Min lilla känguru-unge

Tack och lov verkar inte förra nattens klydd fortsätta. Hade en väldigt bra natt inatt, hon sov gott hela natten förutom mellan kvart över 4 och 6, då hon hade lite vakentid. Men så länge hon inte är ledsen så är det inte så jobbigt. Sen tog vi sovmorgon till 10.

Nu ligger hon och sover i bärselen. Ganska mysigt att ha henne där i, hon är nära hela tiden, men jag kan ändå göra annat. Hon tycker verkligen om selen, somnar väldigt bra där. Och så är det lite skönare för ryggen än att gå och kånka på henne.

Var förresten och vägde henne igår, hon hade gått upp till 4275 g. Stora flickan!

Idag tar vi det lugnt inne, inte så kul väder. Ikväll ska vi ner till Höllviken och visa upp henne för kusinerna.

Det skiftar snabbt...

För nån timme sen var jag nästan gråtfärdig.
Nu är Maja ammad och sover här i soffan sidanom mig och jag har till och med fått äta frukost.
Vilken duktig och söt dotter jag har!!


Trött....

Daniels första dag på jobbet idag. och självklart tyckte Maja att inatt var en bra natt att sluta vara en nöjd liten bebis och istället testa sin röst. Var ganska gnällig och småskrikig på kvälllen men somnade till slut i bärselen som vi lånat av Louise och Patrik. Men så fort jag la över henne i sängen vaknade hon och blev orolig igen. Mellan halv 12 och halv 1 grät hon mer eller mindre hela tiden, innan hon somnade på mig i fåtöljen. Men samma igen, när jag la ner henne blev hon ledsen. Så vi fick sitta i fåtöljen till 2 när hon till slut sov riktigt djupt. Då kunde jag lägga ner henne.
Vid 7 tyckte hon det var morgon, och efter det gick det bara att sova på mig. Så inte mycket sömn för mig.

Förmiddagen har fortsatt ungefär likadant. Maja grät och återigen räddade bärselen. Så nu sitter hon och sover i den på mitt bröst. Vågar inte riktigt än lägga ner henne, så det blir nog frukost med henne i selen.

Tur att Daniel går på 2 veckors semester på måndag :-)

Söndag med loppis, släktträff och familjemiddag

Idag har varit fullt upp hela dagen. Gick upp vid 9 och kom väl iväg vid kvart i 11....allt tar lite längre tid nu. Hem till Louise och Molly, mamma kom också dit. Hade inte träffat Molly på 2 veckor, hade verkligen saknat henne. Hon var ganska intresserad av Maja, men inte för långa stunder. Händer ju inte så mycket kring henne.
Vi åkte vidare allihopa till Limhamn på barnloppis. Blev en del handlat; böcker och lite kläder. Hittade en del fina saker från både Polarn o Pyret och Lollopard.
Sen blev det en snabbrunda till Mobilia, där vi bl.a. åt på McDonalds. Ammade "offentligt" för första gången, och jag tror att snäckan och jag lyckades göra det hyfsat diskret.
Nästa stopp var hemma hos farmor där i stort sett hela pappas sida av släkten var, inklusive släkten från Uppsala. Maja fick en massa fina presenter och fick visa upp sig.
Vidare hem till mamma och pappa, där hela familjen samlades. Åt middag där och så blev det mer Maja-mys och Molly-bus. Mamma lärde Molly en ny grej idag. "Var äter Maja ifrån?" Då svarar Molly: "Enny oppe". Vilket betyder Jennys boppe....vilken kunskap att sitta inne med va :-)
Hade i alla fall en väldigt mysig dag med familjen. Maja kan vara glad att vara född in i en sån härlig familj!!

          

Sovmorgon

Har hittills haft lyxen att vara helt utvilad om dagarna. Maja vaknar visserligen ungefär var 3:de timme hela natten och vill äta, men så brukar vi göra så att Daniel tar henne från 7 ungefär och går upp med henne så får jag sova klart. Idag sov jag till 11, vilket inte är helt fel. Men på måndag börjar Daniel jobba igen. Gud va trött jag kommer vara då. Maja är ofta vaken en stund på morgonen och då blir det ju jag som får ta henne. Får börja gå och lägga mig tidigare antar jag!!


Debut på värdshuset

Idag har familjen gjort debut på Värdshuset i Kävlinge. Vi åt faktiskt lunch där idag! Daniels pappa var på besök för att se barnbarnet och då åt vi lunch där. Riktigt gott faktiskt. Vår lilla ort (eller håla....) har faktiskt en del att erbjuda, man blir förvånad ibland. Majas debut där sovs igenom som så mycket annat i hennes liv.


Så här blå och fin var hon idag!

Imorgon blir snäckan 2 veckor. Kan inte säga att jag tycker tiden gått så fort, jag har snarare svårt att förstå att vi bara haft henne 2 veckor. Redan nu är det svårt att föreställa sig hur det var när vi inte hade henne. Tänk så mycket våra liv förändrats på så kort tid... Plötsligt är vårt hem fyllt med så otroligt mycket mer glädje och kärlek än jag trodde var möjligt. Trots att det är en hel del jobb och mindre sömn så räcker det att titta på Maja så känns allt väldigt lätt.

Storkbett

Kom på att jag inte skrivit nåt om Majas märke i pannan...kanske är vissa av er som undrar lite om det, för det syns ju en del! I alla fall så är det ett så kallat storkbett, som många bebisar föds med. Oftast inte så stora, men det är väldigt vanligt. Förutom i pannan så har Maja det på ett ögonlock, under näsan, i nacken och på örat.
Så här står det om dem på en sida jag hittade på internet:

Storkbett är en samling ytliga blodkärl och de är helt ofarliga. Storkbett försvinner av sig själva och ingen behandling ges. I pannan försvinner de oftast inom det första året, i nacken kan de finnas kvar några år.

Storkbett ses som ljusröda, oregelbundna och icke upphöjda fläckar som framträder i nacken, på ögonlocken eller på näsan.


Så vi hoppas såklart för Majas skull att det försvinner av sig självt, men läkaren som undersökte henne på BB sa att de i stort sett alltid försvinner av sig själva. I vissa fall kan de tydligen synas upp till vuxen ålder när man blir väldigt arg eller rodnar.
Men med eller utan storkbett så är ju ändå Maja finast av alla för oss.....


Onsdag och torsdag

Igår fick vi besök från mina före detta klasskompisar Malin, Alex och Emelie. Roligt att träffa dem, saknar dem!! Känns konstigt att de har börjat skolan igen och jag inte är med dem, men samtidigt får jag ju vara hemma med fina Maja vilket inte är helt fel det heller :-) Maja fick fina kläder och en ko som ska hänga och gunga från taket. Tack så mycket!
Igår fick vi även besök av mamma och pappa. Mamma hade nog lite Maja-abstinens så hon fick gosa rejält med lilla barnbarnet.

       


Visst är hon fin i sina färgglada kläder??

Idag har vi varit och visat upp snäckan för sin gammelmormor Brita, alltså Daniels mormor. Hon var hemma hos Daniels mamma och vi åkte dit och fikade. Maja var duktig och uppförde sig väldigt bra! Det vill säga, hon sov sig igenom besöket :-) När vi ändå var i Lund blev det ett besök på Nova Lund så att mamma Jenny fick nya stövlar. Ett par svarta fina utan klack, perfekta vardagsstövlar. Bra nu när jag ska ut och traska med barnvagnen.


Så här fin var gumman idag...helt klädd i kusin Mollys kläder!

Mormor Brita sitter och kollar in lilla barnbarnsbarnet

Vår lilla tonårs-bebis

Det händer mycket med små bebisar första tiden. Mycket ska förändras i utseendet, olika faser ska gås igenom och allt är såååå normalt! Just nu har vår lilla Maja kommit in i "tonårsfasen", hon vaknade idag och är helt finnig. Eller så ser det ut, det är väl egentligen små hormonplidor i ansiktet. Ser inte så snyggt ut, men som tur är så hade vår BVC-sköterska varnat oss så vi blev inte helt förskräckta.



Idag har lilla snäckan fått en present av oss. Daniel var iväg och köpte en Babybjörn babysitter till henne. Hon har redan fått provsitta den, och det funkade jättebra. Hon satt fint i den och sa inte ett knyst. Man får börja använda den redan nu men i korta stunder än så länge.






Vår duktiga Maja

Hos små bebisar så är där inte så mycket man kan mäta "duktighet" i. Så därför får man ta till de medel man har för att tycka att vi har en duktig dotter. Och idag kunde vi känna oss nöjda med henne (som om vi inte alltid är det....) för när vi var och vägde henne hade hon nästan gått upp till sin födelsevikt, och det på dag 9 i hennes liv. 4105 gram vägde hon idag. Så det betyder att hon får i sig bra med mat.

Ikväll fick vi besök, Elin och Sara kom hit. Bjöd på min specialitet, fryspaj :-) Gott är det i alla fall. Nu har vi precis testat att lägga Maja i sin säng, vaken. Trodde det skulle bli skit av det direkt men nu har hon nog legat i 10 minuter, tyst och smuttandes på sin napp. Kanske tom somnar så!

Känner mig inte så himla trött, jag och lilla snäckan tog en tupplur i middags på säkert 1,5 timme. Gosigt, och skönt!!
Men får väl prova somna....Godnatt!

Måndagmorgon

Det märks att man är helt borta på vilken dag det är nu när vi går här hemma i vår lilla "bebisbubbla". Nu när vi vaknade slog vi på tv:n och kollade lite nyhetsmorgon och så sa de "Denna måndagsmorgon ska vi...." och både jag och Daniel sa samtidigt "Är det måndag idag??". Dagarna går och vi blir mer och mer vana vid att ha en liten Maja här hemma. Samtidigt är det ju en väldigt stor omställning, allting kräver mycket mer planering och tid. Ska vi iväg nånstans får man börja 1-1,5 timme innan med amning, blöjbyte, påklädning både av snäckan och av oss, packa väskan, få ut vagnen i bilen osv. Nätterna är ju inte heller direkt som innan. Det där med 8 timmars oavbruten sömn kan man ju bara glömma, nu är vi glada om vi får 3-4 timmar utan avbrott. Sov 2 timmar i fåtöljen inatt med lilla gumman i famnen!!
Men vi har turen som har en väldigt snäll och nöjd liten Maja, det är inte så ofta hon gråter helt tröstlöst. Oftast är det mat eller närhet hon behöver så blir hon nöjd igen.

Igår var vi iväg på lite utflykt. Var nere i Folkets Park i Malmö där det var skördemarknad. Elin och hela hennes familj var också där, så vi fick äntligen träffa Alvin. Marknaden var väl inte så mycket till världen, det roligaste var nog att titta på folk. Där var väldigt mycket "estetare" där, Elins mamma sa att det hela var som taget från 70-talet. Det var ett riktigt hippie-band som spelade, folk stod och dansade överallt, nån satt och stickade, några satt och rökte på. Så det var intressant :-)

Sen blev det ett stopp i Hjärup på vägen hem, hos Lynn och Fredrik. Lenawivi var också där. Vi åt pizza med dem innan det var dags att bege sig hemåt.

Idag är det dags för vägning och mätning av snäckan. Får se om hon gått upp något.


Mys hos mamma



Elin, Anna och Daniel inne i Folkets park


Såhär upplevde Maja marknaden...sovandes i sin vagn.


Pappa, faste och Maja

Maja 1 vecka gammal

Idag fyller Maja en vecka! Det firade vi med att hon fick bada för första gången. Det verkade populärt, i alla fall så höll hon sig väldigt vaken i badet och sa inte ett knyst. Sen fick hon ligga och sova utan blöja och kläder i sin lilla badcape. Som hon mös!
Idag har vi dessutom fått ett litet framsteg, hennes navel har ramlat av. Det skulle ta 1-3 veckor så hon är snabb av sig.

Kan ju passa på att berätta att vi bestämt oss för hennes mellannamn nu.
Maja Vilja Maria Andersson






Hur gick det??

Vi hade ju en liten gissningstävling. Hur gick det egentligen?? Svårt att sätta en enskild vinnare så vi får se vem var närmst på de olika gissningarna:

*Dag och tid: Kikki, som var 1 dygn och 20 min för tidig
*Vikt: Alexandra, som var den enda som gissade på något på 4 kg, nämligen 4 kg exakt! (130 g, för lite)
*Längd: Flera hade rätt: Pappa Daniel, moster Louise, mormor Helen och Tina.


Får återkomma om jag kommer på ett pris!!

Jenny (jag): 12 sept. 06.55. 3890 g, 52 cm
Daniel: 3 sept. 14.22. 3872 g, 51 cm
Louise: 10 sept. 18.30. 3874 g, 51 cm
Alexandra: 6 sept. 9.30. 4000 g, 49 cm
Anna: 3 sept. 07.37. 3253 g, 50 cm
Malin: 4 sept. 06.15. 3680 g, 50 cm
Mamma: 8 sept. 08.15. 3980 g, 51 cm
Lina: 2 sept. 01.45. 3395 g, 49 cm
Peter: 9 sept. 13.47. 3640 g, 49 cm

Kikki: 12 sept. 20.05. 3890 g, 52 cm
Tina: 5 sept. 04.58. 3760 g, 51 cm
Daniels mamma: 12 sept, 08.55. 3790 g, 52 cm
Elin: 10 sept. 03.50. 3735 g, 48 cm.
Camilla B: 11 sept. 02.45. 3654 g, 49 cm
Sofia på FL: 8 sept. 3890 g, 52 cm
Hanna: Fredag (5 sept.) kl. 10-11
Lynn: 12 sept.
Fredrik: 10 sept.
Vilma: 16 eller 19 sept.


Dagens Maja

Har haft en riktigt bra fredag, jag och min lilla familj. Majas farmor kom med frukost till oss imorse så vi blev riktigt servade. I eftermiddags tog vi en promenad och Maja trivs riktigt bra i vagnen. Det svåra är att veta hur mycket hon ska ha på sig. Vill ju att hon ska vara varm, men inte föööör varm....svårt det där :-)
Efter promenaden så la vi oss alla tre i sängen ett tag, och 1,5 timme senare vaknade vi av telefonen. Skönt med lite sovstunder ibland!
Utvilade (iaf vi två, Maja sov fortfarande gott) körde vi ner till Malmö och Ikea. Jag vet, det känns som att vi bott där sista tiden, men nu tror jag faktiskt att vi inte behöver dit på ett tag! Vi köpte något lite ovanligt på Ikea, nämligen varsin jättegosig morgonrock. Har märkt att när man är uppe halva nätterna och vankar runt är det rätt skönt att ha nåt att dra om sig. Majas debut på ikea gick bra, hon låg och sov i bilstolen hela tiden.
Vidare till Babyland och handlade lite grejer vi märkt vi behöver. Inte billigt med bebis!!
När vi ändå var på Svågertorp passade vi på att åka hem till mamma och pappa, som gärna tog emot besök av lilla barnbarnet. Peter var också hemma, och så kom Agneta och Stefan en runda för att träffa lilla snäckan. Maja var på sitt bästa humör en stor del av tiden, vilket i stort sett innebär att hon är vaken och inte skriker :-)

                 


Rapport från oss

Nu är smekmånaden över! Maja har de här första dagarna i livet mest sovit, men nu har hon börjat vara vaken lite mer och även skrika lite mer. Tror hon har lite magknip, för det kurrar mycket från lilla magen och mycket fisande med. Men efter en stund brukar hon bli nöjd igen speciellt om hon får ligga och gosa i famnen. Inatt har hon dessutom varit vaken mer än de andra nätterna så vi har sovit i skift stora delar av natten. Första timmarna på kvällen/natten sov hon i sin egen säng och det gick riktigt bra.
Eftersom det viktigaste just nu är att vi alla 3 verkligen landar här hemma och tar hand om oss så kommer vi ta det lite lugnt med besök och sånt ett litet tag. Måste verkligen prioritera att vila, äta bra och ta det lugnt.

Snart kommer en sköterska från BVC hit och ska inspektera :-) Nej det är nog mest att kolla hur allt går här hemma och informera om deras versamhet och så. Har en del frågor också som man samlat på sig nu. Bebisar borde ju nästan komma med en brukshandvisning för oss nybörjare :-)

Måste ju bara säga att när jag sitter här med en sovandes liten Maja som en gorillaunge på mitt bröst har jag väldigt svårt att föreställa mig hur det var att inte ha henne. Livet har verkligen förändrats, men absolut inte till det sämre.


Majas fjärde dag

Ja, nu är snart Maja 4 hela dygn. Måste säga att det känns som att vi haft henne längre för vi börjar redan lära känna henne och förstå hennes signaler. Fast vissa gånger är vi fortfarande helt tappade på vad hon vill! Nätterna har hittills gått över förväntan. Första natten hemma inatt...vi hade henne hos oss hela natten, det är ju så himla mysigt! Mellan 00 och 8.30 var det väl en timme hon var vaken, för matning, blöjbyte och lite skrik. Men pappa Daniel löste skrikdelen och efter en stunds rundvandrande i lägenheten somnade hon om så sött igen.

Idag har vi mest varit inne och tagit det lugnt. Camilla B var här ett tag och hälsade på, vilket var väldigt trevligt. Maja fick två fina bodies av henne. Sen har vi fått blomsterbud idag! En stor fin bukett från släktingarna i Uppsala. Det tackar vi för! Inte varje dag man får blomsterbud...

  En tupplur sitter aldrig fel     Sover gott hos Camilla

   Maja sover gott i sin vagn    Finfina blommor

Tack...

Oj, konstigt, detta inlägget publicerades halvt...försöker igen!

Måste bara passa på att tacka för alla mysiga besök vi fick på patienthotellet! Eftersom vi alla 3 mådde bra så var det bara roligt att träffa lite folk. Och så vill vi ju bara visa upp vår lilla skatt för hela världen! Massor av fina presenter fick Maja, och det tackar hon för. Bl.a. mycket kläder, leksaker, Pumaskor (formel 1-modell), gosedjur, en jättefin rosa filt. Även mamma och pappa fick lite saker! Vi försökte ta foto på alla våra gäster, så här är lite blandade bilder:

                

  Maja omgiven av alla mjukdjur hon fick

   Trevlig överraskning att komma hem till, Elin hade lämnat jättefina blommor och en present till Maja.

Så kom Maja till världen...

Nu sitter Daniel med en sovande liten Maja i famnen och jag passar på att kolla lite på datorn. Tänkte även passa på att berätta lite om hur det gick till när vår prinsessa kom till världen.

I fredagsmorse vakande jag kl. 7 av en sammandragning som gjorde lite ont, vilket de tidigare sammandragningarna inte gjort. Hela morgonen fortsatte de komma med 10-20 minuters mellanrum och jag började så smått hoppas på att något var på G. Var hos min barnmorska på morgonen och hon tyckte också att det verkade positivt att något hände men sa samtidigt att förvärkar kan man ju ha ett bra tag innan.
De höll i sig hela dagen, men gjorde inte så ont och kom inte tätare heller så det var aldrig tal om att ringa hem Daniel. Vågade inte riktigt tro att det faktiskt var på gång, även om jag började fatta så smått. Framåt kvällen blev värkarna mer smärtsamma, även om de fortfarande var helt klart hanterbara. De var tillräckligt smärtsamma för att inte kunna somna i alla fall. Provade med panodil och vetekudde men det gick inte att ligga ner under värkarna. Vid 1 kände jag att jag ville in till förlossningen. Då var det 3-4 minuter mellan värkarna och jag tyckte det började bli jobbigt. Men väl inne i Lund så konstaterade de att jag inte öppnat mig alls, och dessutom var mina värkar inte alls kraftiga nog. Så vi blev hemskickade igen. Då kändes det lite tungt, för jag var så trött och så fick jag veta att det skulle bli mycket värre innan något verkligen hände. Väl hemma satte jag mig i fåtöljen och halvsatt där resten av natten. Andades igenom värkarna och försökte vila mellan. Provade att duscha varmt med, och det var riktigt skönt med varmt vatten på magen.
Hela lördagsförmiddagen satt jag antingen i fåtöljen eller duschen. Daniel servade mig med handdukar i duschen och annars klockade han värkar och andades genom värkarna med mig.
Framåt lunchtid var det riktigt jobbigt och jag kände att det var dags att åka in igen. Hade spytt två ggr av smärtan och ansträngingen, och varken ätit eller sovit sen dagen innan. Så vi körde in, och som tur var så var det igång på riktigt då. Var öppen nästan 4 cm. Ganska direkt fick jag börja med lustgasen och då blev allt genast lättare! den hjälpte verkligen. Fick även en bedövning som heter sterila kvaddlar, som helt enkelt är sterilt vatten som sprutas in under huden och ger en smärtchock som sätter igång kroppens egna endorfiner. Fick såna både i magen och ryggen, och mha lustgasen så gjorde det inte så fasligt ont att få dem. De hjälpte väldigt bra dessutom.
Hade en bra barnmorska, som gick hem kl. 15 och fick en ny då som även hon var väldigt bra. Efter några timmar så tyckte hon dock att det stod lite stilla så hon tog hål på fosterhinnan så att vattnet gick. Då började det hända grejer. Fick krystvärkar direkt, men var bara öppen 6 cm och man måste vara öppen 10 cm innan man ska krysta. Så jag fick andas igenom värkarna och undvika att krysta vilket var skitsvårt. Krystimpulserna var så starka så bara efter kanske en halvtimme så undersökte barnmorskan mig igen och då hade jag plötsligt öppnats fullt. Men fortfarande hade hon en bra bit kvar att tränga ner med huvudet innan det var dags att komma ut. Men jag fick iallafall krysta om jag ville. Höll nog på att krysta i 2,5 timmar. Provade alla möjliga ställningar, stod upp, låg ner, halvsatt, satt på knä, you name it!
När hon väl kom ner med huvudet till bäckenbotten gick det hyfsat snabbt, och helt plötsligt var hon ute!! Jag halvsatt i sängen när hon kom och såg henne glida ur, fattade inget för jag trodde det var mer kvar. Men där kom hon, 20.25, alldeles hal och slemmig och underbar!! Fick upp henne på bröstet direkt och kunde mest bara skratta av glädje och lättnad att det var klart!! Tänk, jag klarade att föda ut henne, och tänk att vi fick en så fin bebis! Hade kvar henne på bröstet medan moderkakan kom ut, och jag blev sydd. Hade bara spruckit lite, inget allvarligt. Fick komma igång med amningen med vilket fungerade. Sen fick vi en stund ensamma, vi tre, och så fick vi fika. Var grymt hungrig!
Innan det var dags att lämna förlossningen och gå till patienthotellet så mätte och vägde de henne. 4130 g och 51 cm. En stor liten flicka, även om jag tyckte hon var så pluttig.

Visst att förlssningen var tuff men jag känner ändå att det var en positiv och otrolig upplevelse. Är så glad att jag hade Daniel med mig, han var till otrolig hjälp och stöd under hela tiden.

Oj, va långt det blev!! Vet inte om ni orkar läsa igenom allt, men så här var det i alla fall :-)
Nu har vi varit hemma hela dagen, och det är verkligen skönt. Känslorna för henne blir bara starkare och starkare och jag vet inte om det beror på hormoner eller om jag bara är så rörd, men när jag gick in i barnrummet med Maja på armen idag började jag böla direkt. Hon är så himla fin och jag fattar inte att vi faktiskt har vår lilla bebis här nu!

 Lustgasen...min bästa vän under förlossningen!

 Otroligt lättad att det är över! Och så glad över den lilla hala Majan på bröstet!

  Maja, 2 minuter gammal...

 Stolta nyblivna pappan.

  Lilla familjen, med efterlängtad fika efter förlossningen

 Första gången med kläder på sig för Maja

 Pappamys

 Vad behövs sägas??

 Lite rosa får hon ju ha, vår lilla tös

 Hemfärd


Kärlek

Välkommen Maja!

Nu är Maja här! I lördagskväll 20.25 kom hon ut efter en förlossning som gick väldigt bra. Allt är bra med oss alla tre och självklart är Maja helt underbar och förmodligen sötast i världen. Nu har vi precis kommit hem med henne.

Skriver mer senare men här får ni i alla fall en bild på underverket.


Fredag

Här har ni mig igen, fortfarande utan bebis. Har dock mer känningar idag än innan, så kanske kanske blir det en helgbebis! Vi håller tummarna...

Har varit hos min barnmorska idag. Sista gången jag var där. Går vi över ytterligare en vecka är det undersökningar inne i Lund som gäller. Hoppas inte det går så långt. Bebisen får helt enkelt komma ut av sig själv, och det SNART!

Ha en trevlig fredag och helg! Nu ska jag bygga pussel, mitt nya tidsfördriv :-)


Bebisrapport: Negativ

Japp så är det....5:e dagen övertid och ingen bebis så långt ögat når. Eller det är inte sant för om jag kollar neråt så ser jag ju bara bebis, fast gömd i magen. Skulle ju vilja se hur bebis ser ut utanför magen.

Elin är här och håller mig sällskap. Vi har ätit god frukost med bullar och nu har vi intagit varsin soffa och bara slappar. Blir nog en lugn dag idag.

Dags för kvällsmys

Idag har ju varit en lite halvkass dag, tror det beror på att jag kände mig så besviken imorse. Så det blev lite depp-dag...börjar förstå vad folk menar att det är drygt att gå över tiden. Mycket drygare än jag kunde tänka mig redan.
Som tur var så kom mamma och höll mig sällskap några timmar och hade med sig fika. Hon fick även ut mig på en ganska lång promenad. Riktigt skönt.

Nu på kvällen känns det bättre, jag vet ju att bebisen kommer förr eller senare. Får försöka att inte tänka på det HELA tiden....hur lätt det nu är!
Nu är det dags för Top Model och sen Vem kan slå Filip och Fredrik. Ska sätta mig i sängen och kolla, och äta lite glass. Mums!

Lite besviken...

Trodde det var på G igårkväll när jag skulle sova... Fick ganska ont i magen så att jag t.o.m. fick ta värktabletter, och så hade jag massor med sammandragningar. Började så smått ställa in mig på att det var PÅ RIKTIGT men tji fick jag. Allt känns som vanligt igen så ingen bebis på gång just nu iaf :-(

3 dagen på övertid

Dagen har börjat slappt...sitter i sängen och kollar tv och sitter vid datorn. Allt mitt fixande och städande och sånt har gått över och nu har jag gått in i slappande istället. Tycker jag kan förtjäna det nu fram till bebisen bestämmer sig för utgång.

Igår var jag och Elin med och tittade när Daniel spelade fotboll, som de tyvärr förlorade. Sen var Daniel snäll nog att köra till seven-eleven och jag köpte hem min absoluta favoritglass, Häagen-Dazs Cookies and cream, som är svindyr men såååå himla god. Allt för att lyxa till övertidsdagarna lite :-)


Måndagmorgon

Konstigt nog vaknade jag av mig själv typ halv 8, det händer ju i stort sett aldrig. Har dock stannat i sängen och kollar på vår nya tv och så har jag den bärbara datorn här. Mysigt! Vill stanna här hela dagen men tyvärr är det ingen som kommer med frukost till mig tror jag. Plus att det är lite jobbigt hur man ska ha datorn på bästa sätt. Skulle gärna ligga på mage och skriva, men av uppenbara skäl så går ju inte det! Dessutom är det svärt att ha datorn i knäet, där är liksom fullt.

Planer för dagen...hmm...tomt. Ska kanske köra till Ica maxi och handla...ja det var väl ungefär det. Så är det, i väntan på bebis!


Söndagkväll

Hemma igen från mamma och pappa. Vi fick grillat, så himla gott. Förmodligen sista för året och då smakar det lika extra bra. Molly fick pussa Bobo (magen), ifall det var sista gången hon ser den!

Nu håller Daniel på att sätta upp vår platt-tv i sovrummet och jag bygger pussel.

Inga spår av bebis... kommer nog gå ett tag till känns det som.

Shoppingsöndag

För att jag skulle få komma ut lite (kommer nog inte köra iväg så mycket själv den sista tiden nu ifall det kommer igång) så åkte vi till Nova Lund idag. Blev inte så mycket handlat, en tunika till mig som kommer va bra att amma i, och lite kalsonger till Daniel. Och så var vi inne och hämtade vår platt-tv. Tyvärr fick vi fel väggfäste så vi kan inte sätta upp den än.

Ikväll ska vi till mamma och pappa på middag. Skönt att slippa laga själv :-)

Istället för bebis idag blev det dop!

Hemkomna från Nellis dop nu. Nelli är Veronika och Jonas lilla tjej. Det var ett fint dop och Nelli var tyst hela tiden. Sen fortsatte det i Limhamns församlingshem med smörgåstårta och prinsesstårta. Fina rosa prinsesstårtor var det. Lite kul var det när folk frågade om det inte var dags snart för bebisen. "Jo idag var det tänkt", kunde jag svara då. Ja, lite gravidhumor i alla fall :-)
Kul att träffa Sven och Ann-Jeanette och barnen, och mamma och pappa med som varit bortresta en vecka. Hann de få se magen igen iaf.
I väntan på att det skulle börja blev det vätskepaus...

Oskar (syns knappt), Vilma, Veronika och Ann-Jeanette på väg in

 Psalmsjungande

 Jonas, Hugo, Veronika,Ann-Jeanette, Nelli och Jonas syster Jessica.

 Veronika och Nelli

 Supersöte Hugo

 Molly drömmer sig bort under middagen

 Pytte, pyttelitet

 Molly kollar på en sovande Nelli...snart kan hon kika in sin kusin istället!

  Mommo och Molly läser en bok tillsammans

Listan igen!!

Jenny (jag): 12 sept. 06.55. 3890 g, 52 cm
Daniel: 3 sept. 14.22. 3872 g, 51 cm
Louise: 10 sept. 18.30. 3874 g, 51 cm
Alexandra: 6 sept. 9.30. 4000 g, 49 cm
Anna: 3 sept. 07.37. 3253 g, 50 cm
Malin: 4 sept. 06.15. 3680 g, 50 cm
Mamma: 8 sept. 08.15. 3980 g, 51 cm
Lina: 2 sept. 01.45. 3395 g, 49 cm
Peter: 9 sept. 13.47. 3640 g, 49 cm

Kikki: 12 sept. 20.05. 3890 g, 52 cm
Tina: 5 sept. 04.58. 3760 g, 51 cm
Daniels mamma: 12 sept, 08.55. 3790 g, 52 cm
Elin: 10 sept. 03.50. 3735 g, 48 cm.
Camilla B: 11 sept. 02.45. 3654 g, 49 cm
Sofia på FL: 8 sept. 3890 g, 52 cm
Hanna: Fredag (5 sept.) kl. 10-11
Lynn: 12 sept.
Fredrik: 10 sept.
Vilma: 16 eller 19 sept.


BF idag

Ja, idag är det BF (Beräknad Födelse). Så idag kan vi väl vara helt lugna på att det INTE blir en bebis ;-) Ändå lite häftigt att 6 september faktiskt är här nu, så länge som vi gått och väntat. Nu kan vi definitivt säga att inom absolut max 3 veckor har vi bebisen här. Går man över 2 veckor får man extra undersökningar, och igångsättning om det behövs. Så mer än 3 veckor till ska det inte bli.

Igår hade vi en skön hemmakväll. Gjorde kött med potatisklyftor och svampsås, och så blev det både alkoholfritt öl och bubbel. Det är riktigt gott faktiskt, kommer jag nog ha ibland efter graviditeten med.
Sen spelade vi Guitarhero hela kvällen :-) Daniel var lite under isen tror jag, för jag vann över honom nästan hela tiden.
Halv 12 när vi skulle lägga oss fick jag ett riktigt ryck och röjde i köket efter middagen, och sen vek jag klart tvätten sen innan på dagen. Har blivit helt petnoga med att här ska vara fint hemma hela tiden ifall ifall....

Idag är det dop för lilla Nelli. Fram till dess blir det nog mest slappande!

Ha en bra helg!

Barnmorskebesök

Idag var jag hos barnmorskan, sista gången innan jag är på öevrtid. Allt såg bra ut, värdena var som innan ungefär. Lyssnade på hjärtljuden, jättefina såklart, de låg runt 140 slag i minuten och steg till 155-160 när jag buffade på bebisen.
Barnmorskan tyckte det kändes som en normalstor bebis, inte liten men ingen jätte heller. Får se om hon har rätt.
Fick ny tid till fredag om en vecka, men den hoppas jag inte komma till!!

Annars har jag fått mycket gjort idag tycker jag. Lämnat in min cykel på lagning, handlat mat till ikväll, tvättat, slagit highscore på en låt på Guitarhero som jag kämpat med flera dagar. Så jag är nöjd med dagen så här långt :-)

Nu ska jag gå och vila en stund, min stackars (??) gravida kropp är helt slut efter att ha traskat runt i Kävlinge en massa.

Godmorgon bloggen...

...och godmorgon ni som läser bloggen!

Inatt har minsann min hjärna spelat lite spratt med mig... igår när jag skulle somna så hade jag nog lite sammandragningar (är inte helt säker än på vad som verkligen är en sammandragning, men skit samma) och började tänka att kanske skulle det dra igågn under natten. Och sen drömde jag en så verklig dröm att jag började få värkar och så. Men sen vaknade jag och allt var som vanligt.

Ikväll ska jag och Daniel ha myskväll och njuta av en av de (förhoppningsvis) sista kvällarna som det bara är han och jag. Så vi ska laga god middag, dricka lite bubbel (alkoholfritt såklart) och kanske se film. Eller känner jag oss rätt så blir det antingen friidrotten på Tv4 eller spela Buzz som gäller :-)

Ha en härlig dag i solen!

Marineland

Fick mail av Gary idag, han som är chef på Marineland på Nya Zeeland där jag praktiserat och även varit och besökt en gång efter det. Nu skrev han att det i stort sett är bestämt att Marineland ska läggas ner när deras delfin Kelly dör (de har bara en kvar, och hon är riktigt gammal). Det är de som bestämmer i staden som har tagit beslutet, Gary och de andra på Marineland vill gärna få pengar till en upprustning så att de kan fortsätta, men då bara med sälar och sjölejon.
Det känns ganska sorgligt och trist, även om jag inte vet om jag nånsin kommer dit igen. Men jag lider med dem som jobbar där och ja, det känns trist för jag har så fina minnen därifrån.

Kelly och Shona (som tyvärr dött sedan jag var där sist)



I brist på annat....

KÄNSLOLIV
[x] Du har gråtit för att du är kär i nån du inte kunnat få
[x] Du är kär nu
[x] Du har sårat nån så de börjat gråta
[x] Nån har sårat dig så du börjat gråta
[x] Du har haft ett förhållande som varade över 10 månader
[x]Du har haft ett förhållande som varade över ett år
[x] Du har haft ett förhållande som varade över två år

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x]Jag har smygit ut utan lov
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[ ] Jag har en hemlighet som ingen vet (Tror Daniel vet ALLT)
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[ ] Jag har struntat i ett prov.
[?] Jag dricker mig berusad minst än en gång i månaden. (Minns knappt att där fanns en tid före graviditeten. Drack jag ofta då???)
[ ] Jag kan inte svälja piller (
[ ) Jag har tagit mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[ ] Jag är rädd för att dö. (mer rädd att andra ska dö)
[x]Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar 
[x] Jag äger något från Benetton.
[x] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[ ] Jag äger något från Diesel.

RANDOM
[x] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det. (de får lyssna på det...men vackert är det inte)
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[/) Jag har lätt för att öppna mig för nya människor . (ibland)
[ ] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[ ] Jag sjunger i duschen. (har aldrig förstått hur man gör det utan att få munnen full av vatten)
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrarna
[ ] Jag är bra på att baka (räknas fryspaj??)
[ ] Min favoritfärg är vit, röd eller blå.
[ ] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan (Men jag har gått på Ica i mina grod-pyjamasbyxor!!).
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[?] Jag äter snabbmat varje vecka. (ibland...)
[x] Jag är bra på matematik
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[/] Jag älskar mörk choklad (inte älskar....men tycker om)
[x] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel (Playstation)
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv 

HÄLSA
[x] Jag föddes med en sjukdom. (om höftledsluxation räknas...)
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben i kroppen.
[x]Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[x] Jag har kört/åkt mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[x] Jag har varit i Asien.
[x] Jag har varit i mer än 10 länder

EFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[ ] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat att jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen 
[ ] Jag har varit i ett casino.
[x] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[xxx] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har medverkat i en teater.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[ ] Jag har sett norrskenet. 
[x] Jag har suttit på ett tak på natten. (på ett båttak)
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[ ] Jag har ätit sushi.
[ ] Jag har åkt snowboard.

UTSEENDE
[x] Jag är kortare än 170cm.
[ ] Jag tycker att jag är ful
[/] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg 
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag har haft/har tandställning
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] Jag har en piercing. (i öronen) 
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar.

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag. (Lite sent att svara nåt annat va??)
[x] Jag har barn (En väldigt verklig bebis i magen....får faktiskt räknas)
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar.
[/] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.


SKAMLIGHETER
[/] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer. (Möjligtvis i Lejonkungen när Mufasa dör)
[ ] Jag har pissat på mej av skratt
[?] Jag har fört konstiga ljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats .


Godmorgon

Uppe hyfsat tidigt idag med...somnar så mycket lättare på kvällen när jag inte sovit så länge. Sovit helt ok inatt, bortsett från 5 toalettbesök. Får väl skaffa en potta :-)

Idag har jag en helt tom dag framför mig, förutom att vi ska till Daniels mamma framåt kvällen. Så jag får se vad som hittas på idag!

Ha en bra dag!

Ingen bebis...

Bara rapporterar.... jag är hemma, ingen bebis på G.

Så vet ni :-)

Får hålla koll på listan...

Redan någons daggissning som har blivit fel.... Idag är det Anna och Daniel som gissat, och imorgon Malin.

Jenny (jag): 12 sept. 06.55. 3890 g, 52 cm
Daniel: 3 sept. 14.22. 3872 g, 51 cm
Louise: 10 sept. 18.30. 3874 g, 51 cm
Alexandra: 6 sept. 9.30. 4000 g, 49 cm
Anna: 3 sept. 07.37. 3253 g, 50 cm
Malin: 4 sept. 06.15. 3680 g, 50 cm
Mamma: 8 sept. 08.15. 3980 g, 51 cm
Lina: 2 sept. 01.45. 3395 g, 49 cm
Peter: 9 sept. 13.47. 3640 g, 49 cm

Kikki: 12 sept. 20.05. 3890 g, 52 cm
Tina: 5 sept. 04.58. 3760 g, 51 cm
Daniels mamma: 12 sept, 08.55. 3790 g, 52 cm
Elin: 10 sept. 03.50. 3735 g, 48 cm.
Camilla B: 11 sept. 02.45. 3654 g, 49 cm
Sofia på FL: 8 sept. 3890 g, 52 cm
Hanna: Fredag (5 sept.) kl. 10-11


Onsdagmorgon

Var uppe tidigt idag, skulle öppna för några gubbar som skulle fixa nåt i Elins badrum. Ska snart sticka och handla frukost, och sen kommer Kikki hit och äter med mig.

Ingen bebis och inga tecken på bebis....så verkar som att Daniel kommer ha fel.

Igår träffade jag Malin, Alexandra och Emelie. Vi åt lunch på Bagericaféet. Sen ver det dags för dem att gå på "upprop" på skolan, och för mig att gå hem. Kändes konstigt och lite vemodigt att inte gå med dem. Men visst, jag ska få vara hemma med min lilla bebis så det är väl inte fy skam det heller!

Peter var här hela eftermiddagen igår, så det blev en del Guitar hero och Buzz.

Lovade ju bild på min nya frisyr så här kommer den:


Ännu en måndag passerad

Tänkte att jag får slänga in ett inlägg nu på kvällen så att ni inte tror att jag är och föder eller nåt. Igår hade jag 22 unika besökare, vilket nog är rekord sen jag satte lösenord på bloggen, så det bör väl tyda på lite nyfikenhet..... "Bebis eller inte??"

Idag har varit en rätt lugn dag. Har blivit mycket Guitar Hero och även lite tid vid symaskinen. Blev ett fodral till min nya kamera.
Har ju förresten klippt mig också idag! Blev en rejäl bit, ganska kort är det nu. Men skönt att blivit av med det slitna. Får ta en bild imorgon och lägga in.

Enligt Daniels plan (som han har haft nu några veckor) är det imorgon värkarna kommer igång. Nångång på förmiddagen, för att sen bli värre under dagen. På kvällen åker vi in och på onsdag 14.22 kommer bebisen. Får väl se hur mycket det stämmer. Hoppas på det, men samtidigt ska jag träffa Alex, Malin och Emelie imon vid 11, och sen kommer Peter hit så jag har inte riktigt tid för värkar. Men visst, kommer det igång är ju inte jag den som blir ledsen....

Och förresten, enligt vadslagningen om när bebisen kommer så ska den komma inatt enligt Linas tips. Tveksamt såvida jag inte får en rekordsnabb förlossning...


Nu är september här...

Var verkligen jättetrött när jag la mig men kunde inte somna. Störigt... Grym halsbränna, förmodligen pga Kikkis kladdkakemuffins (som verkligen var supergoda, så det är värt halsbrännan!), får det lätt av choklad. Var där på tjejmiddag ikväll. Supertrevligt var det och kul att träffas.

Nu när jag sitter här så slog det mig att nu är det september.
September.... Något känns bekant med september...visst ja, det är ju nu vi ska bli föräldrar. Har längtat efter september sen 27 december 2007 och nu är den här. Och plötsligt är längtan så otroligt stor, längtan efter VÅR lilla bebis. Tänk att jag och Daniel ska få en liten bebis som är en del av mig och en del av honom. Undrar så när bebisen vill tänkas komma ut. Ju snarare desto bättre, för nu är jag (vi) verkligen så redo vi kan bli. Allt är klart, bara lilla Bobo kvar nu. Undrar hur du ser ut...och hur du är till sättet. En kvällspigg och ganska aktiv krabat om du fortsätter i samma stil som i magen. Och självklart världens finaste. DET vet vi ju redan, inga tvivel om den saken. Vi längtar förstår du, och inte bara vi, utan här är en hel drös som vill träffa dig. För det är helt klart, du kommer bli en väldigt älskad liten bebis!

Och nu måste jag sluta skriva innan jag börjar gråta, är lite lätt känslosam just nu när det kommer till bebis...


RSS 2.0