Bilder från igår

Var inne på Emelies blogg och hittade några bilder från igår.
Så här fina tröjor hade vi som programledare (vi hette Mimmi och Milla). Och så ser ni vår studio med.
 
image19

Och här är hela vårt arbetslag:

image20
Alexandra, jag, Malin och Sandra. Emelie står längst fram.

Vår musikvideo är på YouTube!

Tidigare under denna kursen gjorde vi ju en musikvideo, till låten Fantasi. Nu har Alexandras pojkväns kompis (tror jag att det är!) lagt in den på YouTube! Så nu får ni kolla in den! Om inte länken funkar så gå in på youtube och sök på Fantasi MAH.


Både en riktigt bra dag och en lite mindre bra dag

Idag har varit en riktigt riktigt bra dag! Men även med nåt litet moln på himlen....

Först allt det bra!

Vi visade upp vår föreställning idag, vår så kallade Skapande Process. Har ju jobbat länge med den och verkligen lagt ner tid och idag var det då dags att visa upp den. Det är den som till stor del avgör vårt betyg i denna kursen så det kändes rätt viktigt. Det är till detta som vi har gjort grisfilmen med Daniel, och även gjort vår dans. Så idag var det väldigt nervigt...Jag och Emelie skulle ju vara programledare och dessutom sjunga så visst hade man fjärilar i magen. Men det gick verkligen skitbra! Nervositeten släppte och sen var det bara att köra på och ha kul. Alla skrattade rätt mycket under filmen, och vi satte verkligen dansen. Efteråt fick vi jättemycket bra kommentarer av de som tittade på, de verkade tycka att det var jättebra. Vi bara stod och log och tog emot. Sen skulle vi få respons av vår lärare Jörgen, och han sa inte en enda dålig sak! Han bara sa en massa bra saker, och vi blev ju bara gladare och gladare. Så det kändes jätteskönt!!

Sen har vi köpt bil!! En Ford Mondeo kombi. Riktigt fin. Vi hämtade hem den idag och det känns jättebra!

Och så till det dåliga:

Det verkar vara illa ställt med datorn. Vi var i affären idag för att lämna in den, och de sa att förmodligen är det något inne i  datorn, typ med grafikkortet eller moderkortet eller vad det var, och om det är det så kunde vi vara glada om det "bara" kostade runt 4000....de sa att det mycket väl kunde vara uppemot 8000. Och isåfall kan vi lika gärna köpa ny. Så vi får se vad som händer. Lite trist bara att garantin gick ut 9 mars :-(
Så nu har vi kopplat in den gamla stationära.


Nu är det läggdags. Godnatt!

Daniel som pappa

Inte för att jag nånsin tvivlat på att Daniel kommer bli en super-pappa, men man blir ju ändå lite extra varm när man ser såna här bilder.... :-)

image381

Hälsning från en trött och hungrig Jenny

Japp, som rubriken säger....trött och hungrig är jag! Tyvärr är Daniel inte hungrig än, så jag får gott vänta ett tag till. Och sömn lär jag inte få på några timmar till tyvärr. Sov inte så mycket inatt. Vi var hemma hos syrran igår på en liten kusinträff, och kom inte hem förrän vid halv 12 eller nåt. Sen sov jag skitdåligt, som  jag gör för det mesta nu. Så när klockan ringde 7 imorse var jag måttligt trött..... Varför jag gick upp så tidigt en röd dag? Vi skulle in till skolan och öva inför vår föreställning på torsdag. Så det blev mycket dansande. Roligt hade vi i alla fall.

I eftermiddag har vi varit på center syd. Vi var runt i en massa olika affärer, mest i barnaffärer. Och idag blev det faktiskt lite handlat till bebis!! Förrutom de grejerna jag beställde från Louise så har vi ju faktiskt inte köpt något än. Så det blev en jättefin och mjuk mjukis-ko från Teddykompaniet, och sen blev det bruna byxor och en brun-vit randig stickad tröja med huva från Lindex. Jättesött!! Ska lägga in bilder sen.

När vi skulle slå på datorn när vi kom hem så fick den nåt jäkla frispel. Den bara tjöt några gånger och sen var den helt svart. Under ganska lång tid var det helt omöjligt att slå på den. Sen gick det men då stängdes den igen och höll på. Så jag blev helt säker på att det var kört för datorn, och jag har lite grejer som jag måste ah till skolan senast torsdag. Blev något förtvivlad.... Sen helt plötsligt så funkade den! Så nu har jag lagt över det jag behöver på USB. Men får hoppas den vill funka i fortsättningen....

Ha det bra!

Min önskelista

Till er det berör...här kommer min önskelista! Eller det lilla jag kommer på just nu. Jag fyller på om jag kommer på mer.


* Presentkort på Bonti, till en barnvagn (Barnaffär i Malmö, Stora Nygatan. En liten bit från Panduro)
*Presentkort i andra bebisaffärer och Ikea
*Shrek 3 på DVD
*Yogamatta (inte för tunn. Finns bl.a. på Stadium)
*Badskum
*Body Butter från Body shop, i smaken/lukten Kakao
*Badtofflor
*Bok. Flyga drake, av: Hosseini, Khaled (Pocket)
*Bok: Växa och upptäcka världen - sju utvecklingssprång under det första levnadsåret. Av: Rijt, Hetty van de (Pocket)

Påskpresenter

Igår fick vi och lilla Ärtan lite påskpresenter!! Av familjen Bårdén fick vi en bok (9½ månad) och en häftig "dräkt"/pyjamas. Jättefin. Sen fick jag av mamma en gravidtidning och presentkort till H&M att handla nåt kul för.
Tack så jättemycket, vi blev jätteglada!!

image379

Och så bolan som jag fick av Anna och Lina (Haha, man kan se mig när jag fotar i kulan!!)

image380

Långfredag!

Så var det dags för långfredag....och det snöar! Kom ingen snö på sportlovet så då behöver det väl inte komma på påsklovet heller?

Är ledig idag, så himla skönt. Och inget skolarbete som behövs göras heller. Riktigt ledig alltså. Vaknade redan halv 8 och sen har jag mest gått runt o fixat här hemma lite. Tvättar, har diskat, plockat undan lite och nu sätter jag in foto. Känner mig väldigt duktig :-) Har kanske kommit in i det här "boandet" som ska komma under graviditeten?? ;-)

Ikväll ska vi ut till Grönhult på kalas. Hoppas vädret inte blir värre för då får vi kanske stanna hemma.

GLAD PÅSK PÅ ER!!

image378

Ännu en härlig dag!!!

Idag hade vi vår muntliga tenta...jätteskönt att få det gjort. Och jag tror det gick bra, det kändes så. Och vår "lärare" Jörgen såg att jag var gravid idag :-) Så nu börjar det tydligen synas på allvar!

Har passat Molly hela dagen. Hon är fortfarande lite småkrasslig, och eftersom jag slutade skolan 9.30 idag så var jag barnvakt. Vi åkte hem till Kävlinge, så hon fick åka tåg idag. Gissa om hon blev förvirrad varje gång de talade i högtalarna. Hon tittade upp i taket och pekade och fattade nog inte riktigt vad som hände! Vi har i alla fall haft en mysig dag, jag och lilla Loppan. Vi busade lite och så kollade vi på Molly Mus på DVD. Sen när hon sov middag inne i vår säng så passade jag också på att lägga mig en "liten" stund....som blev två timmar!! Skönt...sova är riktigt najs just nu. Hon har förresten börjat bli mer och mer bestämd nu, Molly. Hon vägrade äta i mitt knä idag. Hon skulle minsann sitta på egen stol även om hon knappt når upp till bordet. Men det är gulligt att hon blir mer och mer en egen liten person.

image377

Ikväll var jag ute och åt med Anna och Lina. Vi var på Elysée och åt fondue. Jättegott....och vad mätt man blir. Lyckas alltid äta lite för mycket. Men roligt var det, så kul att träffa de två. Jag fick en liten present av dem, en bola. Det är en liten kula som plingar som man har i ett långt band så att kulan kommer vid magen. Så ska bebisen höra plingandet. Den var jättefin, och jag blev väldigt glad. Tack!!


Solig härlig dag!

Idag var det upp tidigt för skola. Fick gjort hela planeringen till vår muntliga tenta, jag och Alexandra. Bra att jobba med henne, för hon blir hungrig lika ofta som jag blir nu för tiden. så idag åt vi lunch 10.45.
Efter vi var klara blev det fika på Espresso House, rabarberpaj. Så gott!! Sen gick vi runt på stan i solen en stund. Härligt väder idag.

Ikväll kom Elin förbi en stund. Hon åker till Thailand imorgon, den fuskisen. Så härligt hon kommer ha det!

Det blir inget radhus för oss denna gången. Det har redan blivit sålt. Så vi letar vidare...eller bor kvar. Vilket som blir bra.

Idag fick jag två bebisplagg som jag beställt från Me&I, från Louise. Söta! De är i stl. 62/68 så det ska väl dröja tills de ska användas.

image375

image376

Finaste ljuden...

Idag var vi med om en riktigt häftig sak...vi var hos barnmorskan och fick höra vår bebis hjärtljud!! Helt underbart att få höra. Helt plötsligt slog det verkligen en, jag har en levande liten bebis i magen! En som rör sig en massa, vi kunde höra Blup! när den plaskade runt.  Fick dessutom känna hur högt livmodern går nu, och det är inte konstigt att magen börjar synas! Just nu kan jag inte riktigt beskriva känslan jag har inombords, är så lycklig och älskar känslan av att lilla Ärtan finns där inne.

Dessutom har vi varit på visning av ett litet radhus idag. Får se om det blir något av det. Mäklaren såg att jag var gravid!! Hon sa typ att " jag ser att ni snart är i behov av fler rum". Häftigt!

Nu ska jag lyssna lite på melodifestivalskivan som inhandlades idag. Många bra låtar faktiskt.

Nu sticker vi!! Snart i alla fall....

Har precis kommit hem från en mysig kväll hos Anna. Det var vi två, Veronica och Malin. Har inte träffat Malin på säkert 4 år så det var kul att träffa henne. Veronica köpte med kinamat till oss, stekta nudlar med grönsaker och vårrullar. Gott!!

Imorgon börjar vår mini-semester. Slutar praktiken redan kvart över 11, och då bär det iväg utomlands! Hela vägen till Danmark och Lalandia. Peter och Michaela ska vi också ta med oss, och så är resten av familjen redan på plats. Ska bli en jättemysig helg!

Ha en trevlig helg allihopa, och så titta på Melodifestivalen för mig med!
Kram

Ja....så var det de där med rubrik....

Hemma tidigt från praktiken idag, skönt! Men har väskan full med saker som ska rättas, kollas igenom och planera till imorgon. Men ska inte klaga, alla de sakerna är faktiskt riktigt kul att göra.

Har inte skrivit på några dagar, tiden går verkligen skitfort under praktiken. Kan ju också vara att jag är så himla trött på eftermiddagarna/kvällarna, så jag orkar inte göra så mycket mer än det som måste göras. I måndags var en riktigt trött dag. Var helt slut efter lunchen i skolan, och jag skulle egentligen hålla i gympan då, men jag fick be Maggan (min handledare) att ta det istället. Så jag fick ligga på soffan inne i klassrummet under tiden. Somnade direkt och sov de 40 minuterna barnen var borta. Gissa om jag kände mig yrvaken när barnen började komma in i klassrummet igen!!

Har verkligen massor olika känslor och tankar om läraryrket varje dag jag kommer hem. Vissa dagar är jag mest helt slut och trött i huvudet, och bara undrar hur man orkar med detta varje dag?? Oftast är det dagar då planeringen kanske inte hållt fullt ut, eller barnen varit ovanligt snackiga och jobbiga! (får man säga så???). Sen är där vissa dagar, som idag, när man kommer hem och bara älskar detta jobbet och känner att det har varit så himla roligt under dagen. Idag har alla lektioner flutit på bra, jag känner verkligen att barnen accepterar mig där nu coh jag lär mig massor hela tiden.
Det allra bästa är ju ändå att träffa barnen varje dag, det är helt otroligt hur snabbt man har blivit engagerad i dem och att man känner så starkt för dem. Det är ju helt kart något av det bästa i detta yrket.


Så, nog tjatat om praktiken. Så då får det nog räcka för idag, för just nu har jag inte så mycket annat i huvudet!
Ta hand om er, kram

En perfekt lördag!

Vissa dagar är bättre än andra....igår var en sån dag. Var ledig, vilket bara det var skönt, vet inte när jag var ledig en lördag eller söndag sist. Daniel var också ledig, så vi hade sovmorgon ihop. Så mysigt, det är vi inte bortskämda med nu för tiden. Sen handlade vi god frukost och satt och åt på balkongen. Soliga dagar är det riktigt najs med balkong!!
Det var ju superhärligt väder, så vi åkte in till Lund och gick på stan några timmar. Köpte glass på Glasskulturen och satt och åt i solen på Stortorget. Mums, årets första uteglass!! Blev lite handlat med, lite smått och gott.
Dagen avslutades i Malmö, hos mamma och pappa. Pappa har fyllt år nu i dagarna så det blev lite firande för honom. Jättekul att träffa familjen, vi är ju riktigt många nu! Och fler ska det bli ;-)  Kollade lite på andra chansen, men mest satt vi i köket och spelade kort. Trist dock att Ola inte gick vidare.Lite roligare att Carola åkte ut. Av de som tävlade igår så tycker jag nog Ola och Sibel som borde gå vidare. Synd att de möttes.

Idag var det tungt att gå upp till jobb....inte alls sugen på det. Riktigt trött på Pågens nu.
Nu sitter Daniel, Peter och Pelle och kollar bandy. Jag är inte sååå intresserad. Ska nog sätta in lite foto i album.

Min favvo-Ola

Hemma hos familjen Andersson tycker vi om Ola. Men vi har varsin Ola. Daniel har ju sin favorit, Sos-Ola. Det är Daniels idol. Och jag menar det, han tycker verkligen om honom. Jag tycker också om den Ola:n, men jag har ju min favvo-Ola....Ola Salo såklart!!! Och nu för nån dag sen så läste jag att han ska vara med i Jesus Christ Superstar i Malmö till hösten. Så nu ska jag för en gångs skull gå på musikal. Om någon vet var och när man köper biljetter så säg till mig. Och nu vet ni en sak jag önskar mig i 25-årspresent....
Det bästa är ju att han inte behöver maskera sig så mycket för att passa som Jesus!

image374
Ola....eller Jesus???

Kollar Så ska det låta just nu.... Kan inte låta bli att tycka att Amy Diamond är ganska obehaglig. Hon är typ en mini-vuxen, och det ser inte riktigt normalt ut när hon samtidigt är såååå liten. Dessutom ser hon ut som en mini-Shirley Clamp. Daniel tycker jag är orättvis, tror han har fler favoriter än Ola....


Gamla bilder på lilla Molly

Sitter och tar ut bilder som ska framkallas, och hittade lite "gamla" bilder på Molly. Så himla liten hon var!

image371

image372

image373

Sorgligt...

Kollar Private Practise nu, och snacka om böligt avsnitt! Jättesorgligt...handlar om två par vars barn förväxlats på BB. Och nu ska de byta barn. Och den ena har en sjukdom som gör att hon kommer dö innan hon blir 5. Usch, tänk om det hade hänt i verkligheten!! Har suttit här och smågråtit för mig själv...

Trött, trött, trött....

Det tar på en att jobba med barnen hela dagarna!! Men roligt är det. Känner mer och mer att jag hittat rätt yrke. Trivs så himla bra på min praktikplats, och barnen i min klass är så go'a. Har hållt på med rymden hela veckan. Det har gått över förväntan får jag säga, var rädd att planeringen inte skulle hålla alls men det har den gjort. Det bästa är ju att barnen verkligen är intresserade av det, och ser fram emot lektionerna som vi ska ha med rymden. Och min handledare låter mig bestämma det mesta själv, och bara hjälper mig när jag själv frågar. Annars låter hon mig planera och hålla i det själv. Imorgon ska jag ha gympa med klassen, då ska vi ha hinderbana. Saknar mina egna gympalektioner ibland! Gillade jättemycket när vi hade hinderbanor och skeppsbrott och sånt.

Annars har det varit en lugn vecka. Är i skolan på dagarna, planerar lektioner på kvällarna. Annars ligger jag mest utslagen på soffan. Träffade Boström i Malmö igår förresten, vi tog en fika. Kul!

Ha det bra!

Praktiken har börjat....

Idag började denna praktikperioden. Ska vara ute i "min" 1-2:a i två veckor nu. Första dagen har gått riktigt bra. Kul att komma tillbaka och träffa barnen igen. Idag höll jag i gympan själv, det är faktiskt riktigt kul. Hade två olika lekar och så lite stafetter.
Sen kom jag igång med rymden. Det är roligt, för barnen verkar verkligen se fram emot att läsa om rymden. De har tjatat om det hela dagen. Höll i ett 40 minuters-pass om rymden idag, och det var en lagom start. Min planering höll och tiden räckte till. Efteråt var det dessutom en elev som sa til mig att det var jätteroligt. Så det kändes bra!

Imorgon är det studiedag...najs, tänkte jag först, ledigt!! Men nu när man är lärare (eller blivande lärare) så betyder ju studiedag jobb. Så nu ska man få uppleva studiedag från andra sidan.... Vi ska vara på föreläsning hela förmiddagen och så blir det väl planering på eftermiddagen.

Har precis ätit middag, helstekt kyckling med potatis och sås...MUMS! Älskar det. Sitter och dricker te nu och slappar, fasen va trött man blir efter en dag med barnen.

RSS 2.0