förmiddag, skulle egentligen tvättat men tog sovmorgon istället. Bebisen har morgongymnastik i magen just nu för det trycker och flyttas och har sig. Så mycket gymnastik man nu kan ha när man väger ca. 2 kg och är 43 cm, och enbart har livmodern att röra sig i....

Regnig fredag...

Helt ärligt, och kanske lite egoistiskt med tanke på att det faktiskt finns de som har semester, så skiter jag i om det regnar eller är sol just nu! Ska ändå jobba hela eftermiddagen idag, så då är det nästan bara skönt om det inte är för varmt. Däremot får solen gärna komma till östkusten i helgen, så vi får bada lite uppe i Småland.

Tredje tillfället på föräldrakursen idag...denna veckan har vi nästan fått lite överdos i bebiskurser, tre tillfällen  har det blivit totalt! Två gånger profylax och så en gång på föräldrakursen. Tur det inte är så varje vecka, då hade vi inte hunnit med nåt annat. En gång kvar på föräldrakursen iaf, nästa fredag, sen kan vi ALLT!! Eller nåt... Det är tur att det är vår barnmorska Malin som håller i den här kursen för hon är så himla bra. Synd bara att man inte får ta med henne till förlossningen också!

Ja....nu är det mest att vänta på att det är dags att åka till jobb. Ska nog sova en stund. Sen ikväll efter jobb ska vi till Birre och Annelie, blir kanske lite nintendo!?

Kärlek...

Nu kom Daniel hem. Har saknat honom. Och ändå var han bara borta två timmar. Hur mycket kan man älska någon? Tror jag är där just nu....



I brist på annat...

Daniel är uppe på larm och jag sitter här och väntar på honom och kollar gamla avsnitt av Scrubs och har alltså inte så himla mycket för mig. Så så kan man lika bra blogga lite till.

För- och nackdelar med stor mage

Fördelar

*Där är faktiskt en liten bebis där inne som rör sig och som alltid håller mig sällskap.
*Även om man ibland känner sig risig och småfet när man ska klä upp sig så kommer ändå alla bara kolla på magen och säga hur fiiin den är!
*Folk i allmänhet är väldigt trevliga mot en för att man har gravidmage och ler och pratar med en
*Att ha en stor mage gör att man hittar mycket humor i vardaagen. T.e.x. när man håller på att välta ner saker från hyllorna på Ikea. Med magen.

Nackdelar

*Där är faktiskt en bebis där inne som rör sig...och framförallt då när jag ska sova på sidan och den leker "boxa så hårt ner i madrassen jag kan"
*Man känner sig ofta lite småfet när man ska klä upp sig
*Folk i allmänhet nämner gärna magen...och visar hur chockade de är att det INTE är tvillingar, eller att jag INTE ska föda inom två dygn.
*Att ha en stor mage kan verkligen försvåra vardagen. Att äta vid soffbordet har plötsligt blivit närmare omöjligt, dfet går inte att böja sig framåt!!!

Mmmm....

Om ni vill ha nåt gott i sommarvärmen (ja, de dagar där är nån sommarvärme) så kan jag rekommendera Frapino från Espresso House. Riktigt mumsigt!! Finns i flera smaker, men jag har bara smakat choklad och det är iaf MUMS!


Uppdatering!! Borde kanske förtydliga vad det egentligen är...(fick ju en fråga av Kikki). det är nån typ av shake, men den är inte blandad... De tar i smaken först och häller sen i nån mjölkblnadning, och så grädde på toppen. och så blandas allt...vet inte exakt, men gott är det! Inte direkt nyttigt, men allt kan ju inte va nyttigt! Men det är iaf inget med kaffe att göra.



Redo för bebisankomst

Japp, nu är profylaxkursen slut så nu är jag redo för förlossning! Men lille bebisen får allt stanna ett tag till och växa sig stor och stark. Är nog inte helt redo att bli av med lilla busen i magen än. Är så himla mysigt när jag känner hur den rör sig där inne. Idag på kursen fick h*n nog hicka för magen bara hoppade :-)

Imorgon får vi tillbaka den bärbara datorn! Skönt, inte så roligt med denna gamla. Hoppas nu den håller ett tag.

Sen är det dags att bege sig norrut i helgen, till Småland och Glabo. 30-årsfest för Lasse och Ullis, ska bli kul.

Profylax

Igår var jag och Daniel på första tillfället på profylaxkursen. Tror nog att det är ett bra sätt att förbereda sig på. Vi övade andning, pratade om avslappning och mental träning och så fick vi se första delen av en förlossningsfilm som var riktigt bra. Undrar bara hur den slutar?!? ;-)
Kan faktiskt ärligt säga att jag inte är ett dugg nervös inför förlossningen, ser faktiskt fram emot det och hoppas det kan bli en postitiv upplevelse. Sen att det säkert kommer göra svinont och kanske inte alls bli som jag tänkt mig kvittar på nåt sätt, det är ju bättre att tänka positivt! (det fick jag iaf lära mig igår!!)
Enda negativa med kursen är att jag har så ont i armen idag, där Daniel knep mig i en halvtimme för att öva andning. Ikväll när vi ska öva får vi nog byta till benet...annars kommer väl kunderna i djuraffären tro att jag blir misshandlad eller nåt :-D

Hej...

Lite kass på att skriva, beror mest på att jag just nu enbart har graviditet och bebis i huvudet. Svårt att komma på något annat att skriva om...det mesta kretsar liksom kring bebis just nu. Och för tillfälle är väl ungefär mitt liv att jobba eller vara hemma. Eller åka till ikea, det blir mååånga besök dit under och efter en flytt. Iaf hos oss....
Nu har vi iaf köksbord och stolar! Trevligt trevligt.
 
Ska förresten inte säga att det bara är jobbet och hemmet som gäller just nu. Idag tog jag mig faktiskt ner till Malmö för att hämta Molly på dagis. Vi åkte in till stan och gick där ett tag. Sen kom Daniel ner och gjorde oss sällskap. Och då blev det lite bebisshopping :-) Som sagt, det mesta kretsar kring det nu!! Vet att vi har handlat ganska mycket me det är ju så svårt att låta bli. Molly är så söt, nu vet hon att jag har "bobo" i magen :-)

Fram till bara för en vecka sen så har jag tyck att tiden gått så fort och tänkt att innan vi vet ordet av det så är bebisen här. Men nu har det vänt. Nu går tiden fruktansvärt sakta och jag börjar så smått känna att bebisen gärna får komma NU!!! Men men, "bara" knappt 9 veckor kvar. Det kommer gå så snabbt så...hoppas jag.

Lite större Molly

Visade ju en bild på en alldeles nyfödd Molly i förra inlägget, så jag får väl lägga till en lite nyare bild på henne. Detta är nog någon månad gammal, men hon är så söt här!


Lite bebisrapport!

Har varit på besök hos min barnmorska Malin idag, går ju varannan vecka där nu.
Allt verkar bra, alla värden såg bra ut och livmodern växer enligt kurvan. Fick lyssna på bebisens hjärtljud, och de låg runt 145 slag i minuten, vilket är bra. Hon kände även hur den låg, och den ligger med huvudet ner, men är fortfarande inte fixerad så. Men Malin sa att det är väldigt sällan de flyttar runt helt på sig, så det är ett bra tecken att den ligger med huvudet ner. Hon kunde dessutom känna att den låg med ansiktet mot höger, rätt häftigt att hon känner det. Jag fick känna på huvudet, både pannan och bakhuvudet, men kände ingen större skillnad :-)
Men det är som jag trott, att den ligger och trycker med rumpan högst upp under revbenen.
Malin ska också ha bebis så vi satt där med våra stora magar :-) Men som tur är så ska hon ha efter mig, så hon kommer nog vara kvar där tills jag har fått min bebis iaf. Vill inte byta för hon är så himla bra.

Har riktigt bebissug idag. Satt och kollade på bilder på när Molly var liten, tänk att vi ska ha en sån plutt!! Dessutom börjar här ju bli mer och mer bebisgrejer hemma som bara längtar efter att bli använda. Jag och Daniel ska ut och provgå med vagnen en runda ikväll iaf, för att se så att vår nyiköpta skötväska inte är för stor. Hoppas ingen vill titta ner på "bebisen" då!! För där är ju bara Nallen :-) Daniel tyckte vi ska sätta på en övningskör-skylt på vagnen...haha, det skulle vatt nåt!


Om cirka två månader är det vår egen lilla bebis jag håller!

Skolan slut på riktigt

Ja, nu har jag sommarlov på riktigt!
Vi lämnade ju in en uppsats sista dagen i skolan, och innan vi vet hur det gick på den så är det ju inte ledigt på riktigt. Får man Ig är det ju bara att sätta igång emd pluggandet igen.
Men jag klarade det!!! Fick VG dessutom, så jag är supernöjd. Känns så skönt att ha allt i skolan bakom sig nu, så jag inte behöver ha det hängandes över mig. Nu behöver jag inte tänka mer på skola förrän september -09. Najs :-)

RSS 2.0