Rolig fredag 27 juli

En riktigt fullspäckad fredag var det...
Efter att ha sovit några timmar efter jobb så åkte jag ner till Malmö för att träffa Anna och Veronica. Veronica är ju gravid så vi fick se lilla kulan. Det blir en liten flicka i december.
Iaf, så åt vi lunch på Gränden, mums! Sen efteråt blev det efterrätt och kaffe på Pronto på Lilla Torg. Sen gik vi en liten runda på stan. Blev 2 par skor till mig, ett par basketkängor och ett par vita tygskor.

På kvällen var det dags för Helsingborgsfestivalen. Jag och Elin åkte upp till Camilla B. Vi var några stycken som satt hemma hos henne och drack lite vin innan det var dags att gå ner till stan.
Det blev langos att äta, sen såg vi Perikles. Riktigt kul var det! "Var ska vi sova inatt..."
Sen var det dags för Joddla med Siv. Ganska längesen jag såg dem så det var skoj. De är ju fula som stryk, men det är ju liksom deras grej. Vi sjöng med som tusan, en av grejerna vi lärde oss i Svalöv: Joddla-låtar!
När de var klara fick vi skjuts hema av Kikki och Johan som också hade kommit upp till Hbg.
En riktigt rolig kväll iaf!

Ett av favvo-programmen....

....har dragit igång igen, nämligen So You Think You Can Dance. Gillar verkligen dansprogram (utom Let's Dance), så tisdag-, och onsdagkvällarna kommer bli höjdpunkter för mig nu. Tycker det är grymt mycket bättre än Idol (och American Idol), lite mer variation och dessutom är domarna bättre. De är inte elaka bara för att vara det, och är dessutm inte rädda för att ge komplimanger.
Nä, fram med mer dansprogram!!

Semesterveckan hemma

Nu har vi haft vår sista semestervecka denna sommaren. Och vi har faktiskt haft någorlunda tur med vädret, speciellt om man jämför med övriga sommaren, som mest regnat bort.

Måndag

Väl hemma från Öland fick vi ta hand om tvätt och städning. Vi var även och handlade en Soda Stream för att göra kolsyrat vatten. Slipper vi köpa hem. Det blev en svart-silvrig, matchar kaffekokaren!
På kvällen kom Kristian och Kajsa på middag. Väldigt trevligt var det!

Tisdag

Förrådet av alkoholhaltiga drycker gapade oroväckande tomt, så tisdagen upptogs av en tur till Tyskland. Eller Tyskland är egentligen fel ord, vi körde direkt till Border Shop och var där inne cirka en timme. Så besöket i Tyskland blev kort! Men det blev som en dagsutflykt, och vädret var fint så vi satt ute på däck när vi åkte båten. En hel del handlat blev det.
På kvällen var det dags för fotboll. Jag gick med Anna och Daniel, sen mötte vi Tommy och Johan från jobb där (med några andra). Det var MFF som spelade, mot Djurgården. Ingen bra match, och den slutade 1-1

Onsdag

Eftersom vi båda hade blivit lite förkylda och krassliga så tänkte vi sova ut ordentligt, och det gjorde vi! Närmre 12 sov vi till.
Sen körde vi ner till Malmö och vr med Louise och Molly hela dagen. Jätteroligt att träffa dem, det blev mycket bus med Molly och sen spelade vi "vuxna" Scrabble.

Torsdag

Vädret var helt ok, men kändes lite för blåsigt för stranden, så efter att ha diskat ca. ett ton disk så gick vi ner till ån och satt och spelade Scrabble hela dagen. På kvällen kom Elin hit och åt middag.
Sen satt jag oh Daniel och spelade poker och Scrabble, drack öl och kollade på Austin Powers hela kvällen.

Fredag

Den varmaste dagen på hela semestern. i var uppe med tuppen (nästan...) och åt frukost i Hjärup hos Daniels mamma. Där var vi hela förmiddagen ute i trädgården. Hade glömt smörja mig, så sen hade jag värsta brännan efter linnet och solglasögonen!
Efter några timmar höll vi på att smälta bort, så då körde vi vidare till Barsebäck och badade. Skönt!
Efter lunch på BK körde vi upp till Ängelholm och mötte Birre och Annelie och spelade minigolf med dem. Jag kom sist trots att jag hade en hole-in-one och 5 tvåor. Så jag var ändå nöjd. Vi köpte varsen glass och satte oss på stranden en stund. Sen körde vi hemåt, men stannade till i Barsebäck för ännu ett bad.
Efter att ha fixat till oss så tog vi tåget till Malmö och åt middag på Elysée. Mums!

Semester nr 2 denna sommaren!

Igår kom vi hem efter att ha varit en vecka i Småland och Öland.
I måndags morse tog vi åget och bussen upp till Glabo Gård, där Lasse och Ullis bor. Där tillbringade vi några sköna dagar. Vädret var helt ok så Daniel hann med några dopp i sjön Ljusgöl.
Annars blev det en tur till Västervik, där vi åt lunch, shoppade och åt glass nere i hamnen i solskenet, en tur med båten med Lasse, lite spelande, promenader i skogen med deras hund Cing och lite annat smått och gott. Tredje dagen hoppade Daniel in och jobbade några timmar med Lasse. Det hör till att Daniel ska jobba när vi är där uppe!
På torsdagen tog vi bussen söderut til Kalmar där Johan, Kikki, Elin och Theo hämtade upp oss.

                                     


När vi väl var upphämtade och hade tryckt in både oss och vår packning i bilen så bar det vidare över bron ut till Öland. Eftersom det var några timmar till vi skulle få stugan så tog vi en tur upp till Borgholm och gick runt. Det är ju inte värsta storstan men det var mysigt att gå runt en stund. Och inne på en Pilgrim-outlet hittade jag både halsband och armband. När vi skulle äta lunch upplevde Elin sin hödpunkt på semestern; Martin Stenmarck stod och signerade skivor en liten bit från där vi satt! Men till hennes stora besvikelse försvann han plötsligt spårlöst innan Elin hade fått en chans att förklara sin kärlek för honom!
Sen bar det av till campingen, där vi skulle ha en liten stuga. Den var faktiskt väldigt fin och trots att det bara var 17 kvm så kändes den inte så fruktansvärt liten. Vi hade även egen toalett och dusch, och dessutom veranda under tak.
På fredagen blev det en tur till Ölands södra udde och fyren Långe Jan. Jag vågade mig upp trots min höjdskräck och det var helt ok utsikt där uppe.
Hela eftermiddagen var det underbart väder så vi hyrde cyklar och cyklade runt campingen (utom Elin som var sjuk, stackarn)och sen blev det ett dopp i havet. Även Theo badade. Kvällen slutade med grillning och kortspel och ett och annat glas vin!

                

På lördagen var det dags för Ölands djurpark. Inte världens bästa park, men djurdelen hade verkligen blivit större sen vi var där sist. Kul att kolla djur! Aporna var väldigt nyfikna, och lite arga, på Theo! Elin bestämde sig för att bli fotad sittandes på alla låtsasdjur i parken. Det blev nog totalt en 12-13 st!
Även denna kvällen slutade med kortspel och lite dricka, men middagen blev tacos istället för grillat!

                                      


På söndagen packade vi och städade, sen lämnade vi stugan. Vi körde in till Färjestaden och spelade minigolf, "Fantasigolf" hette det. Banorna var med konstgräs och det hela kändes lite mer som riktig golf, med lite större avstånd att putta och så. Jag kom trea vilket jag är nöjd med eftersom jag brukar va skitdålig!! Daniel vann, han e grym!
Jag och Elin hittade en gunga som vi var tvungna att prova. Hade inte gungat på en sån sen vi var små!

                

Sen bar det av hemåt Kävlinge.
Allt som allt har det varit en väldigt lyckad semester, väldigt mysigt har det varit. Nu ser vi fram emot en vecka ledigt här hemma!

Jenny ska bli skoltös!

Jag har blivit antagen till utbildningen! Så i september ska jag börja plugga till förskollärare. Ska faktiskt bli riktigt skönt att komma igång med något och att sluta jobba natt. Så nu får det bli en shoppingtur och handla en massa block, pennor och pärmar! Haha....precis som när man var liten!

Jenny har lämnat Skåne!

Äntligen semester! 2 veckor har vi nu.

Imorse lämnade vi Kävlinge vid 7-tiden, och efter ett antal timmar på tåg och buss så är vi nu uppe i Småland, på Glabo gård, hos Lasse och Ulrika.
Ska vara här till torsdag när vi åker vidare till Öland. Ska bli mysigt här, skönt att bara slappa. Snart blir det nog en liten runda i skogen och kolla omgivningarna!

Vi ses!

Sia har gift sig!

I lördags så var det då dags för Sia att bli fru Svensson!
Efter att ha ösregnat hela veckan (ösregnat är kanske lite väl milt för att förklara förra veckans väder) så hade man ju inte så stora förhoppningar på vädret. Men det blev helt klart bättre. Innan och efter vigseln var det uppehåll iaf.
Vigseln var jättefin, och Sia var väldigt vacker. Helt underbar klänning! Håkan var också fin, i frack. De hade "vår" låt under vigseln; Du är allt. Då fick man lite mysiga flashbacks från vårt eget bröllop!
Sen vidare till Yngsjö Havsbad där festen skulle hållas. Där fick vi champagne som avnjöts medan vi väntade på brudparet. De kom bara en stund senare, i häst och vagn. 2 stora, svarta ardennerhästar drog vagnen, riktigt fina!
Så var det dags för middag.
Förrätten: Skaldjurssallad i tunnbrödskorg
Huvudrätt: Dovhjort
Efterrätt: Äpplekaka
Smarrigt som tusan, och mätt blev man! Till det var det vin (och vi lyckades få in nån öl med) Hade trevligt bordssällskap, så det blev en del skratt!
Efter middagen var det vals, och sen tårta. Sen festade vi fram till 1 ungefär, när bandet slutade spela. Efter lite korv med bröd så begav vi oss hemåt. Daniel var inte såååå nöjd med att köra hem mig o Elin, då vi kanske inte va helt nyktra *hrmmm*
Men en härlig dag var det, och jag tror de var nöjda!

Tyvärr ville vår kamera inte, så jag har inga bilder att bifoga! ska försöka fixa!

Rolig fredagkväll med Anna och Elin

Har inte skrivit på ett tag nu...skärpning!!
Men i fredags så var jag iaf ute med Anna och Elin. Vi träffades inne i Malmö och gick och åt grekisk mat på restaurang Yasso. Riktigt gott! Några öl slank också ner.
Sen blev vidare till Gatan Bar, som ligger alldeles vägg i vägg med Yasso. Lite goda drinkar (Appelicious var min favvo...MUMS) och bra musik var det där. Där var inte så mycket folk men det kvittade, vi 3 hade så himla kul ihop ändå!
Vid halv 1 gick vi tillbaka till centralen, och på vägen dit såg vi en stor råtta! ÖRK....Fast Anna var glad att det var en råtta och inte en igelkott som vi först trodde. Ni som inte känner till det; Anna är jätterädd för igelkottar efter att hon blev "jagad" av en...
På centralen mötte vi upp med Daniel som hade varit på casinot med Peter och hans kompisar och spelat bort lite av semesterkassan, och så åkte vi hem med honom.
En riktigt kul kväll iaf!


Nya skor!

Glömde ju skriva att när jag passade Molly i lördags så tog vi en liten snabbrunda på stan. Och på Stadium hittade jag ett par Converse, på rea dessutom. Kostade 299:-, helt ok tycker jag. Har alltid gillat denna modellen men aldrig haft. Och är de lika sköna (förhoppningsvis ännu skönare) som mina (nu söndriga tyvärr) Converse Flip-flop så kommer vi nog komma väldigt bra överens, jag och skorna!!



image98

RSS 2.0