Shopping i massor...och besök från storstan.

Idag har vi kommit ett steg längre i förberedelserna inför Kottens ankomst, vi har köpt babyskydd. En bilbarnstol alltså. det blev en fin svart och turkos, och Daniel har redan provat så att det passar bra i bilen :-)
Det blev dessutom en skötväska.
Ännu en runda till Ikea blev det med idag och så blev vi återigen lite fattigare. Konstigt är det, för vi har massor med saker som vi ännu inte vet var vi ska ha dem, och vad gör vi då?? Köper mera!! Bl.a blev det ett bäddset till spjälsängen.

Förresten, på tal om bebishandling så igår när vi var på Coop för att handla lite final-godis så handlade vi ett jättepack med våtservetter, som var på tillfälligt parti-lågpris. Och det går jag alltid på, så nu har vi våtservetter för en lång tid framåt!! Vi blir mer och mer redo... :-)

Ikväll var Anna och Lina här och åt middag och tittade på lägenheten. Mysigt, alltid kul att träffas. De både såg bebisen röra sig och kände det. Bra att båda fick känna, annars hade det blivit fight i bilen på vägen hem ;-)


Brio Primo babyskydd inklusive bas, PANGPRIS ca 5 färger TurkosTänk att lilla Kotten ska åka här i om ett tag!!   

Vecka 31

Nu är jag i vecka 31...mindre än 10 veckor kvar. Lite nya magbilder:

       
    Min mage liknar en persika :-)


Hej igen...

Om ni undrar varför det varit tomt i bloggen sista dagarna så beror det på att vår dator är på lagning...igen! Samma fel som sist, så de hade väl inte fixat det ordentligt. Men nu ska det väl förhoppningsvis bli lagat, och det är de som står för det, inte vi.
Så nu har den gamla datorn åkt fram igen! Man klarar sig inte alltför många dagar utan internet...

Annars är väl allt lugnt och rullar på som det ska... jobbar i djuraffären, och försöker få ordning här hemma. Har flyttstädat gamla lägenheten nu, och lämnar den imon. Skönt!

Bebisen verkar må bra, väldigt aktiv nu. Nu är den ju så pass stor så hela magen rör sig när h*n är som mest aktiv. Men så e den ju också cirka 40 cm lång, och väger runt 1600 g nu. Så ingen liten ärta längre :-)

Vi har även börjat på föräldrautbildning på MVC så nu ska vi lära oss allt om det här :-) Första tillfället pratade vi en del om förberedning inför förlossning, och fick prova andas igenom smärtan, så Daniel fick sitta och nypa mig hårt på insidan av låret så skulle jag andas lugnt hela tiden. Haha, stackars Daniel tyckte det var lite jobbigt att sitta och knipa mig!!

Snart ska jag iväg till jobbet, får kanske passa på att göra nåt innan dess.

Ikväll hejar jag på Tyskland!!

Fixardag

Kommer vi nånsin få allt uppackat?
Känns lite så just nu, tycker vi håller på och håller på och ändå försvinner inte flyttlådorna *suck*
Undrar lite varför vi har så mycket grejer, borde nog slänga hälften. Men man är ju lite mesig med det, för
"det kan ju vara bra att ha". Sen att det är saker som stått orörda i källaren sen förra flytten...hmmm.

Hittade i alla fall en massa gamla brev som jag fick när jag gick i Svalöv, och brev och mail från
Daniel från precis när vi blivit tillsammans, och även tiden innan. Haha, så himla roligt att läsa!
Det är kul att tänka att Daniel bara var 16 år när han skrev vissa av dem, och nu sitter vi här och ska snart ha barn.
Man blir ju lite nykär på nytt av att tänka på det!!!


Plötsligt är man ryss....

Orden i titeln är min käre mans, efter att vi suttit som på nålar och kollat Holland-Ryssland. Eftersom vi flyttat, och haft lite annat för oss har vi tyvärr inte sett supermånga matcher förrutom Sveriges. Ikväll skulle vi ha tid till hela matchen, och då tyckte Daniel det var lite typiskt att det var en sån här match vi skulle se.... Holland skulle ju utklassa Ryssland. Men så blev det inte, istället blev det en riktigt bra match, och som sagt vi blev mer och mer ryss-vänliga ju längre matchen gick. I slutet var jag helt till mig och var grymt nervös.
Nu hejar jag på Ryssland, och hoppas verkligen det håller hela vägen!!!



P.s. Har en ny idol i EM... Arshavin. Två citat om honom kan va på sin plats.
Citat 1:
Han arshavin e helt enorm, riktigt riktigt grym (sms från lillebror Peter)
Citat 2: Han är som en spelare man skapat i PlayStation, han har allt (Magnus Hedman, som satt här och såg matchen med oss.....NEJ, nu skojade jag!!!)

Midsommar

Midsommarafton såg ut att bli en blöt historia, det ösregnade halva vägen från Kävlinge till Saxtorp, där vi skulle vara hos Kikki och Johan. Men när vi väl kom till Saxtorp så slutade det regna och sen kom det inget mer under hela kvällen! Fast en blöt kväll blev det ju för vissa ändå....
Vi började med lite "mingel" och tipsrunda, sen var det dags för mat inne i Johans dubbelgarage. Perfekt som festlokal ju. God mat, nypotatis är mums! Efter maten var det dags för lite lekar, som gick vilt till med tanke på att de flesta konsumerat nån form av alkohol under middagen. Av 26 st var vi nog 3 som inte drack....
Jordgubbar blev det så klart med, så himla gott!!
Sen blev det bad i den vedeldade badtunnan för de flesta. Ja, i omgångar för det fick plats max 8. Jag fick hoppa över, hade inte riktigt letat fram badkläder i flytten så det fick va så. men jag doppade faktiskt benen...och halva klänningen :-)
En rolig midsommar iaf, som slutade hyfsat tidigt för oss eftersom Elin stackarn skulle upp o jobba 7 idag. Att det slutade tidigt tackar jag me för, det där med att festa halva natten och vara gravid passar inte riktigt ihop...

Själv vaknade jag 8 och var jättepigg, beror förmodligen på att det var första gången på länge som jag sov en hel natt, utan att få kramp i vaden eller somnande händer.

Namn på Kotten

Ja, lilla Kotten kommer ju så småningom ut, och då ska han/hon även få ett namn. Inte helt lätt det här med namn. Just nu tror jag det blir en liten Vilmer eller Maja. Det är de två namnen som både jag och Daniel är överens om. Alla säger ju till en att vi får vänta och se om det verkligen ser ut som en liten Vilmer eller Maja när den väl kommer ut, men både D och jag har lite svårt att tro på det. Vi får kanske ångra våra ord sen när väl bebisen har kommit, men jag har väldigt svårt att tänka mig varför bebisen inte skulle se ut som en Vilmer!! Hur ser en Vilmer ut egentligen??

Och sen är det de här med mellannamn. Vad är egentligen vitsen med det? Och det är rätt svårt att komma på, för tar vi ett släktnamn, vems namn blir det då??? Vem vill vi ge den "äran"? Och om vi tar ett namn vi tycker om så är ju liksom det namnet taget till nästa barn.
Så modellen får väl bli att ta ett lite halvfint namn som vi inte skulle kunna tänka oss att döpa ett barn till, men samtdigt är fint nog att heta. Eller kanske 3-4 olika släktnamn så att alla får va med på ett hörn?
Eller det allra bästa kanske är att ge bebisen Kotten som mellannamn. Funkar på både tjej och kille, och den heter ju faktiskt redan så. Ja det blir bra!

Vilmer Kotten Andersson eller Maja Kotten Andersson


Åh va roligt med EM...

Ikväll spelar Sverige totalt ut Ryssland, i den sista avgörande matchen i gruppspelet. Seger med 2-0 och riktigt roligt spel från Sveriges sida. De dominerar totalt mot ett Ryssland som mest ser ut som ett korpalag. Lätt fixat det här och nu är Sverige i kvartsfinal!!

Nä men oj....så skulle det ju vara!!!


Istället sitter jag här och ser en jäkla skitmatch och orkar inte ens bli arg. Lite upprörd...men *suck* om inte spelarna kan göra det bättre än så här är det väl lika bra att slippa förnedringen mot Holland.

Grattis Alex!

Ledigt!

Ledig onsdag idag. Skönt!! Ska in till Malmö i eftermiddag och träffa mina klasskompisar (eller f.d. klasskompisar :-(  ),
ska bli väldigt roligt. Saknar att inte träffa dem i stort sett dagligen.

Igår var vi på Ikea och fyllde på lägenheten med ännu mer grejer. Så nu ska här fixas och organiseras. Vi skulle bara ha lite småsaker men två timmar senare gick vi därifrån med en full kundvagn. Varför blir det alltid så?

Ikväll hejar vi på Sverige!!

Ojdå...

Efter kvällens två matcher är det om möjligt ännu sämre. Daniel är fortfarande 81:a men nu är jag 80:a. Oj, var gick det snett??? Det konstiga är att vi gjorde inte ens våra tips tillsammans...så tydligen är vi jämnkassa!

Godnatt!

Vi är ganska kassa

Alltså, nu måste jag bara nämna det här EM-tipset igen. Det går inte sådär jättebra för
familjen Andersson just nu...och med inte så jättebra menar jag att jag är delad 78:a med 2 andra och
Daniel är 81. Och hur många är med?? Jo, 81 stycken. Så vi är alltså sist och nästsist.

Har börjat tvivla på att någon av oss kommer vinna....

Ny lägenhet!!

Nu sitter jag i nya lägenheten! Vi flyttade i lördags, så nu bor vi här istället. Tillsammans med berg av flyttlådor. Det kommer ta ett tag att komma helt iordning, men vi hann iaf bli klara med målningen och så. Här har blivit jättefint, om jag får säga det själv, och jag är säker på att vi kommer trivas här.

Var hos barnmorskan idag, from nu ska vi dit varannan vecka. Idag var det glukosbelstning. Då dricker man sockerlösning, och sitter där sen två timmar och väntar och så slutligen tar man ett blodprov. Det var jag och en 17-årig tjej som satt där, och vi snackade en massa så tiden gick fort. Insåg att det är lite annorlunda att få barn vid 17 än vid 25! Efter två timmars väntan fick jag sticket och det konstaterades att jag inte har graviddiabetes. Sen fick jag lyssna på hjärtljuden med, och allt verkade bra.

Vecka 29 nu...mindre än 12 veckor kvar tills lilla plutten ska komma. Just nu är den cirka 1250 gram och är 37 cm lång. Inte så liten längre. Inte konstigt att sparkarna både känns och syns mer nu!
Nu har vi dessutom ett barnrum som väntar på bebisen. Mysigt!!!

Besök på förlossningen

Glömde förresten berätta att vi var på förlossningen i Lund igår. De har öppet hus varje måndag-torsdag men efter denna veckan ska de ha sommarstängt fram till 25 augusti, och då kanske bebisen redan är ute så vi fick ta det nu. Det är inte riktigt meningen att folk ska få barn på sommaren och däromkring.
Iaf, så var det en kul syn. Vi var ungefär 12 par där och alla satt där med stora magar :-)  Vi fick kolla hur det såg ut där inne, och fick även se ett förlossningsrum. Såg väl ungefär ut som ett vanligt läkarrum. Tänk att man ska vara inne i ett sånt i typ 18 timmar (så lång tid tar det i genomsnitt första gången!!!). Sen fick vi se badrummet, verkade mysigt. Alltså inte badrum som toa, utan badrum med badkar där man kan ligga för att lindra värkarna. Och så var där ett dagrum med kyl och så där papporna kan ha sin mat.
Hade förväntat mig att höra en del skrik, men där var så tyst. och ändå var 9 av förlossningsrummen upptagna. Det kanske inte är så farligt ;-) eller bra ljudisolering!!!

Daniel känner sig redo för förlossningen nu iaf, för nu vet han var han ska parkera :-)

Fotboll i massor

Inte nog med att det är fotbolls-EM, ikväll var jag och tittade när Daniel spelade Korpen-fotboll. Tyvärr förlorade de, men de var duktiga. Speciellt Daniel :-) Han fick även en massa stryk, lagets Ljungberg med andra ord!!

Ikväll har vi tagit ledigt från renoveringen så just nu kollar vi Portugal-Tjeckien. Stod 1-1 till för en stund sen, som jag hade tippat men nu är det 2-1 till Portugal. *Suck* Inte ett rätt ska man visst ha!! Nu hejar jag på Molly istället.

Heja Sverige!!

Så, då har Sveriges EM börjat. Såg segt ut i början...trodde ganska länge att det skulle bli mållöst, vilket visserligen skulle vara bra för mitt tips, men ville ju såklart ha lite svenska mål. Och det blev det ju. Kul att Zlatan gjorde mål, han är ju grym och det behövs lite mål från honom i landslaget med,

Vi har haft en väldigt rolig kväll, vi tog en kväll ledigt från renoveringen och hade lite folk här hemma. Det var vi två, Anna, Lina, Pelle, Malin, Alexandra, Elin, Kikki, Johan, Birre och Annelie. Vi grillade ute på gården först, och sen var det fotboll som gällde. Mycket är ju nerpackat men sofforna och tv:n är ju kvar så det funkade!

Renoveringen går framåt, vi bör bli klara till lördag när vi ska flytta. Imorgon blir det en riktig heldag där, från halv 8 till förmodligen sen kväll.


Jag lever...

Ja, jag lever, men har inte bloggat på några dagar. Är bokstavligen talat varenda minut i vår nya lägenhet och målar och fixar. Nu i helgen har vi varit där från halv 8 på morgonen till kvällen. Så det har varit tuffa dagar, men så mycket vi fått gjort!! Vi har dessutom fått en massa hjälp av mina föräldrar, Elin och Patrik. Louise och Molly har också varit med som moraliskt stöd!
På lördag går flyttlasset. Hoppas vi hinner bli klara.

Nu är EM igång...det började ju bra för mig, nu går det skit. Tror inte det blir nån succé för mig i år. Men för Molly går det bättre, hon är delad etta!!!

Sommarlov nu förresten...lämnade in det sista i torsdags. Så nu är jag inte klasskompis med Malin, Alex och Emelie längre. Vi var på Gränden i torsdags på avskedslunch och för att fira sommarlovet. Gott som vanligt!!




Äntligen!!!

KLAR!!!! Med både uppsats och det andra arbetet som ska lämnas in!

Nu ska jag ner och grilla korv med Daniel, Sara och Pelle. Blev lite oväntade besök ikväll, trevligt!

Tyskland i final!

Ok, lite om det där EM-tipset igen... Ni som känner mig bra vet vilken tävlingsmänniska jag är. Därför blir jag inte alls så glad om mitt EM-tips går åt skogen, helst ska jag ju dessutom vinna. Jag har Tyskland som vinnare. Nu kollar jag på EM-magasinet, och de tippar att Tyskland ska gå till final. Så det är ju praktiskt redan klart!!! Nu känner jag mig trygg :-)

Ljuset i tunneln...

Verkar som att den bärbara datorn verkligen fick igång mig. Är nu nästan klar med uppsatsen! Om den är bra?? Hmmm....ingen aning, hoppas bara den blir godkänd iaf!

Lite skratt kanske?? Vi snackade om hur kass engelska många i eurovisionfestivalen sjöng, men detta måste ta priset!!





Jenny glad!!

Idag är jag glad, för jag har fått tillbaka min älskade dator! Har saknat den väldigt mycket faktiskt, varit utan den i två månader nu ungefär! Men nu är den tillbaka! Så nu kan jag sitta i soffan och skriva....JIPPIE!!!! Och så kan jag göra klart min uppsats på den. Massa ny motivation blev det nu!

Idag har vi dessutom fått vår nya lägenhet. Så vi var där och tittade lite, och just nu ser den inte mycket ut för världen... Kanske inte färger i alla rummen som jag hade valt, + att man nu ser alla hål efter tavlor och hyllor och så. men efter lite ny färg och med möbler på plats blir det nog fint.

Och så har vi fått lite bebismys idag! Var och hälsade på Veronika och hennes lilla flicka. Tror det blir Nelli som hon ska heta. Så himla söt!! Och så pluttig. Tänk att vi ska ha en sån. Daniel var också med, och fick hålla lite. Hugo var med hemma för han var lite sjuk, stackarn. Himla söt han med.

Nu får jag väl ta tag i den där uppsatsen så jag blir klar.

Lite bebisshopping

Har inte handlat några bebiskläder alls sen Ullared (tror jag) så i lördags bestämde jag mig för att handla lite. Daniel blev först lite....ja, uppgiven, men sen smälte han när han såg att jag hade köpt ett par små jeans! Daniel och jeans hör ju lite ihop och nu kan bebisen matcha....

image452

image453

Årets varmaste dag hittills???

Idag har varit väldigt väldigt varmt..om nu någon missat det. Och hur har jag tillbringat den? Sovit fram till halv 12 och så jobbat från 12.45 till 20.15! Så ingen sol o bad för mig idag. Men nu ska jag och Daniel grilla korv och dricka öl...alkoholfri för mig såklart. Får se om det är nån höjdare. Hoppas det, för vad är fotbolls-EM utan öl???

Till er som är med i pappas tips...vi är minst 50 som är med!!! Jag känner pressen, eftersom jag vann sist :-)


Lite uppdatering: Mmmm....va gott det var! Grillad korv är mums, och ölen var riktigt god! Första ölen sen december, så den satt fint. Kan nog bli fler såna i sommar.

              

 Mina arbteskläder...tror ni jag kommer kunna ha denna tröjan till augusti :-) ???

och några magbilder...

Har inga foton från festen igår (som för övrigt var väldigt rolig), men vi tog några bilder på min kula innan vi gick. Så här är magen i vecka 27: (Det bulliga längst ut på magen är ett band/rep som hör till linnet)





Aj aj aj

Det är synd om mig idag, för min lilltå gör ont! Sparkade rakt in i en fåtölj i fredags, och efter att ha stått i djuraffären hela dan igår och sen fest på kvällen så mår lilla vickevirre inte så bra idag.
Tur då att jag ändå ska sitta klistrad framför datorn och skriva uppsats hela dagen och inte kan anstränga min tå. Synd bara att det är jättefint väder när jag måste sitta här inne....*suck* om bara sommarlovet kunde snabba på lite.

RSS 2.0