Maja och pojkarna

Idag har Maja fått träffa tre jämnåriga pojkar, kanske blivande kompisar??  Först fick vi besök av Evelina och Camilla, två mammor från Kävlinge, och deras pojkar Ola och Ted. Barnen låg mest och sov hos sina mammor, men vi hade väldigt trevligt. Massa snack blev det. Kul att lärt känna fler i kävlinge.
Sen tog jag oh Maja tåget till Lund för nästa dejt. Det var med Mia från profylaxkursen och hennes lilla Lucas som är 2 veckor äldre än Maja. Det var inte helt lätt att hitta nåt café där vi fick plats med två barnvagnar, Lund är inte helt barnvagnsvänligt. Till slut blev det ett italienskt ställe. Återigen massa bebissnack, och jag tyckte nog där var ett visst intresse mellan Maja och Lucas....eller nä, det var nog bara inbilning ;-)

Dagen avslutades med 60-årsfest i Staffanstorp, hos min morbrors fru. Väldigt trevligt, nästan hela släkten var där. Maja blev väldigt beundrad, alla tyckte hon var sååå söt och har såååå fräck frissa. Hon uppförde sig mycket bra, trots att hon blev flyttad från den ena famnen till den andra. Det blev dock en tidig kväll för oss.

Trevlig helg på er!

Tv-beroende

Ja nu är det inte mig rubriken syftar på, utan min dotter. Tror minsann hon börjar utveckla ett visst tv-beroende. Hon har legat sidanom mig på golvet, på sin lilla madrass, i snart en timme och sprattlat. Och det enda hon fäster blicken på är tv:n. Titta på sin mamma är ju tråkigt.... Men men, vänta bara tills hon är hungrig, då får vi se vem som är bäst, mamma eller Tv:n!!


Världens finaste

Jag vet att jag fullständigt bombaderar bloggen bilder på min lilla tös, men måste ju visa upp henne när hon är såå söt!










Onsdag (kom inte på nån annan rubrik...)

Kom hem från stan vid halv 6 idag, var där inne med Daniel men han skulle iväg och spela squash med Peter så jag och Maja tog tåget hem. Iaf, när vi gick från tåget var det redan jättemörkt och iskallt. Tror hösten (nästan vintern) har kommit på allvar. Och idag, på den kanske kallaste dagen hittills, så åt vi lunch utomhus! Vi träffade Alexandra i stan och åt lunch på Mando. men där var så fullt så vi satt på uteserveringen. Ordentligt påpälsade och under infravärmen, men det var ganska skönt. Bra för Maja med som har det bättre i vagnen utomhus än inne i en varm restaurang. Sen köpte vi kaffe och drack medan vi gick på stan. Mysigt!

Idag var det 6-veckors läkarkontroll för snäckan. Hon blev helt godkänd. Hon blev även mätt och vägd, och det verkar som om hon brås på sin pappa och ska bli lång och smal. På 9 dagar hade hon bara gått upp 70 gram men vuxit 2,5 cm! Under sina 6,5 veckor i livet har hon vuxit 6,5 cm och gått upp 640 gram. Så 1 cm och 1 hekto i veckan ungefär.
Det är ju ingen jätteviktuppgång precis, har väl inte vispgrädde i brösten! Men hon äter ju bra och verkar bli mätt så hon har kanske ärvt sin pappas ämnesomsättning med :-)

Och så måste jag visa vad jag handlade till Maja idag. Hon ska få vara vår lilla tomteflicka i jul!


Mmmm....

Köpte Leilas bok "A piece of cake" igår...och gud va sugen man blir när man tittar i den!! Verkar vara supergoda recept på kakor och pajer, har en del jag måste prova. Alltid när jag ska bjuda på efterrätter eller fika blir det alltid samma saker, typ glass eller fryspaj men nu ska det bli andra bullar *haha*. Lovar att skriva vad jag tyckte så fort jag provat något recept. Men som sagt, det verkar vara väldigt goda saker och dessutom är det väldigt fina bilder så den kan jag rekommendera.


Ännu en måndag

Ikväll har jag och Maja varit ute på egen hand. Daniel har varit iväg och hjälpt en bonde han känner att fånga höns så jag och Maja passade på att åka till Malmö och hälsa på mamma och pappa. Det gick jättebra att köra själv med Maja fast det var kväll, lite skrik på vägen ner men på hemvägen sov hon bara. Mamma tyckte det var så mysigt att få gosa med Maja, och Maja verkade trivas hon med.

Nu väntar vi på att Daniel ska komma hem. Maja är klarvaken och ligger här sidanom mig och sprattlar och pratar lite.

Nu har Daniels sista semestervecka börjat. Skönt att vara hemma ihopa. Idag har vi inte gjort så mycket, mer än varit på Ica Maxi. Köpte en skrivare där, en HP. Den verkar vara väldigt bra och man kan skriva ut foto på den, Har provat skriva ut några foto på Maja och de blev väldigt fina.

Dags för blöjbyte och sen är det hög tid att få Maja att somna. Godnatt!

Mys-söndag

Trots riktigt, riktigt trist höstväder idag har det varit en bra söndag. Vid lunchtid åkte vi in till Lund och träffade Måns och Johanna. Vi fick se deras nya fina lägenhet och sen åt vi lunch på Gräddhyllan. Gott! Maja gnällde lite, men sov sen bort lunchen.
En runda till Burlöv center blev det med, sen bar det av till Hjärup och hem till Lynn och Fredrik. Fredriks mamma och syster var där, och hans 3 barn. Och så var Daniels mamma där, så det blev en riktig stor-middag. Hade en väldigt trevlig kväll med god mat och så lite spelande. Maja fick Den vita skattkammarboken av Fredriks mamma, en väldigt uppskattad present av föräldrarna :-)
Och så lite bilder från dagen!

         
Johanna o Maja    Matilda, Maja o Amelia   Felix o Daniel      Maja med kon 


Kalaslördag

Idag var det dags att visa upp snäckan för mammas sida av släkten. Kalas för min kusin Sofie som fyller 14, så det blev en långtur för oss, ner till Grönhult. Kalaset var redan 12 vilket var toppen för oss eftersom Maja är på både sitt tröttaste och soligaste humör vid den tiden. Det ledde till att hon sov hela vägen ner i bilen, och på kalaset var hon vaken (och tyst!!) ganska mycket. Alla tyckte hon var så söt så (såklart *hehe*) och hon fick en hel hög presenter. Leksaker var det i paketen så det blir väl populärt så fort hon lär sig uppskatta leksaker!  God mat blev det i alla fall på kalaset, väldigt god tårta med! Och så var vi allihopa ute och gick en runda. Fick provat vår "cityvagn" ute på landet, och det gick väldigt bra.


En sovande liten plutt i bilen

Jodå, det funkade bra att sova i pappas famn på kalaset med

Verkar som att Ann-Jeanette är skojig att titta på

Molly var inte helt i toppform och vilade hos mormor

Återigen har vi myskväll här hemma, blir mycket sånt nu när vi har en sån liten knodd. Snart nog kan vi nog börja göra lite mer på kvällarna, men är ganska skönt att ta det rätt lugnt än så länge. Tror Maja mår bäst av det med. Vi sitter i alla fall och kollar på Stjärnor på is och äter lösgodis. Innan blev det tacos till middag så vi har väl en typisk Svensson-lördagkväll :-)


Far och dotter i linnen

Svampen i munnen har kommit tillbaka så ikväll blev det lila i munnen igen.

Är hon inte det sötaste som finns??

SVAR: JOOO!


Lyckades fånga ett litet leende på bild...det var större först, men när väl bilden togs höll det på att ta slut :-)


Ny mobil

Nu har jag ny mobil. Blev en väldigt o-speciell variant, en svart hopfällbar Ericsson. Mitt abonnemang på Telenor går ut idag nämligen och min mobil är operatörsbunden så om jag fattat det rätt kommer inte mitt gamla abbonemang (och därmed telefonen) funka imorgon. Så därför fick det bli lite akutshopping av telefon ikväll. Kommer ha ett annat nummer 1-2 veckor nu tills de har flyttat mitt gamla. Men jag sms:ar ut mitt tillfälliga nummer.

Myskväll hemma idag, kollar Idol. Är godissugen men inget hemma. Jaja, så kan det gå.... trevlig helg på er!

Babycafé

Igår var jag och Maja på babycafé. Vi gick dit med Evelina en av mammorna från vår föräldrakurs, och hennes bebis Ola. Ola är 10 dagar yngre än Maja, och än så länge bryr de sig inte speciellt mycket om varandra, men det kan ju bli roligt när de blir lite större. På vägen dit stötte vi på en annan mamma, Camilla, som vi träffade på babycaféet förra veckan och hennes bebis Ted. Babycaféet är på öppna förskolan i Kävlinge varje torsdag. Massor av bebisar i olika storlekar och deras mammor. Där är sångstund, Maja verkade faktiskt gilla det, hon låg och tittade omkring sig och log lite grann. Sen är det fika för mammorna och annars sitter man mest på mattor på golvet och snackar medan bebisarna busar runt. Eller ja, de här minsta bebisarna ligger ju mest där :-) Jag gjorde även gipsavtryck av Majas fot och hand, ska få hem dem nästa gång vi går dit.


Så här tillbringade Maja tiden på babycaféet

På vägen hem passade jag, Evelina och Camilla på att gå en lång runda i det fina vädret. Det är kul att träffa lite andra med bebisar så att man kan få prata av sig om allt man tänker på gällande de små. Vill ju inte tråka ut alla man känner med FÖR mycket bebis- och förlossningssnack så det är ju bra att hitta några som man kan tjata om det med.

Idag har jag och Maja en hemmadag och tvättar. Har hur mycket tvätt som helst!! De där små vita kräklapparna tar ju nästan upp en egen maskin! Var uppe hos Elin och hälsade på för en stund sen. Anna och Alvin var där så de fick se Maja. Alvin är ju hur go som helst, snackar jättemycket.


Alvin knäcker ägg till pannkakssmet   
       

Elin fick lite Maja-mys                                


Maja i förmiddags

En dag på stan

Nu ligger Maja och sover så fint så i min famn. Hon brukar somna i famnen mellan 22 och 23, och sen lägger jag över henne  i sin säng. Oftast sover hon i sin egen säng fram till 4-5 när hon blir ammad, sen sover hon i vår säng. Det är så mysigt att ha henne hos oss. Men samtidigt är det bra att hn kan sova i sin egen säng.

Idag tog jag och Maja tåget till Malmö och träffade Louise och Molly. Mysigt att ha lite tid bara vi 4 tjejer. Vi fikade och gick på stan några timmar. Blev lite handlat, till Maja såklart :-) 2 bodies och en klänning.  Molly råkade springa rakt in i ett bord på McDonalds och fick ett blåmärke på kinden. Så går det när man har sina snabba skor på sig :-)

Efter Daniels jobb kom han ner och hämtade oss, och så körde vi till Babyland. Vi passade på att köpa en bilbarnstol, nästa storlek. Den ska inte användas på flera månader än, men den var nedsänkt med 800 kr så det var bara att passa på. Eftersom vi ändå var vid Svågertorp blev det en runda till Almvik med. Mamma och Peter var hemma, och så kom Patrik och Molly dit. Det blev lite fika och mys och bus.

Maja har varit så duktig idag trots att jag dragit runt henne på en massa. Lite gnäll då och då men det får man väl nästan förvänta sig när man går ut och in i en massa affärer....på och av med mössan och vantarna! Inte poppis...

Nu ska vi sova!

 Molly gör sig till för kameran
  Mollys blåtira
  Kläder ill Maja
 Lite annat som var på kampanj på Babyland


Lite bilder jag fått av Anna

Har fått lite bilder av Anna, både från patienthotellet och från en gång när hon var på besök hos oss. Här är några:

                     

Pappa appar

Eftersom man kan komma undan med mycket genom att säga att man ammar, så har Daniel fått hitta på en motsvarighet. Han appar. Det uppkom när Elin försökte få med honom och lämna blod (Daniel är väldigt rädd för sprutor), så sa han att han inte kunde för han ammar. Men den lätta finten gick såklart inte Elin på så då sa han istället "Jag appar". Om man nu inte får lämna blod för att man "appar" är väl kanske inte helt sanningsenligt, men sött är det iaf när han väl appar Maja.




Jag är nog lite kär i Maja

Maja har sovit några timmar nu, så fint så i sin säng så att jag hade händerna fria. Men så såg jag på tv hur en mamma satt och höll sin sovande bebis och då kände jag att jag saknade Maja så jag plockade upp henne. Så nu har jag en sovande bebis i famnen och har bara en hand att skriva med. Men så gosigt det är!! Har man den sötaste bebisen som finns så får man ju njuta lite!

Min duktiga tös

Nu när pappa Daniel jobbar så får jag ju ta allt på nätterna. Men har man en liten Maja som sover mellan 23 och 8.30, med bara en matning däremellan så klarar man det :-) Jag känner mig riktigt utvilad idag så det är skönt. Men vi har stannat i sängen och tittar på TV, Maja var vaken en timme och var riktigt go, inget gnäll alls. Nu sover hon så sött igen. Och snarkar :-)

Så var det bara vi tjejer igen

Idag började Daniel jobba igen. Fast det är bara en mjukstart, för han ytterligare en semestervecka kvar som han ska ha nästa vecka.
Denna gången känner jag mig lite mer redo att vara själv med Maja jämfört med sist jag var ensam. Men då var Maja å andra sidan bara 2 veckor och jag var alldeles ny som mamma men nu är hon ju en stor flicka på 5 veckor och jag är lite mer van.  Dagen har gått bra, hade en riktigt bra natt med bara en matning mellan 22.30 och 7. Idag har vi mest varit hemma och tagit det lugnt, har även varit på BVC en runda. Hon hade bara gått upp 85 gram på en vecka, är uppe i 4,7 kg nu. Så jag får väl försöka mata henne mer, svårt bara när hon vägrar äta om hon inte vill. Men vi får se hur det går vid vägningen nästa vecka.

Helgen har varit bra. Vi har hunnit med tjejmiddag hos Ida i Önnestad, fått besök av Anna och Lina och så har Maja fått ett bad. Här är några bilder.










Finn 1 bebis


Stor säng och liten Maja

Personliga rabatter

Nu har vi fått hem personliga rabatter från Ica. Det är säkert fler av er som fått såna, och för er som inte vet så kommer man nu få hem rabatter från Ica somär baserade på vad man brukar handla. 20% får man på 10 olika varor. Jättebra tycker jag för då blir det ju rabatter som man faktiskt kan utnyttja. Oftast är där ju inte så mycket man kan utnyttja, köper ju inte saker bara för att de är lite billigare. Dessa saker köper vi tydligen ofta:
*Hushållspapper
*Kokosmjölk
*Laktosfri mjölk
*Chilisås
*Müsli
*Iste
*Fryspaj
*Leverpastej
*Guacemole
*Kruksallad

Ja det stämmer väl rätt bra utom leverpastejen. Har aldrig handlat det.
Men i alla fall så har det nu blivit diskussioner i media om att detta är kränkande mot den personliga integriteten och att detta är ytterligare ett bevis på att "storebror" ser oss hela tiden. Men vad är det man är rädd för? Vad exakt ska hända för att Ica vet vad vi handlar? Enda konsekvensen som jag ser det är att vi får billigare fryspaj och det kan ni som sen blir hitbjudna vara glada för :-)


p.s. tror detta var det första inlägget på länge som inte handlat om Maja. Fast nu nämdes hon ändå...

Snart dags för grisbesök

Blir ett kort inlägg för jag har en sovande bebis på armen så jag får skriva med en hand. Pappa Daniel sover men när han har vaknat och vi alla är färdiga för avfärd ska vi köra till Böketofta och hälsa på Daniels arbetskompisar.

Har gjort riktiga mammaledig-grejer sista dagarna. I onsdags var vi hemma hos en av mammorna från föräldrakursen, och även en annan från kursen var där. Daniel och en av de andra papporna var också med och så alla 3 barnen såklart, Maja, Ola och Ida. Väldigt trevligt, och kul att få snacka obegränsat om bebisar :-)

Igår var jag och Maja på babycafé i Kävlinge. Kan säga att det är fullt av bebisar i vår lilla ort! Där var en massa bebisar i alla olika storlekar, och Maja var en av de minsta. Men det var roligt så dit får vi gå igen.

Nu har Daniel kommit upp så jag ska lasta över dottern till honom. 

Lycka...

Tittar på Daniel och Maja som sitter tillsammans i fåtöljen.  Maja ska somna och Daniel har henne i famnen och nynnar för henne. Det är så fint... min lilla familj.


Slanka linjen

Skulle börja ett nytt sundare liv igår (alltid en måndag...) för att åtminstone komma i nåt par byxor. Konstigt nog försvinner magen inte helt av sig själv efter en graviditet. Kan kanske bero på att vi har levt i bebisbubblan sen Maja kom, och att matlagning har kommit långt ner på prioriteringslistan. Och att det är så lätt att beställa hem mat. Och att godis är så gott. För att inte tala om cola...
I alla fall...att gå runt i mammabyxor och mjukisbrallor funkar inte i längden så något skulle göras. Igår.
Facit: Marängsviss igår. Burger King idag. Gick sådär alltså. Men jag har höga förväntningar på morgondagen. Då jävlar ska det börjas leva sunt. Synd bara att jag ska hem till en ny mamma-bekant imon och äta äpplekaka på förmiddagen....MEN EFTER DET SÅ....

Så stora tummar du har, pappa!!


Vad har vi gjort med Majas hår??

Ja det var det en annan mamma som frågade på BVC igår. När vi var där för vägning så stötte vi på en tjej som gått föräldrakursen med oss. När hon såg Majas hår, och hur det stod rätt upp, så frågade hon "Vad har ni gjort med hennes hår??"  Hmmm.... Hennes hår har helt enkelt en förmåga att stå rakt upp oavsett vad vi gör. Inte för att vi kämpar så hårt för att få det att ligga ner för jag tycker det är rätt gulligt :-)


Maja 1 månad

Idag blir vår lilla snäcka 1 månad. Tänk så fort tiden har gått och samtidigt känns det som att vi har haft Maja här alltid. För en månad sen såg det ut så här:



Och nu ser hon ut så här: (för 2 dagar sen...)



Med en månad på nacken som mamma kan jag säga att man aldrig kan föreställa sig hur det är att ha barn. Det är härligt, jobbigt, mysigt, tungt, roligt, skrämmande och alldeles alldeles UNDERBART!
Det är helt ofattbart hur mycket man kan älska det lilla livet. Jag kan ligga sidanom henne och bara titta på henne, lukta på hennes lilla huvud, pussa på hennes gosiga kinder och känna hur hela jag fylls av en glädje och kärlek så otroligt stor. Det var som Daniel sa häromdagen när vi båda stod och beundrade bårt lilla underverk. "Undrar om andra människor fattar hur fin hon är?"  För oss är hon ju mer än bara söt, liten och hjälplös. Hon är ju ALLT för oss, vårt lilla pyre!!

Lite Maja-bilder

Har ju inte lagt in så många bilder på Maja innan (eller....) så här kommer några från sista dagarna:


Favorit-sovställningen



Vill inte vara med på foto!!!

Håller hårt i nappen

Sover gott hos pappa medan vi spelar Buzz

Sötaste

Mobilen över sängen är populär

Dubbelt upp med kalas

Idag har det blivit kalasdebut för Maja, och det var inte bara ett kalas utan två. Först var vi nere i Trelleborg och firade Daniels mormors 96-årsdag. Inte dåligt!! Sen åkte vi vidare till Malmö för att fira Mollys 2-årsdag (är egentligen inte förrän på torsdag men vi firade idag). Så det har blivit mycket tårta idag. Väldigt trevligt alltihop, men det blev nog lite mycket för Maja som var lite ledsen på vägen hem. Men nu sover hon så sött så hos Daniel. Här är lite bilder från Mollys kalas:

  Maja var fin i rosa klänning och strumpbyxor.

  Hugo, mamma och Vilma. Mamma provar Mollys present, Pippi-paraply!

 Födelsedagsbarnet

 Söt Maja och galen pappa

 Jonas läser för Molly och Hugo

 Veronika och Jonas söta dotter Nelli

 Tårta 1: Spöket Laban

 Tårta 2: Molly Mus


Molly Mus och Molly Bus



Torsk, kalkon och shopping

Idag fick vi ta ett extrabesök på BVC. Maja har ju torsk på tungan ( en sorts svamp) och nu såg vi att hon fått det i kinderna också. Så vi fick gå dit och hon blev penslad med lila medel igen. BVC-tanten upptäckte dessutom att svampen även satt sig i snippan och rumpan så nu är hon helt lila där med.

Sen blev det en runda till Lund. Jag och Daniel åt lunch på Ingelsta kalkon, riktigt gott var det. Maja sov hela tiden, hon är duktig på det :-) Sen gick vi runt i Lund ett tag, köpte ett täcke och mössa & vantar till Maja.
Därifrån tog vi oss till Malmö och träffade mamma, Molly och Patrik. Louise var på jobbet. Molly fick prova hålla Maja, men efter ca 30 sekunder ville hon inte ha henne där längre!

Nu sitter vi och äter kvällsmat, varma mackor blev det. Hoppas på ännu en bra natt för Maja.

Smajl, Buzz och en bra natt

Igår log Maja mot mig för första gången!! Innan har hon lett en massa i sömnen, men det är ju inte medvetna leenden. men igår tror jag det var på riktigt. Hon låg i mitt knä och tittade på mig och så satt jag och snackade med henne och log och plötsligt ler hon stort! Gjorde om det två gånger till när jag satt och snackade med henne. Så jag tror att det var riktiga leende, även om det känns tidigt.

Lillebror Peter kom till oss igårkväll. Åt middg med oss och sen spelade vi Buzz. Kul! Tyvärr var Maja inte på sitt bästa humör, ganska gnällig. Men kvällarna kan ju ibland vara lite gråtiga.

Vi börjar bli lite bortskämda med nätterna nu. Inatt somnade hon halv 12 och sov sen till 5. Sen somnade hon om till 8. Det bästa är att hon somnar om direkt hon har ammat på natten. Så inget gnäll alls. Hoppas detta håller i sig, hade varit skönt till Daniel ska börja jobba igen.


Glada och pigga!!

Nyss inkomna från en riktig långpromenad. Vädret är ju bara för härligt just nu så vi passar på att ta långa promenader varje dag nu. Lillgumman sover så gott i vagnen med när vi är ute och går. Det är verkligen mysigt att Daniel är hemma med oss, rekommenderar alla som kan som ska ha barn att pappan sparar lite semester.

Måste bara säga att idag är jag nog mer utvilad än jag har varit nån dag sen Maja föddes. När man har en liten bebis så krävs det inte så mycket för att man ska känna sig lycklig, och en riktigt bra natt är verkligen lycka just nu! (Inte för att nätterna brukar vara dåliga, men någon längre vakenperiod per natt brukar förekomma). Inatt sov hon iaf i sin egen säng mellan 22.30 och 2.30. Vaknade och ammade, somnade om direkt så jag kunde lägga tillbaka henne i sin säng där hon sov till 6. Ammade igen, somnade om direkt i vår säng och sov till 9!! Så mellan 23.30 (har svårt att somna direkt när hon somnar) och 9 var jag max vaken 40 minuter. Jo, det blev ett blöjbyte på natten med men det tog Daniel. Skönt!

Imorse när jag bytte blöja på Maja så passade hon på att både kissa och bajsa rejält på skötbädden... Och med hennes kladdiga bebis-bajs så spred det sig snabbt, så det var lika bra att bada henne. Hon verkar verkligen tycka om badet. Tittar bara runt med stora ögon och inte ett knyst säger hon. Så det är nog mysigt för henne.






Så här ser hon ut utan en decimeter hår rakt upp från huvudet :-)


Mys i badcapen efteråt.


Direkt efter badet står håret rakt upp igen!!


Me&I-träff hos Louise

Igårkväll tog vi oss ner till Malmö och familjen Bårdén. Louise skulle ha Me&I-träff (kläder hon säljer) så vi skulle kolla lite. Och så ville vi ju träffa Molly (ja, och föräldrarna). Mamma var också där, så hon blev ju överlycklig att Maja kom. Det blev lite handlat för mig, två klänningar/tunikor till mig och en body till Maja. Sen när de andra hade gått så blev det en massa bus med Molly. Hon pratar en himla massa nu. Maja heter "Papaj".

  La ner Maja i sin säng medan jag skulle klä på mig ytterkläder, och för första gången somnade hon faktiskt själv i sängen! Typiskt när vi precis skulle gå!

 Daniel och Molly bus



 Mormor och Maja mys

 Ingen har sån frisyr som vår lilla Maja!


Denna köpte jag till mig

 och denna

 och denna bodyn till Maja. (det är flugsvampar på)



Härlig måndag

Nu har Daniel semester, efter att jobbat en vecka. Så nu får vi ha honom hemma igen...vilket innebär en mycket piggare Jenny! Så skönt att kunna hjälpas åt med allt, blir väldigt mycket lättare när man är två.

Efter en väldigt gnällig söndag, då Maja knappt sov nåt alls, har vi haft en riktigt bra natt. Mellan 23 och 7 vaknade hon bara en gång och ammade, och somnade om direkt. Så skönt!
Idag har vi varit runt en del och Maja har varit så duktig hela tiden. Först var vi inne i Lund och gjorde några ärenden. Vi gick förbi mammas kompis Sussis affär Meloa, så Sussi fick se Maja. Vi fick ett par jättefina stickade tofflor av henne, supersöta på Maja.
Sen åkte vi vidare till Center Syd där vi handlade en Babybjörn-sele. Den vi har nu har vi lånat av Louise och Patrik, och den behöver de ju till bebisen.
Lunch blev det på Grafitti Café, mumsigt. Maja sov hela tiden så vi kunde sitta ner och äta samtidigt. Det är lyx just nu.
Passade på att storhandla när vi ändå var där. Blev rejäl uppfyllnad av kylen och även blöjförrådet. Maja sov så gott och länge så jag fick väcka henne för amning, eftersom jag började läcka :-) Idag lyckades hon bajsa igenom en blöja för första gången med, vi glömde visst att byta när hon sov så gott....

Sen blev det ett besök på BVC för vägning och mätning. 4390 g och 54 cm lång är hon nu. Ligger bra på sina kurvor.  Hon blev penslad med något lila i munnen, eftersom hon har torsk (en typ av svamp) på tungan. Såg roligt ut, helt lila tunga! Men det var nog inte så gott, lilla snäckan blev alldeles ledsen.
Träffade två mammor från föräldrakursen i väntrummet och fick se deras små bebisar. Roligt att träffas och få snacka lite förlossning och bebisar. Det är ungefär de roligaste samtalsämnena för en nybliven mamma :-)

Nu är det kvällsmys här hemma, kollar lite tv och har precis ätit glass. Maja ligger och sover på Daniel, ser så gosigt ut!




Fredagkväll

Fredagkväll och vi är bara hemma..Elin är här och vi kollar Idol. Daniel är inte helt nöjd med andra ord :-) Alltså inte för att Elin är här, utan pga Idol (tror jag iaf!!) Maja ligger och sover hos sin pappa, han har ju jobbat hela veckan så han får se till att mysa rejält med lilla gumman på kvällarna.

Första veckan själv med Maja har gått helt ok, men visst det är ju stor skillnad att vara ensam med henne jämfört med att ha Daniel hemma. Framförallt är det väl morgnarna som är jobbiga, om hon vaknar tidigt. Då är jag väldigt trött! Det brukar ju bli matning iaf två ggr per natt, och med att hon ska somna om så blir det oftast 30-60 minuter jag är vaken per gång. Kvällarna har denna veckan varit väldigt varierande. Igårkväll var en riktig drömkväll, då somnade hon halv 9 och sov till första matningen vid 00, och somnade om direkt sen.
Men i onsdagskväll var hon väldigt ledsen, så det slutade med att vi fick ut och köra en runda för att få henne att somna. Det blev en tur till Gårdsstånga, och sen en tur till Lund. Men sen sov hon :-)

Annars är det mysigt för det mesta. Det händer mycket med henne, hon börjar bli vaken mer och mer, och ögonen kan verkligen fokusera på en nu. Imorgon blir hon 3 veckor, stora tjejen. Kom att tänka på det idag, det längsta jag varit ifrån Maja på dessa 3 veckor är när jag har duschat! Så det är inte konstigt att jag inte kan tänka mig hur det var att inte ha henne.

        

RSS 2.0