Måndag igen!

Idag kom vi igång med den nya kursen på allvar. Detta kommer bli en riktigt rolig kurs!  Den handlar mycket om lek, och att vi ska bli mer kreativa, så under kursens gång ska vi bl.a. spela in en musikvideo, spela dataspel och ha en massa drama- och musiklektioner. Själva examinationen kommer vara en föreställning som vi själva ska hitta på och göra allt till. Det kommer nog bli mycket roligt de närmsta 10 veckorna. Och det känns så bra att få vara med mina tre favvo-klasskompisar!

Efter skolan idag tog jag, Malin och Alexandra latte på Espresso House. Det var ett tag sen så det smakade riktigt bra! Och alltid kul att snacka lite med kompisarna.... Sen var jag och tränade BodyBalance. För er som inte provat det kan jag verkligen rekommendera det. Både bra träning och avslappning. Tyvärr gjorde jag illa mitt knä där idag, hoppas det bara är en sträckning!

En bra nyhet är att jag fått tillbaka min cykel! Jag hittade den på stationen i Kävlinge, men på ett annat ställe. Undrar om den har stått där hela tiden, men jag tycker att jag borde sett den. Jaja, det bästa är att den är tillbaka!


Helg....

En liten snabbis om helgen som gått....

Tjejmiddag uppe hos Ida i fredags, med Svalövsgänget. Kul att träffa tjejerna igen, var ett tag sen sist. Boström hade med ett väldigt roligt spel, Med Andra Gester. Riktigt skoj och massor av skratt blev det!

Lördagen och söndagen var det jobb på Pågens.

Lördagkväll blev det middag hos föräldrarna, och även lite handboll.


Så....det var min helg!

Ja.....

Har gått några dagar sen sist.

Rapport från skolan först...Tentan är inlämnad, och jag blev nöjd med den. Vi har även fått nya arbetslag till nästa kurs. Har varit lite nervös att jag skulle hamna i en dålig grupp, men det blev jag, Alexandra, Malin, Emelie, och en annan ung tjej. Så jag är jättenöjd, och vi kommer  ha riktigt roligt!

Igårkväll var jag ute med Alexandra och Malin. Vi var först hemma hos Malin och förfestade lite, och sen åkte vi till kåren, där vi mötte en tjej till från klassen. Tyvärr öppnade de inte dansgolvet på kåren, så vi satt ett tag och snackade där och sen åkte vi hem vid 12-tiden.

Har varit duktig ikväll och var och tränade. BodyBalance blev det idag. Känns i kroppen faktiskt. Ska nog träna lite styrka imorgon.

Det var allt för idag!

Dum planering

Hade missat en grej i min tenta-planering....det är ju Idrottsgalan ikväll! Så nu sitter jag och kollar på det, och tentan ligger och väntar. Så det blir en sen kväll ikväll. Men det är det värt, för det verkar faktiskt bli en riktigt rolig gala i år, gillar Peter Settman. Sista åren har väl varit lite sådär....

Men nu uppträder Carola....när fan ska hon pensionera sig? Ta efter Kajsa Berqvist exempel och sluta!! Och vad är det med handskarna...

Tentan närmar sig sitt slut...

Imorgon är det dags för inlämning av hemtentan och jag skriver för fullt! Det har varit skönt att ha några tentafria dagar (har inte skrivit nåt direkt i helgen, ingen inspiration), och idag så bara allt flyter på igen! Kommer nog sitta några timmar till innan jag är klar, men så är det alltid för mig dagarna innan. Kommer aldrig vara en av dem som är klara en vecka i förväg.

Sen får vi bara hoppas att det blir ett bra betyg på den....men känner att jag nog blir nöjd med ett G. Eller nä....egentligen inte! Håller tummarna...

Alfons har blivit pappa!

Fick rapport från Kikki igår. Alfons, min gamla chinchilla, som numera bor i Göteborg har blivit pappa! Två små flickor blev det, och de föddes 30 november. Se så söta de är:

image332

image333

Helgen snart slut

Ja, då var denna helgen snart slut...

Fredagen var väldigt lugn, satt hemma och skrev på tentan och städade lite, såg På Spåret också. Daniel kom hem från Skara i fredags kväll, det var mysigt! Tycker inte om när han inte är hemma :-(

I lördags var det jobb i djuraffären, och på kvällen hade Birres flickvän Annelie 25-årsfest. En riktigt stor fest, tror vi var runt 100 st där. Riktigt rolig fest! God mat, massa sånger till maten och sen var det fullt ös på dansgolvet. Vi åkte hem vid halv 1 för att jag skulle upp och jobba idag.

Idag var det Pågenjobb....var himla trött.
Var hos Elin på kvällen idag och åt lasagne, gott!



Ännu ett inlägg...

Jag vet, det har varit många inlägg idag,men så går det när man är bunden till datorn en hel dag. När det är dags för tentaskrivning är jag väldigt glad att jag har min kära lilla klasskompis Alexandra. Vi har typ suttit och snackat med varandra på MSN hela dagen, vilket är bra när man undrar något och behöver hjälp. Eller bara behöver fördriva lite tid med att tramsa sig...vilket visserligen kanske leder till att jag inte får så mycket gjort som jag borde. Men å andra sidan så gör det min dag lite roligare! Så tack för det Alexandra och jum jum på dig...

Bild på Linnéa

Hade ju inte med kamera när jag skulle hälsa på Veronica och Linnéa, men nu har fått en bild av Veronica så ni kan se det lilla pyret!

image331

Söt va??

Tjuvstartade lite....

Nu är bloggen lösenordsskyddad!! Som ni måste ha märkt om ni är här nu! Skulle vänta nån dag till, men nu belv det av.

Blir knäpp...

Just nu känns det som att jag har noll koll på det jag ska skriva om, och inte har en aning om var jag ska hitta allt! Vet inte om jag kanske analyserar det för mycket... Så här kändes det ju ungefär förra gången det var dags för tenta med, och då gick det ju bra.

Igår redovisade vi ett grupparbete, som också var examinerande (alltså, det är med och avgör betyget. Många av våra arbeten är inte obligatoriska, därför är de inte med och avgör betyget.) Det krvdes alltså G på den igår, för att bli godkänd på kursen. Det var ett rollspel vi skulle göra och spela upp, och sen diskutera det utifrån våra böcker. Vårt gick bra, och vi fick mycket bra kritik från läraren.
Dock var det som vanligt en grupp som hade missuppfattat helt, och gjort en rätt dålig presentation. Men de blev ändå godkända, trots mycket dålig kritik. Ibland känns det som att man kan göra vilket skit som helst och ändå klara det. Sånt blir man lite trött på. Dessutom är där dem som inte gör ett skit och ändå blir godkända, bara för att gruppen i övrigt gjort det bra. Störigt....

Tenta....

Trivs verkligen med livet som student. Förrutom att man är något fattigare så är det jäkligt slappt att plugga. Sällan man lägger 40 timmar i veckan på det. Oftast har vi 2-3 självstudiedagar i veckan, och de dagarna vi är schemalagda går vi sällan mer än 5 timmar. Så ja, jag klagar verkligen inte. Men så kommer då dagarna före hemtentan ska lämnas in. Och plötsligt måste man verkligen bli lite disciplinerad, och ni som känner mig skulle väl inte precis sätta självdisciplin som en av mina bästa egenskaper. Började så smått igår, men idag är det verkligen dags att komma igång på allvar. Så nu har jag sovit ut, ätit frukost, kollat igenom internet en stund, lagt fram böcker, druckit en kopp te....kanske dags att starta då? Eller borde kanske vika lite tvätt först...


Pytteliten Linnea

Idag hade jag inget schemalagt i skolan så jag passade på att åka till Almvik och hälsa på Veronica och hennes lilla Linnea. De har ju flyttat in på mamma och pappas område, och har nu en trea där. Helt nyrenoverad så den är jättefin! Och Linnea var verkligen pytteliten och jättesöt!!  Mörkbrunt, ganska mycket hår och stora fina ögon. Hon sov mest, och en lång stund låg hon och sov på mitt bröst...så himla gosigt! Lätt man blir lite sugen....Kikki, du får kanske rätt ;-) Det var väldigt kul att träffa dem, och se att allt verkar gå så bra för den lilla familjen.

Hade tyvärr ingen kamera med, så det blir inga bilder idag.

Dans dans dans

Läste i Camillas blogg att hon skulle börja dansa igen, denna gången var det någon Pussycat Dolls-variant. Jag ska faktiskt också börja dansa! Inte Pussycat Dolls-dans, det tror jag att Camilla sköter bättre än mig :-)  Jag har velat börja dansa ett tag, men tvivlar på att det kommer se så snyggt ut så jag har dragit mig för att börja på dansskola. Men nu ska Forum, där jag tränar, börja ha dansklasser med som ingår i träningskortet. Så nu kan jag köra dansen som träning och skita i hur det ser ut! På onsdag ska jag börja med hiphop...haha...får väl se hur det går!!

That 70's show

Har fått hem två skivor med That 70's Show från http://www.lovefilm.se/, och jag och Daniel håller på att kolla de nu...är snart klara med säsong 1, så då är det bara att sätta igång med tvåan med!



Snart krävs lösen...

Jag har tagit beslutet att göra som min syster, och börja lösenordsskydda min blogg. Detta framförallt för att det jag skriver mest rör de som på något sätt känner mig, eller ja, som vet vem jag är i alla fall. Dessutom har jag en del bilder på andra som inte direkt fått frågan om de vill vara med på min blogg, så nu tänkte jag börja "skydda" den. Men jag aktiverar inte lösenordet förrän om en vecka, så ni som vill fortsätta läsa min blogg kan maila mig så får ni lösenordet. Och ni får väldigt gärna fortsätta läsa, det tycker jag är jätteroligt. Även ni som kanske inte känner mig så bra men som ändå läser den ibland får gärna maila och få lösenordet.

Min e-mail är: [email protected]

Riktig halka idag!

Vi skulle som jag skrev innan idag, ner till Malmö vid 2-tiden. men då hade det underkylda regnet börjat komma, och det var ju verkligen som det regnade is!! Vår inglasning på balkongen var helt täckt av is, och när vi gick ut för att se hur halt det var så märkte vi att det nog var för halt för att köra! Så det blev att ta tåget ner till Malmö. Väl i Malmö så visade det sig att stadsbussarna hem till mamma och pappa hade slutat gå! Men pappa trotsade halkan och kom och hämtade oss, och inne i stan var det inte så farligt.
Lite av släkten skulle kommit till mamma och pappa, men p.g.a. halkan så stannade de hemma, så det blev bara familjen. Mysigt det med!

Efter nån timme körde Louise och Patrik oss till Anna, som hade 25-årsfest. Riktigt trevligt, men eftersom jag ska upp tidigt imon och jobba så blev det både en nykter och tidig kväll för mig. Jag tog en taxi till Almvik för en stund sen, och Daniel följde med Peter och Jonas ut. Mysigt att gå från taxin, nu när det börjat snöa!! Förrutom när man ska köra i det så är ju snö väldigt mysigt. Nu är det dágs för sängen. Godnatt!

Nyvaknad

Jobbade natt inatt, men vi var klara redan vid halv 4 och fick gå hem med full betalning :-) Skulle egentligen jobbat till 7 så det var najs!

Onsdagen och torsdagen denna veckan höll vi på med grupparbete hela dagarna. Har ett som ska redovisas på måndag, och ett på onsdag.

I torsdags var jag ute och åt med Alexandra och Malin, vi var på Yasso och åt grekisk mat...massor med tzatziki! MUMS!

Och så har jag ju lagat ett hål!! Det gick faktikst över förväntan, men skönt är det ju inte. Tycker som sagt inte om tandläkaren! Men det gjorde ju inte sååå ont...det mest onda var när han skulle blåsa hålet rent innan han fyllde igen det...OJ va det isade! Ajajajaj...

Nu vill Daniel ha frukost så vi ska iväg och handla. I eftermiddag är det en liten släktträff hos mamma och pappa, och sen är det 25-årsfest hos Anna.

GRATTIS PÅ 25-ÅRSDAGEN ANNA!!!


Tidig start på det nya året!

Det blev en tidig kväll för oss igår...var hemma från Kikki och Johan redan vid 1 (hade väldigt trevligt där förresten, ganska lugnt och skönt! God mat och så spelade vi lite spel.), Louise, Patrik och Molly skulle sova hos oss.
Jag vaknade imorse halv 8 av en liten Molly som kom in i sovrummet (inburen av pappa Patrik). Så jag och Molly stannade inne i sovrummet ett tag och läste hennes Molly-böcker, så fick Patrik och Louise vila lite till. Man blir genast lite piggare när man vaknar av en sån liten sötnos!!
Efter lite frukost och Molly-bus så åkte familjen Bårdén hem, så nu sitter jag och pluggar lite. (Paus just nu) Sitter fortfarande i pyjamas, skönt! Daniel är och jobbar och när han kommer hem ska vi till mamma och pappa på middag.

RSS 2.0