Trött söndag

Återigen på jobb, började 7 imorse. Trött idag, för vi var hos Elin på fest igår, och kom väl inte i säng förrän närmre 1 så det var tungt att gå upp kl 6 idag. men det var väldigt kul igår, så det känns värt det :-)

I eftermiddag/kväll blir det städning, städning, städning. Ska ju ha visning imon så där måste vara fint. I fredags var det 7 par/parsoner anmälda till visningen, och kanske har det tillkommit några fler i helgen. Hoppas det går bra att få den såld. Är lite nervös nu....

Får väl återgå till att passa ugnen nu...väldigt stressigt jobb det här... Ha det bra!

Lite mer om fredagen....

Skrev ju innan och berättade om "firmafesten" igår, men det var ju annat skoj som också hände igår!

Vi slutade redan 11 i skolan igår, så då åkte jag inom min praktikskola för att prata lite med Maggan, min handledare. När jag kom satt hon och åt med barnen i matsalen, och när jag kom in där var det flera barn som sprang upp och kramade mig! De allra flesta vinkade till mig och sa hej och frågade en massa om när jag skulle komma och så. Då blir man riktigt rörd, och nu längtar jag till praktiken. Tänk så fäst jag har blivit vid "mina" barn under det här året.

När jag var klar där så gick jag och Daniel ut på "stan" (i Kävlinge....) för att äta lunch. Daniel var ledig. Vi åt på ett ställe som heter Kvarnen, pannbiff med potatis. Riktigt gott. Tänk att vi har såna "riktiga" lunchställen i lilla Kävlinge!

När vi sen kom hem så stod där en postbil utanför vår port. Vi blev lite konfunderade för det var för sent för att posten skulle komma och dessutom brukar den komma med cykel. Men då kom Daniel på att det kanske var vår vagn! Och mycket riktigt så var det vår fina Bugaboo som kom ända från Hollland (tror jag det var). Först tänkte vi att vi skulle vänta med att bygga den till efter visningen....men det gick ju inte att hålla sig, så vi var tvungna att sätta ihop den! Vi var som två små barn på julafton, och nu när vagnen är klar är vi lite småkära i den båda två. Synd bara att det är 4 månader tills någon ska ligga i den :-) Vi hade ju fått höra i affärer i Malmö att man skulle räkna med upp till 10 veckors leveranstid så det var därför vi var ute i så här god tid. Men iställer blev det 5 dagar!

   Så här ser sittdelen ut. Fast det ska vara antingen brun eller jeanstyg på ryggen.

 Så här är liggdelen. Detta är med jeanstyget, sen har vi brunt tyg med man kan byta med.

  Den ser så liten ut jämfört med Daniel

image410
Nallen får bo där i tills den blir ersatt av bebis!!!

Sitter här i mina bagarkläder...

Är på jobb, lugnt som vanligt. Ja, Pågen-jobbet alltså, men det fattade ni nog på rubriken :-) Jobbar med Sara och Jonas idag så det är ju skoj iaf. Näst sista helgen på Lockarps. Känns lite konstigt, har ändå jobbat här i snart 7 år (sen juni 2001). Sen går flytten in till Lantmannagatan, och Lockarp är ett minne blott. Men jag ska inte in där, jag ville bara inte. Vet inte om det var dumt, för hade jag tagit jobb där hade jag fått två månaders havandeskapspeng, men dels vill jag verkligen inte jobba där inne, och dels så vill jag sysselsätta mig i sommar. Så jag är glad att jag ska jobba i djuraffären.
image406
Elin och Sara i sina bagarkläder på den tiden när vi tre jobbade ihop....men då var vi ju packare!!

Igår var vi ute med jobb, vi var på Let's go och hade trekamp och åt. Trekampen var bowling, pistolskytte och äventyrsgolf. Mitt lag kom bara 5:a av 8, men jag var bäst på skyttet av alla!!! Tänk, jag som inte klarade jägarexamen! Pågens bjöd på allt, så man behövde inte ens betala för någon dricka igår. Kan säga att det märktes på de flesta att spriten var gratis, det är sånt man märker nu när man är nykter. Var nästan glad att jag inte fick dricka, för med så mycket fri dricka vet man aldrig hur kvällen hade slutat *haha*

Ikväll är det 25-årsfest för Elin, roligt!

Underbar dag!!!

Idag var en sån dag som gärna alla dagar skulle varit! Underbart väder och Daniel var ledig, och själv behövde jag bara vara i skolan på förmiddagen.

Dagen började med uppsatshandledning i grupp med vår favvo-lärare Jörgen. Det var jag, Alex, Emelie, Malin och han. Jag har känt mig lite stressad inför uppsatsen och inte vetat vad jag ska skriva om men med hjälp av Jörgen och tjejerna så har jag en bra bild av det nu och allt känns lugnt. Sen var det dags för grupparbete ett tag och då satte vi oss utanför skolan precis vid vattnet och jobbade i solen! Såna här dagar är det verkligen najs att skolan ligger som den gör!!

Vid lunch mötte jag upp med Daniel och så var vi på Bonti och provade alla funktioner med vår vagn. Ville vara säkra på att vi kan allt om den tills vi får hem den. Gillar den vagnen skarpt, och är helt säker på att den blir bra för oss!!!!

Sen gick vi och satte oss vid kanalen och åt lunch, Daniel hade med sig kaffe och bullar till oss. En glass ute i solen hann vi också med....GOTT!!

Imorse var Daniel med på radio. Han vann Radio Citys Trum-tävling, de trummar en låt så ska man höra vilken det är. Och Daniel vann, det blev två biljetter till MFF-matchen imon! Så vi åkte in där och hämtade biljetterna, innan vi fortsatte till Ikea. Och jag tycker ju väldigt mycket om Ikea, så dagen bara fortsatte bra. Kollade in lite möbler till nya lägenheten.

Väl hemma igen har vi grillat....riktigt gott! Första grillningen för oss i år.

Nu är Daniel och spelar fotboll och jag tänkte gå ut en runda. En väldigt mysig och bra dag, fler såna tack!! Fast med bebis i magen är det svårt att ha nån riktigt dålig....

Nu har vi beställt vagn!

Idag beställde vi vagn! Det blev den vi har tittat på innan, Bugaboo. Nu återstår att se om vi blir nöjda, det är ju skitsvårt att veta i förväg. Men det blir nog bra. både jag och Daniel fastnade för den.

Och nu är jag helt säker på att jag känt bebisen där inne. Det buffar till lite då och då. Men än så länge går det inte att känna utifrån. Hoppas det kommer snart så Daniel kan känna.

Nu blir det skumbad, och sen godnatt!

....

Glömde skriva innan att ni kan checka in vår lägenehet på Hemnet i helgen om ni vill. Den kommer komma ut ikväll, och jag har fått se bilderna idag och de blev riktigt bra tycker jag.

Ikväll är det bowling och middag med ett gäng kompisar. Det är Pelle, Elin, Anna och Lina och så vi såklart. Ska bli roligt! Sen är det jobb hela helgen....

Ullared!

Igår var det dags för Ullared! Det var jag, Emelie, Alexandra och Malin som drog iväg på Fordens första roadtrip.
Men först hade vi lite "pyjamasparty" här hemma i onsdags. Vi åt tacos, och så lite glass och delicatobollar på det, och så hade Emelie med inspelningen av vårt barnprogram som vi uppträdde med i skolan! Jättekul att se, men usch va hemskt att höra sig själv på tv!!
Lite HippHipp hann vi också med att se...
image399
Pyjamasmys med glass och delicatobollar. Daniel fick också vara med eftersom han hade pyjamasbyxor.



På morgonen var det tidig uppstigning och efter att ha gjort frukostbaguetter kom vi iväg. Alex somnade innan vi hade lämnat Kävlinge, och när det var dags för fika i Halmstad vaknade hon. Då frågade hon om vi var i Landskrona... Bra koll!!!
En lång dag i Ullared blev det, och som vanligt handlade jag mest. Och som vanligt blev det ett par Pumaskor inne på Sko-Boo...Denna gången ett par svarta, som jag absolut behövde. Och 365 för ett par Puma kan man ju inte motstå!
Kl 5 var vi klara och började packa in i bilen. Tur vi har en riktigt familjebil, för hela bagageutrymmet var proppfullt. Precis när vi fått in allt kom jag på att bilnyckeln låg i min jackficka....och jackan låg längst in i bagaget! Ojdå, klantigt! Som tur var kunde Malin nå jackan innifrån bilen så vi behövde inte packa ut allt igen!
Hemma igen vid 8, efter att ha lämnat Alex och Malin i Malmö var man hyfsat sleden....Men som vanligt är det superkul att packa upp allt och visa! Denna gången var det en massa fina bebiskläder ju, så det brydde sig ju t.o.m. Daniel om!


Så här  ser det ut på golvet efter Ullared-besök...


Fina kuddar som jag hittade


Mina nya skor


Jacka och pyjamas


Startkit (body, kofta och byxor)


Busfrö!

Handlade mer kläder än detta men orkade inte fota allt!!!




Mina klasskompisar

Idag kände jag hur mycket jag kommer sakna mina klasskompisar när jag tar uppehåll. Eller, det är ju inte direkt alla mina klasskompisar, de flesta har jag inget gemensamt med. Men Emelie, Malin och Alex kommer jag sakna desto mer. De är verkligen helt underbara, och har kommit att betyda så mycket på så kort tid. Tjejer, jag kommer komma och hälsa på er på skolan och äta pasta minst en gång i veckan! Det lovar jag. Men först är det ju dags för pyjamasparty och ULLARED!!! Ska bli så kul.

Vårt lilla underverk!

Igår var vi med om något av det häftigaste och mest underbara jag nånsin upplevt! Vi var på ultraljud och fick se vår lilla bebis!!! Det går knappt att beskriva med ord hur det kändes, tror man måste uppleva det för att förstå. Eftersom jag inte kännt något av bebisen än så kan jag ju erkänna att jag ahde en liten klump av oro i magen, men den försvann snabbt när vi såg lilla Ärtan röra sig där inne! Det gulligaste var när lilla bebisen lekte med navelsträngen där inne. Tänk, vår bebis leker inne i magen!! Det känns ganska häftigt.... Jag förstår nu varför jag är så kissig hela tiden, bebben låg nerbäddad med huvudet intryckt i urinblåsan typ hela tiden!!
I alla fall så var det otroligt fräckt att få kika in i magen så där, och jag hade gärna tittat hela dagen! Nu vet vi i alla fall att den lever och verkar må bra. 254 gram vägde den, väldigt pluttigt!! Nu längtar jag bara efter att känna sparkarna. Vi fick med oss några fina foto, så de får ni se när ni träffar oss.

PÅ kvällen igår åkte jag och Daniel ner till Malmö och gick ut och åt för att fira vårt lilla mirakel i magen. Det blev planka på Mando, jättegott!

Förresten, igår hade vi även en mäklare här och tittade på lägenheten. Han ska lägga ut den på 400.000, vilket ger oss en vinst på 100.000 om vi får det. Får vi mer är det ju bara en stor bonus. Just nu känns det som att vi har rejält med flyt, så man vet ju aldrig ;-)

Fest i lördags

I lördags var det dags för sportfest i Hörby. Det var Emelie och hennes syster och en kompis till dem som hade ordnat festen. Temat var som sagt sport, så jag gick som MFF-spelare och Daniel var cross-förare (han hade fått låna kläder av Johan). Först var vi på förfest hemma hos Emelie och Patrik (men Emelie var i lokalen och förberedde). Efter en stund stack vi bort till festen. Massor med folk, kul att se hur alla var klädda! Maten var skitgod, och sen hade vi riktigt roligt på dansgolvet. Malin och Alex med pojkvänner var också där. Tyvärr urartade det lite när några killar började slåss, och det var en del saker som gick i sönder. Tyckte synd om dem som ordnade festen, för de hade gjort ett jättebra jobb!
Det blev en ganska tidig kväll för oss, vi åkte väl hem lite över 11, eftersom jag skulle jobba dagen efter.

   Checkade in magen innan vi åkte

                                  
                    
                            Isak & Malin     Malin, Alex, Adis och Daniel          


                      
Patrik som Ronaldhino               Emelie


Idag har varit en bra dag....VÄLDIGT BRA :-)

Det händer lite grejer för oss just nu :-) Först köpte vi ny bil, och nu har vi köpt lägenhet! Vi var på visning i söndags och har varit i budgivning i veckan, och så idag blev det klart. Det är en trea på 66 kvm och den ligger bara en bit från där vi bor nu. Ännu närmre stationen faktiskt, nästan där Elin bor. Den är i fint skick, med ganska nytt kök och badrum så det är inte så mycket att göra vid. Så i juni flyttar vi :-) Jobbigt med flytt, men ska samtidigt bli kul. Och skönt med ett extrarum till bebisen kommer. Dessutom ligger denna på första våningen (en halvtrappa upp) så det är toppen.

Annars har det varit en bra dag för egot idag! Hade möte med min basgruppshandledare Jörgen idag för att prata om mitt betyg förra kursen. Och han sa så himla snälla saker om mig så jag bara satt och sken som en sol typ :-) Det är kul, för jag känner ju så starkt att jag hamnat på rätt utbildning, och det känns som att det går bra så då är det kul att få höra att han tyckte så bra saker om mig.

Lite bebisshopping blev det me idag!! Lindex har just nu "Fem myror är fler än fyra elefanter"-kläder, så jag köpte en body idag och igår beställde jag två små sparkdräkter. dessutom hittade jag en fin fleece.

Ja, förrutom det har det överlag varit en härlig dag! Hann med fika med Alex, träffade mamma och Molly en stund (fick en fin tunika av mamma också idag) och så har jag verkligen njutit av det fina vårvädret! Ja, vissa dagar är livet bra härligt :-)

Och så en hög bilder....

image388
Den söta Fem myror...-bodyn

                                                                    
Köpte denna och en likadan i grön                                         Fleecetröja


 Jag och Molly råkade komma i likadana kläder på kalaset i söndags :-) (men oj va magen ser stor ut på bilden ;-)

image392
Här var fullt hus i lördags!!!

En vanlig dag för en lärarstudent

Hade lång dag idag, 8-17 så det blev att gå upp redan 6.30. Var hyfsat trött då, speciellt eftersom jag var uppe på toa minst 4 ggr inatt.. Tror Ärtan har lagt sig till rätta på min urinblåsa nu!!
Skoldagen började med en föreläsning om sagor med vår dramalärare. Han är grymt bra, och riktigt rolig! Han berättade olika sagor för oss, och han lever sig verkligen in i rollerna.
Sen var det vår tur att lära oss varsin saga och berätta den för en större grupp. Det gick nog bra, och var rätt kul.
Och så äntligen lunch--- blev ett besök hos Pastamannen, vårt "stamställe". Gott!! Det passar oss studenter bra, mycket mat och hyfsade priser. Idag var det Mexikansk köttfärssås som sjönk ner, mumsigt.
Efter lunch var det återigen dags för föreläsning. Denna var av den segare sorten, och när vi hade ägnat de första 40 minuterna åt mobilspel, planerande  av handlarlistor till Ullared och annat smått &gott, kände vi att det var dags att smita när vi fick rast. Så det blev latte på Espresso House istället!! Kände att det gav mer :-)
Sista lektionen för dagen var det dags att sjunga! Vi hade fått varsin sång att öva in coh så skulle vi uppträda inför 5 klasser. Vi hade en sång som heter "Superhjältarna", och så hade vi klätt ut oss till olika superhjältar. Jag var en av Turtles, och de andra var Batman, Stålmannen, Tarzan och Fantomen. Uppträdandet gick bra, vi sjöng så gott vi kunde!! Om det lät bra vet jag inte, men vi hade kul. Sötast var Emelie, som var Stålmannen. Hon hade ett blått underställ och röda trosor utanpå. I rumpan på trosorna stod det Sötnos!! Haha, hon var så rolig!

Så....nu har ni fått se hur en hård dag i mitt liv ser ut! Tufft att vara student.....

P.s. Är väldigt glad idag, fick VG på förra kursen :-)


Dagen efter....och inte bakis här inte!!!

Då var det dags för lite fest hemma hos oss igår för att fira att jag fyllt 25 år. Det var fullt hus här hemma, tror vi som mest var 24 st. Det blev lite enkel mat, och som tur var så kom folk lite i omgångar så det blev faktiskt sittplats till alla!
Det blev en perfekt 25-årsfest för mig som är  "havande", ganska lugn, men väldigt roligt och det var kul att så många kom. Massa fina presenter fick jag med, och nu ska jag verkligen skämma bort mig med långa bad, (efter ett pass gravidyoga på min yogamatta såklart!), kolla på film och så ut och handla bebisprylar sen!!
Mina söta klasskompisar hade skrivit ihop en jättefin text och vers om mig/oss, jag skrattade så jag hade ont i kinderna!! Till detta kom några mindre smickrande bilder...men det bjuder jag på! Kan ju inte va vacker jämt...hmmm...

Och så måste jag ju ge ELIN ett litet extra tack denna morgonen. Hon tog hand om disken och plockade undan här hemma, så det var en fröjd att gå upp idag!!! Tack gumman!

Nu kurrar magen, och det hörs som att Daniel börjar vakna till liv så det är väl dags för frukost.

Tack än en gång till er som var här igår!!

Flicka eller pojke - VAD TROR NI??

Nästa måndag, den 14 april, ska vi på ultraljud för att få se vår lilla bebis. Om han/hon vill visa sig så kommer vi också ta reda på vad det blir. Nu har ni som vill gissa chansen att få göra det innan. Så skriv i kommentarerna vad ni tror....så får vi se vilka som får rätt ;-)

Lite bilder....

Börjar med en bild på vår nya bil - familjebilen!! Vår Ford Mondeo.

image382

Och så några bilder på fina blommor jag fick när jag fyllde år:
   

Och så saker vi köpt till bebisen:

image385

image386


Och så slutligen....så här är magen nu i vecka 18. Och så får ni dessutom se mina fina grodbyxor:




Lääänge sen....

Så, jag lever!! Och nytt lösen är det också numera på bloggen.
Har märkt att tiden vid datorn har minskat drastiskt nu när vi inte har bärbar längre. Inte lika kul att sitta vid den stationära. Så det får väl förklara varför bloggandet har gått sådär.
Idag har jag iaf äntligen lämnat in datorn efter en hel del snack fram och tillbaka med försäkringsbolaget. Nu verkar det som att vi kommer få det mesta på försäkringen iaf. så det är skönt. Tyvärr kommer det ta ett tag. de trodde det skulle ta 3-4 veckor bara att få ett kostnadsförslag. Blir det då för dyrt så får vi pengar av försäkringsbolaget till en ny dator.

Fest i helgen....kul!!

Återkommer lite senare idag med lite bilder som jag har tänkt lägga in de senaste dagarna....

RSS 2.0