Veckan som gått....

Söndagen var det dags för kalas hos Evert ute på Almåsa. Det blev smörgåstårta och kladdkaka. Vi kollade även Carros avslutande gren i sjukampen, och hennes guld!

I måndags (27 augusti) var det upprop på skolan. Vi fick även en del information. Känns riktigt skoj att snart börja!

I måndags var det även dags för klädparty hos Louise. Det var Me&I som var där. de har mest barnkläder men även lite till vuxna. För mig blev det en oversize-t-shirt, grå med cerisa stjärnor. Trevligt också att träffa lite av Louises nya kompisar från Familjeliv.

Onsdagen blev det mycket friidrottstittande. Tyckte väldigt synd om både Sanna Kallur och Stefan Holm, de förtjänade bättre placeringar. Men vilken idrottsman Johan Wissman är! Helt grym!

Natten till torsdagen var sista natten för mig på Pågen. Riktigt riktigt skönt att det är slut nu. Sova på natten kommer kännas som en riktig lyx nu!

Efter jobbet imorse körde jag, Anna och Lina til Ullared. Som vanligt när vi tre är ute på äventyr så regnade det, så fikan i Glumslöv blev en kall historia! Väl uppe i Ullared blev det en hel del handlande! För en gångs skull var jag den som handlade för minst inne på GeKås. Men det tog jag igen när vi gick in i en av skoaffärerna och jag handlade 3 par skor!! Ett par blåa Pumaskor, ett par Vagabondskor och ett par svarta stövlar. Riktigt nöjd.
Annars blev det mycket praktiska saker jag handlade, typ ugnsrengöring och bakplåtspapper...haha....vuxenpoäng! Lite kläder blev det med, och en del annat smått och gott....

Imorgon, fredag, börjar skolan på allvar. Men med en kort dag, 12.15-15. Så det ska jag nog klara!

Kräftskiva på Almvik

I lördags var det dags för kräftskiva på Almvik med min familj, och Johnssons och Palms. Riktigt kul att alla var samlade och numera är där ju två bebisar också, Molly och Lukas. Molly var väldigt intresserad av Lukas när han låg och sov i vagnen. Hon tyckte väl att det var tråkigt att han låg och sov när det var fest och allt! Vi åt en massa (men inga kräftor för mig) och en del dricka blev det väl med. Riktigt roligt var det iallafall. Men de säger ju att bilder säger mer än tusen ord så jag håller tyst nu och sätter in lite foto istället!

                                      

Joddla med Siv och The Ark på festivalen - Fredag 24/8

I fredags kväll var det dags för avslutning på Malmöfestivalen och vi var där!
Först blev det lite vin och öl hos Anna, Lina var också där. Sen tog vi bussen till stan där vi mötte upp med Elin, Malin och Linda. 19.00 var det dags för nationalbandet i Svalöv; Joddla med Siv! Inte så längesen jag såg dem, på Helsingborgsfestivalen. Men det är alltid kul att se dem och det var ett jäkla ös. Häftigt att ett sånt band kan fylla Stortorget. Och som sista låt blev det den bästa: Kolvastång! Den är grym.

          

Efter Joddla var det dags att hitta nånstans att äta....men konstigt nog (!!!) så var det vääääldigt lång kö överallt. Till slut hittade vi ett ställe med kort kö, och gott var det med! Kyckling med currysås. Det åt vi sittandes på en trottoarkant...allt funkar!



Nästa anhalt  var öl på Stortorget, där vi även lyssnade på Melody Club. Sen slutligen 23.00 var det dags för The Ark.... Vi stod mitt inne i smeten, och där var riktigt ösigt. Grymt bra var de, och det var verkligen superkul att se dem! Och vem mer än Ola Salo kan bära upp en sparkdräkt i guld med knähöga stövlar! Sista numret Calleth You, Cometh I är verkligen helt underbart, snacka om gåshud...

    

Sen var min kära man snäll nog att komma och hämta oss i Malmö så vi slapp trängas med tusen andra på sista tåget hem.

Fredag än en gång...

Känns som att fredagarna har blivit min Blogg-dag! Kan ju bero på att jag har slutat sova på fredagarna och därför har lite tid över!
Igår sov jag till 21.30 så jag är superpigg idag. Ännu piggare blir jag när jag tänker på att det är helg och jag inte ska jobba förrän natten till måndag...och vet ni!?! Bara 4 nätter kvar nu! Sen ska jag jobba söndagar, har fått besked nu på att jag får varje söndag, 7-15. Blir bra pengar när man annars är fattig student. Men då är det ändå bara en dag i veckan, så jag räknar att på torsdagmorgon, när jag går av mitt skift är jag färdigjobbad!!!

Väldigt händelserik helg framför mig.
Mer om det kommer efterhand.
Egentligen skulle jag träffat Josefine, en ny vän, på lunch idag men en tråkig sak kom emellan så vi har skjutit på det. Så snart ska jag göra mig iordning och bege mig till Malmö och hem till Anna och dricka lite vin innan vi ska bege oss till festivalen. Ikväll är det Joddla med Siv och The Ark. Hoppas vädret håller sig!

Tack mamma!

Tack mamma för det fina kortet jag fick!! Gulligt!

Filmer jag sett på sistone...

Är med i lovefilm på internet, det innebär i stort sätt att man får hyra filmer som skickas hem till en. Sen får man behålla dem så länge man vill (=inga förseningsavgifter!!) och när man skickat tillbaka en så kommer det en ny. Man får själv göra en lista över filmer man vill se. Smart tycker jag! Blir dessutom billigare än att hyra film, om man ser några stycken i månaden. Speciellt om man bor i Kävlinge där det är ganska dyrt att hyra film.
Så för tillfället kollar jag ganska mycket på film, och har senaste veckan sett 4 filmer!

*Borat: Ganska rolig, och väldigt annorlunda film. Hade nog förväntat mig att den skulle vara ännu roligare men helt klart sevärd....om man gillar den knäppa sortens humor!

*The Holiday: Mysig film, jag gillade den. Typisk tjejfilm. Har bestämt mig att jag ska gifta mig med Jude Law nästa gång!

*Alfie: Ännu en film med Jude Law... Ganska bra, lite smårolig.

*Marie Antoinette: Nja....inte så bra. Gillar inte Kirsten Dunst heller.

Nästa film blir Dreamgirls med Beyonce.

Obs: Klicka på de understrykna orden för att se bilder!!

Anna och Plattfot

När jag berättade för Anna att jag är plattfot, fick hon för sig att en av dinosaurierna i Landet för längesedan hette Plattfot. Jag trodde på henne, men sen kollade jag upp det och där fanns en Lillefot, men ingen Plattfot. Vi trodde det var den lilla söta som hette så. Iaf....när man tänkte på Plattfot som en söt liten dinosaurie så lät det ju faktiskt ganska gulligt....så nu är jag gärna Plattfot! Om det innebär att jag får vara en liten söt dinosurie så är det ju helt okej!

image155    image156     image157

Jag vill vara Kvacki helst, hon är sötast! Så Anna....kan Kvacki få kallas Plattfot?

Plattfot gillar musik....

Lite låtar som går varmt i min iPod för tillfället: (Inte enbart nya låtar)

*Stormyweather - Moneybrother   *Umbrella (lugn version) - Mandy Moore   *The Way I Are - Timbaland  
*Just Another Summer - Moneybrother   *Brothers - Ola  
*Chop me Up - JustinTimberlake ft. Timbaland
*Gimme Hope Jo'anna - Eddy Grant   *Fantasi - Timbuktu   
*Dom vet ingenting om oss - Moneybrother  *Fever Fever - Melody Club  
*Go for the Soul - Andreas Johnsson   *High Drama - Laakso
*Blisters in the Sun - Violent Femmes   *In God's Hands - Nelly Furtado  
*Kejsaren är naken - Timbuktu  *Sanningsdan - Säkert  
*Picture - Sheryl Crow & Kid Rock   *Rock City Wankers -The Ark
*Sisters in Arms - Calaisa   *Stronger - Kanye West  
*The Lonliest City of All - Sahara Hotnights
*You and me - Lighthouse

Jag = plattfot

Har ju haft ont i foten ett tag. Så idag gick jag slutligen till en sjukgymnast. Och där fick jag bekräftat vad jag litegrann misstänkt....att jag är plattfot. Och ganska mycket med. Vilket innebär att de inte kan bota mitt onda utan att mina fötter kommer vara så här för altid. Men jag ska få gjort riktiga inlägg efter mina fötter så skulle jag kunna leva ett helt normalt liv trots allt. MEN...det är slut på alla platta skor för mig. Inga flip-flop, ballerinaskor osv. Måste såfall ha inlägg i vilket inte är så lätt i sandaler och så.
Och inga Skopunkten-skor och liknande, de är ju inte så bra för fötterna. Så jag sa till Daniel att jag i stort sett har fått order om att köpa dyra skor....hehe.
Frågade vad jag skulle göra för att att slippa ha ont på jobbet....men han sa att det bara  var att bita ihop sista veckan. Blä....inte kul!

Spinning vs cykla ToR till Lund

Har ju inte kunnat jogga pga min fot, som äntligen verkar bli bättre, så idag bestämde jag mig för att cykla en sväng. Tänkte cykla fram och tillbaka till Furulund, men när jag kommit dit tyckte jag det var så härligt att cykla så jag fortsatte till Lund! Eller, inte ända in till Lund, men till Nova Lund. Blev en kort vattenpaus på Shell coh sen tillbaka. Tog ca 1 timme och en kvart, och trots att det  var hyfsat jobbigt på hemvägen så var det väldigt skönt. Och då kom jag att tänka på; varför går folk egentligen på spinning när man kan cykla ute? Så här är lite för- och nackdelar med att cykla till Lund och tillbaka jämfört med spinning:

Fördelar

*Gratis (förrutom cykeln, men om man har tur och inte får den stulen så är det ju en engångssumma)
*Får njuta av våra vackra landsbygd (och 108:an på nära håll...Oohhh)
*Man slipper känna lukten av 15 andra personers svett, utan istället lukten av gödsel och avgaser
*Man kommer någonvart....
*Man kan välja vilken musik man själv vill lyssna på, och inte den som instruktören valt.

Nackdelar

*I en spinningsal krockar man inte med några insekter....det gör man "ute på vägarna". Gäller att cykla med stängd mun, tro mig, jag snackar av erfarenhet!!
*I en spinningsal kan man gå av cykeln om man börjar få krampkänningar, cyklar man på riktigt kan man också välja att gå av cykeln...men då får man gå hem vilket kännns sådääääär lockande
*Grymt skönt att cykla ute en fin dag i augusti. Grymt skönt att cykla ute en dag i november med regn och rusk....NJA....

Notering till mig själv om jag ska fortsätta cykla: Köp vadderat skydd till sadeln!!  Najs för rumpan!

So You Think You Can Dance.....I Wish I Could Dance!!

Sitter nu och tittar på repriserna av veckans två avsnitt av So You Think You Can Dance (missade det i tisdags pga Elfsborg-Valencia), mitt favvo-program. Och jag blir lika störd varje gång av att jag inte kan dansa som dem! Jag har alltid velat kunna dansa, men aldrig gjort något åt det. Borde kanske börja ta danslektioner!? Är ju bra träning samtidigt... Även om man är totalt kass hade det ju ändå varit kul. Ja, det får bli mitt nästa mål här i livet!

Fredag igen

Idag struntade jag i att sova, jag drack kaffe istället....
Jag körde till Nova Lund en sväng, men gick bara runt och kollade. Sen körde jag vidare till Malmö, där festivalen har börjat idag. Var på Scholls och handlade riktigt bra fotriktiga slöfser som jag ska ha på praktiken nu när jag ska plugga. Köpte även en stödstrumpa, eller vad man kallar det, till min onda fot. Hoppas det hjälper.
Sen blev det en sväng in på Akademibokhandeln och köpte lite saker till skolan...block, pennor och pärm.
Lunch på Espresso House blev det med....och en latte...MUMS!
Sen körde jag vidare till Ikea, där Louise och Mollsan var med ett helt gäng Familjeliv-mammor (och barn). Inte svårt att hitta dem i kafeterian där, det var det enda bordet med så många bebisar!
Jag följde med Louise hem, där jag stannade hela eftermiddagen. Fick busat med Molly en massa! Det bästa som finns... Det är roligt, för hon verkar känna igen mig nu när jag kommer. Nu är nästa mål att hon ska lära sig säga Jenny...jag tränar henne för fullt!

     Mina slöfser och skolgrejer

Nu sitter jag och väntar på att mannen ska komma hem med kinamat, sen ska vi hem till Elin och kolla film...blir förmodligen Borat.

Filmtips: The number 23

Blev tipsad av pappa och Peter att se filmen The Number 23 med Jim Carrey i huvudrollen. Det är en ganska ovanlig thriller, och det är svårt att beskriva vad den handlar om. Man kan helt enkelt sammanfatta det med att den handlar om nummer 23!
Jag var lite skeptisk till att se en thriller med Jim Carrey i huvudrollen, man brukar ju se honom i komedier (med undantag av Truman Show), men han var faktiskt grym i den här rollen. Riktigt duktig.
Så jag kan helt klart tipsa er om att se den!
Och bara det att det är en thriller som våldsrädda jag kan se, är ju bra!

image151            image152

Klumpiga Jenny...

Idag skulle jag till optikern 17.00 Så jag ställde klockan på 16.00 och jag vaknade faktiskt i tid och allt. För säkerhets skull så tittade jag i kalendern för att se att det verkligen var 17.00. Men det var helt tomt den 16. Men så såg jag vad som stod den 15 augusti..."Optikern 17.00". Oooops....jag hade alltså rätt tid men fel dag....typiskt mig! Bra att jag har en kalender där jag skriver upp allt!


Om jag bara får välja en....

Hittade detta i en annan blogg och kopierade:

Om jag bara får välja en:

Blogg: Gillar Fotbollsfrun (där jag snodde denna från) www.mollypoll.blogg.se Bloggen om världens bästaste Molly!
Stilikon: Vet inte om jag har nån stil....
Mascara: Har inte hittat den perfekta än, men Lancome L'extreme är bra
Väska (du måste inte äga denna): Mulberry Bayswater (men kostar massor, så jag kommer aldrig ha en sån)
Modell:
Heidi Klum
Skådespelare: Johnny Depp
Parfym: Gucci Envy me
Resmål: Whitsunday Islands, Australien (där vi seglade)
Skor: Mina mellanbruna stövlar som är grymt sköna och passar till allt
Designer: ???? Tror inte jag har några "designer"-plagg....
Färg: Röd
Fulaste plagg: Tröjor/kavajer med axelvadd  Crocs!!! (Eller Foppa-tofflor eller vad de nu kallas)
Fulaste accessoar: Cigaretter
Mest användbara plagget: Jeans
Godis: Choklad.....mums!!!
Skönhetsprodukt: Deo...vill helst inte va utan!!!
Tv-serie (genom tiderna): Vänner


En mysig kväll i ett annars ganska händelsefattigt liv...

Ja, för tillfället känns mitt liv väldigt tråkigt och händelselöst. Jag skyller på nattarbetet. Inte så att jag inte har tid att göra nåt....för jag har ju varje kväll ledigt. Men jag har helt enkelt ingen energi att göra nåt. Nattjobbet suger faktiskt musten ur mig. Tror det beror mycket på att det snart är slut, så nu känns det bara segt att gå till jobb. Känns dessutom som man missar hela somarvärmen nu, för när jag vaknar och är helt yrvaken så känns det inte så lockande att gå ut direkt....jaja, ska inte gnälla för jag har ju valet att göra nåt. Men snart...snart ska jag väl få ordning på vardagen igen och då ska jag skärpa mig!

Iaf, ikväll var det myskväll. jag och Daniel körde till Malmö och åt på Gränden. Gott och mysigt. Jättehärligt väder! Sen tog vi kaffe på Espresso House (har blivit smått beroende av deras latte...men jag tar iaf med lättmjölk..alltid nåt)
Ikväll var det fotboll, Elfsborg-Valencia, så jag missade So You Think You Can Dance. Får se reprisen på lördag.
Skitdålig match iaf, det lilla jag såg. Stackars Elfsborg blev ganska utspelade.

Nu...jobb...*suck*
Imorgon...försöka få tid på vårdcentralen för att se vad som är fel på min fot.

Godnatt!

Söndag 23.45...Ännu en helg slut och snart jobb...

Sååå....då var helgen i stort sett över. Dags att åka till jobb snart och då är helgen officiellt slut! 3 veckor kvar att jobba nu. Så nu är det nedförsbacke....

I fredags kväll var jag nere hos mamma och pappa. Daniel skulle också med men han blev kvar på jobb hela kvällen, pga nåt strul där. Oskar, Vilma och Malte var hos mamma o pappa, kul att träffa dem. Vi spelade Cluedo. Sen körde jag upp til Böketofta och hämtade Daniel, vi var inte hemma förrän vid 12 på natten. Då hade Daniel varit på jobb 16,5 timmar!!!

I lördags tog jag en lugn dag hemma. Såg filmen "The number 23", rätt läskig! Framåt eftermiddagen kom Elin. Vi satt ute på balkongen och snackade skit några timmar. Sen så kom lillebror Peter upp, och vid halv 7 kom Daniel från jobb. Då blev det tacos och sen lite nintendo, Mario Kart. Kul!

Idag, söndag, var det tvättdag. Men hann även med att åka till Nova med Elin. Elin shoppade som fasen, men för mig blev det en låda att ha post i, ett par Pilgrim-örhängen och en skinnväska, som blir perfekt nu när jag börjar skolan! Har kommit på att så fort man säger att det ska va till skolan kan man handla vad som!
Hmmm....behöver nog nya höststövlar till skolan med *haha*
Trevligt på Nova iaf....blev lite fika på Espresso House med.
Sen var det en lugn eftermiddag/kväll, vi grillade på kvällen *Mums*
Nu precis såg jag filmen Happy Feet...ingen höjdare tyckte jag. Mest seg!

Dags att köra nu så nu var det slut för mig! Kram på er

Simpsonsfilmen

Har glömt berätta att vi var och såg Simpsons-filmen. Jag och Daniel var och såg den för några helger sen.
Hur den var? Det var ungefär som ett avsnitt av serien fast längre! Ungefär samma typ av skämt och så, kanske lite längre mellan skratten på vissa ställen pga handlingen. Men jag tyckte den var jättekul och är helnöjd! Den kommer jag nog se igen. Men så är jag ju ett riktigt Simpsons-fan...gillar man inte Simpsons i vanliga fall så kommer man inte gilla filmen.

Här är en av de roligaste scenerna enligt mig:

http://www.youtube.com/watch?v=_2uZkae8ra8

image149

image150


Så nu får det räcka med You Tube-klipp för idag!

Stekarna...Sveriges stolthet!

De är snygga, manliga, smarta, vältaliga, dansanta....och inte alls flottiga.Vilka jag pratar om?? Stekarna såklart....Sverige när det är som bäst   (OBS! Sagt med viss ironi....)

http://www.youtube.com/watch?v=cEzQNYjD2Gk

En riktig hjälte...

Vem tittade inte på Baywatch under deras "guldår"? Även om David Hasselhoff aldrig var min favorit (lite för gammal och för mycket hår på bröstet) så var han ju ändå Hjälten....
Så här har han det nu...tragiskt!?

http://www.youtube.com/watch?v=oYj6TceYio0

image148

Sömnlös i Kävlinge

Inatt gick jag tidigare från jobb, eftersom jag ändå var klar med det jag skulle. Skulle egentligen jobba till 9 men gick hem redan vid 5 för att sova några timar och ändå ha hela dagen ledig.
Men när jag kom hem så var jag inte trött så jag satte igång att städa och diska och allmänt fixa här hemma. Hela förmiddagen höll jag på. Har ju det lilla problemet att vi har ont om plats för skor och väskor så jag fick organisera om lite, Men nu har allt en egen plats! Rensade även ut 4 väskor som antingen var söndriga eller som jag tröttnat på, och 2 skor som började gå sönder i remmarna. Skönt att rensa ut ibland. Rensade även bland sminket och hittade ett rouge från i.d. som var ett riktigt felköp, så jag satte ut det på Tradera. Och efter nån timme fick jag första budet!
Sen satte jag in våra soffbord, som jag tröttnat på, på Blocket, och efter nån timme så ringde en och ville ha dem! Toppen! Nu ska vi äntligen få köpa ett nytt!

När allt var klart tänkte jag sova nån timme, men det var så kvavt och varmtoch allt städande hade fått mig så pigg så jag har fortfarande inte sovit! Typiskt, kommer jag väl va trött vid 8 ikväll!

Dalby hage + middag hos Bårdéns

Lördagens första del spenderade jag i sängen....jag sov nämligen till 13!
Sen åkte jag och Daniel till Dalby Hage. Vi var ofta där när jag var yngre men de senaste åren har det inte blivit så många besök. Men det var mysigt att gå där på plankorna en stund. Sen la vi oss i själva hagen och solade och drack kaffe och mumsade vindruvor. Riktigt härligt väder!
Vi delade skogen tillsammans med cirka en miljon mördarsniglar....men vi överlevde som tur var ;-)

                                  

Efter ett besök på Forsans gatukök i Dalby så åkte vi hemåt en snabb vända, för att sedan fortsätta till Malmö och hälsa på familjen Bårdén. Där fick vi smarrig fläskfilé och så blev det lite spel. Mycket bus med Molly också, som fick en gul lastbil av oss i present. Verkade som att iaf hjulen var goda att tugga på! Det är kul, för det känns verkligen som att Molly känner igen en nu. Jag lekte titt-ut med henne, och som hon skrattade! Underbaraste skrattet.


                         

Fredagkväll 3 augusti

När jag kom hem från Helsingborg idag var det riktigt fint väder och kag blev plötsligt sugen på att jogga. Har inte sprungit nåt alls sen i våras, så tufft skulle det nog bli! Laddade upp med iPoden i armbandet och sen bar det av. Sprang en hyfsat lång runda, men sprang lite vilse vid ett tillfälle. Eller, jag visste var jag var men inte hur jag skulle komma ut på rätt väg. Men till slut hittade jag, och totaltiden för rundan blev 40 minuter. Nu ska jag springa den snabbare för varje gång. Var totalt slut när jag kom hem! Tyvärr slog jag upp en vrickning från förra veckan så nu är jag lite öm i foten. Men riktigt skönt var det att komma igång!

image135

Sen tänkte jag att jag skulle fortsätta den hälsosamma banan så till middag blev det laxsallad med limesås. Mums! Och så vitt vin till det....det är ju trots allt fredag så nåt gott får man ju unna sig!
Nu ska jag sova, kommer väl vakna med världens träningsvärk imorgon!

Jippie....paket till mig idag!

Jag har gett mig själv köpstopp för ett tag framåt, behöver spara pengar nu när skolan ska börja. Det gäller kläder, och även skor och väskor. Men som tur är så hade jag redan hunnit göra en beställning från rean på www.laredoute.se innan jag utfärdade köpstoppet. Idag kom paketet och gissa om jag blev glad när jag fick 2 nya väskor och ett par skor (mamma och Louise, jag hade faktiskt inga röda sandaler innan så jag BEHÖVER dem!). Även ett lite häftigt linne hade kommit med.
Nu kan jag fortsätta mitt köpstopp tills det är dags att shoppa nya höststövlar (hehe)

                                

         Pennskrinet jag köpte i Hbg             

Tripp tilll Helsingborg med Louise och Molly 3 augusti

Efter jobb idag, fredag, så tog jag, Louise och Molly tåget till Helsingborg. Vi åt lunch på Ebbas fik och sen gick vi runt lite på stan. För mig blev det en del handlat, men mest typ hårspray, nagellack osv. Handlade även det första inför skolstarten, ett pennskrin! På Ordning och Reda.
Efter några timmar på stan så gick vi tillbaka till Ebbas fik och tog kaffe och kaka. Jag råkade dock (klumpen i farten...) välta ut hela min latte....Fick en ny som tur är!
Sen tog vi tåget tilbaka, jag till Kävlinge och de andra till Malmö.
Mysig dag och fint väder fick vi.

                    

Nyklippt! 2 augusti

Efter jobbet i torsdags 2/8 körde jag ner till Vellinge och klippte mig hos Janet. Behövdes verkligen. Klippte av det litegrann och klippte upp det. Blev lite kortare i nacken. Väldigt nöjd blev jag.

  Dålig bild, men man ser iaf lite av frisyren

Efter klippningen körde jag in till Malmö och fikade med Caroline. Kul att träffa henne!

RSS 2.0