Färdigfärgad!

Så nu är jag klar med håret! Och jag blev faktiskt ganska nöjd! Det blev guldbrunt, kanske lite väl mesigt i frgen men som sagt, ändå nöjd. Men det kommer nog bli några blonda slingor ändå, mest för att ljusa upp de lite. men det får komma senare!
Ska försöka få in bild imorgon

Nu gör jag det jag har sagt till mig själv att aldrig mer göra....

Varje gång jag har färgat håret (eller iaf de gångerna jag inte är 100% nöjd) så brukar jag alltid lova mig själv att aldrig göra om det, och säga att jag ska hålla mig till blont. Men sen brukar jag alltid tröttna på att bara vara blond och göra något åt det. Och det är vad jag gör just nu....sitter med hårfärg i, och om en kvart får jag se resultatet! Kanske lite dumt att göra det själv och inte ta hjälp av någon men var så sugen på det nu! Jag resonerar som så, att blir det dåligt är det ju bara att lägga i en massa blonda slingor så blir jag ju blondie igen!

Förresten...Jenny klantade sig i veckan!

I tisdags var jag hemma hos Louise några timmar på eftermiddagen. När jag parkerade så noterade jag skylten "Parkering 4 timmar med P-skiva". Inga konstigheter. När jag gick ifrån dem och skulle ner till bilen igen så kom jag på vad jag hade glömt....P-skivan!! Och självklart så hade ju lapplisan hunnit vara där och gett mig böter! BLÄÄÄ....hata böter!

Heja Oxie!

Idag var det dags för match i handbollens division 3 södra, nämligen mellan Oxie och Björnen (Sjöbo). Och jag var på plats. Givetvis för att heja på en av stjärnorna i Oxie, min lillebror! Och riktigt duktig var han även om han missade några målchanser....men men som Louise sa; "Det gjorde ju Ljubomir också ibland". (Vranjes alltså för er som inte är så bevandrade i handboll som systrarna före detta-Dahlström...hmmm....eller nåt)
Det märks att Oxie har gått upp en division för numera kostar det att gå in på matcherna....20 spänn! Men jämfört med att man får betala 170 spänn för att se Mif spela hockey (det sägs att det är hockey de försöker spela i alla fall, men det är inte bevisat) så kändes 20 spänn helt ok....dessutom får man numera matchprogram!
Oxie vann i alla fall drabbningen, det blev 32-24. Så det var en väl investerad tjuga :-)


Lite nya kläder...och SKOR!

Fick en liten leverans med kläder från H&M igår, bland annat jackan jag skrev om för någon dag sen. Väldigt nöjd med allting, så det blev ingen retur.

image206

De här 3 plaggen blev det....polotröjan, den stickade och kjolen.

Och denna klänningen fast i grått:

image207
Och så en pyjamas:
image208
Sen fick man denna tröjan gratis:

image209
  
                                                                                    
Så jag är väldigt nöjd. Dessutom var där ett par benvärmare och två par strumpbyxor så det blir perfekt i höst och vinter!

Idag var jag och Daniel på Burlövs center. Då köpte jag ett par bruna stövlar på Din Sko. Behövde ett par stövlar till utan klack så det var perfekt! Sen blev det en scarf från Vero Moda. Kul med lite shopping!

Långpromenad+en hoppande gädda

Har inte skrivit nåt på väldigt länge....och eftersom det nu är lördagkväll och jag och Daniel är såna hobby-pensionärer som bara sitter hemma, så får jag passa på lite att blogga lite om vad som hänt i veckan.

I onsdags fick jag med mig Daniel ut på en riktig långpromenad. Vi gick nog ungefär en timme runt ån. Sen satte vi oss på en brygga vid vattnet, fast det var lite kallt så var dt ändå skönt. Det är en sån brygga som får mig att tänka på Dawsons Creek, som jag älskade när det gick! I alla fall, så satte vi oss där och drack kaffe och åt jordgubbar...mums! När vi satt där och kollade på vattnet, och alla småfiskar som åt knott vid ytan, så kom plötsligt en stor gädda hoppande upp ur vattnet! Lite som en minidelfin, haha! Rätt tufft såg det ut! Väldigt dramatiskt djurliv i Kävlinge....

Annars då i veckan??
Har träffat Louise och Molly en massa. I torsdags så var jag på Skånemässan med dem, och i tisdags var jag och Peter där och hälsade på dem. Då fick vi se Mollys första steg!  Men hon har inte börjat gå riktigt än, men några steg kan hon ta. Sen träffade vi hela familjen Bården igår, och Louise idag!

I skolan har det flutit på. Hade vår andra redovisning, vilket gick bra....jäkligt duktiga är vi i min grupp!!
Sen har vi fått veta var vi kommer ha vår praktik. Jag ska vara antingen på Ljungen-skolan eller i Lackalänga. Vilket är max en kvart cykelväg. så det blir nog bra.

Ja de va lite av det...mycket roligare har jag inte i veckorna!


Lill-lördag i onsdags...

När jag var yngre så var alltid onsdagskvällarna lite heliga hemma hos oss. Det var alltid lill-lördag....och för oss innebar det Tre Kronor och något gott att äta!
I onsdags var det dags för lill-lördag igen...fast i lite annan mening!

Efter skolan cyklade jag hem till Louise, för att göra mig iordning. Men det blev mest bus med Molly och kaffedrickande med Louise, och inte så himla mycket iordningggörande!

Sen bar det vidare till Lilla Torg för att möta Kajsa för ett glas vin. Så det nån timmes snackande på en av barerna där, och jag hann även med en supergod jordgubbsdrink...mmm....den får jag försöka göra igen hemma! Väldigt roligt att träffa Kajsa i alla fall,

Vid 7-tiden var det dags att dra vidare...hem till Malin i klassen. Där blev det förfestande inför 80-talsfesten på kåren. Jenilee och Alexandra från klassen kom också, och Alexandras kompis.
Vi blev kvar hos Malin till 10- halv 11, hade verkligen jättekul! Sen gick vi till kåren, i ösregn! Var hyfsat blöta när vi kom fram.... Som tur var så kom vi in hyfsat snabbt, och innan 11 dessutom så vi kom in gratis. Bra med kåren! Väldigt många som var riktigt 80-talsklädda, roligt! Tyvärr hade jag inte kameran med, så inga foto från kvällen.

Tog sista tåget hem 01; ganska kul, för de flesta på tåget var 80-talsklädda...undrar vad konduktören tänkte?

Ska nog köpa höstkappa...

image200
Funderar på denna jackan från H&M. Har sett den i affär och den är jättefin.
Har 20% på ytterkläder from 23 september, så jag hoppas den finns kvar då! Annars får jag väl beställa den...

Denna klänningen är också fin:
image201
Det har blivit roligt att köpa kläder igen nu när man inte behöver gå i bagarkläderna hela dagarna (eller nätterna...)

Malmö FF:s sötaste supporter!

Fotboll igår, MFF mot Örebro. Vi var där, och såg när MFF vann med 1-0. Och fortfarande har en teoretisk chans på guld....även om de knappast förtjänar det i år.
I alla fall, Molly var inte med men kolla så söt hon är i min nya MFF-tröja (som jag vann på Wallmans i fredags). Inte för stor va....


image198


Och till mormor Helens stora förtjusning så verkar hon även vara en liten piano-talang...

image199



Flitig student....ibland...

Har litteraturseminarium imorgon (vilket betyder att vi ska läsa en bok och sen diskutera den i klassen) och ska ha läst klart en bok. Det går bra så nu tog jag en paus. Hittills har jag läst 10 sidor av...hmm ska kolla.... oj, 217. Nu sa Daniel till mig att jag skulle fortsätta läsa för min utbildning är "relativt viktig"...hmmm va fan menade han med det????

Wallmans med jobb

Igårkväll, fredag, så var det dags för Wallmans med Pågens. Det blev lite som en avslutningsfest för oss som har jobbat på Lockarps, för många har flyttat in till Lantmannagatan nu eller slutat av andra anledningar. Så detta bev verkligen sista festen med "gänget". i stort sett alla var där, tror v var 90 pers!
Först var det middag, grillbuffe! Smaskigt.... Till det fick vi öl och vi...och jag beställde in några cider med. Det fina var att Pågens stod för all dricka (inte det man beställde i baren) och det var bara att beställa in mer till bordet. Så det var perfekt!!!
Under tiden vi åt var det uppträde, Magnus Bäcklund från Fame var där. Men jag blev lite besviken, trodde de skulle
uppträda hela tiden, men det blev lite dött mellan uppträdena. Men sen körde de på ganska hårt mot slutet så då blev det jäkligt ösigt.
Efter de va klara så var det dans...och snacka om att alla släppte loss på dansgolvet! riktigt kul var det att se alla, tom cheferna vara uppe och svänga de lurviga...

                                                            



Som vanligt när det är "firmafest" så måste det ju vara lite "intriger", så där var ett halvhjärtat slagsmål, en del flirtar (verkar kvitta om folk är upptagna eller ej...hmmm...) och en kille som blev utslängd. Så det var väl som det ska.
Kl. 1 tog jag o Elin sista tåget hem. Kände att det räckte med festande för min del då.

Söndag på stan

Idag sov jag riktigt länge, och sen var tanken att jag skulle plugga hela dagen. Men det var ju så himla fint väder, och när jag pratade med mamma så sa hon att hon, Louise och Molly skulle till stan så jag och Daniel hängde på.
Efter att Molly hade fått en vinteroverall så gick vi till Espresso House och fikade. Alltid gott med en latte! Molly fick smaka lite scones, och det verkade smaka! Sen lekte hon mest med sin rosa leksaksgris.
Efter fikan blev det lite shoppat för oss. Daniel köpte en svart skinnjacka och jag köpte en svart jacka som ser ut att vara skinn. Så nu kan vi matcha varandra :-)  Blev också hårfärg till mig, och en sjal. Min beiga sjal fastnade i en cykelkedja i fredagskväll och är ganska smutsig :-(

 När Gudfar Daniel är med slipper man åka vagn!
   Mmmm....Mormor bjuder på scones!
     Kameran åker fram...bäst att lägga huvudet på sne!
            Molly visar tänderna
  Kan inte titta mig mätt på världens finaste Molly!  
  Lite skillnad i skostorlek!
   Molly har börjat åka framåtvänd

Nu har man alltså börjat skolan...

Har nu gått i skolan lite mer än en vecka, och hittills måste jag säga att det är väldigt roligt! Har ju alltid fått höra att detta programmet är lite av en "klipp- och klistra-linje", och att det är ganska slappt, och visst, lite så är det väl men det är ju trots allt barn vi ska jobba med. Så det är ju bra att vi får igång vårt lilla barn inom oss och blir riktigt duktiga på att klippa och klistra....haha. Väldigt roligt iaf när man får leka lite på lektionstid! Hade två timmar nmär vi hade en massa namnlekar och annat skoj. En hel del sång har det också hunnit med att bli. Och så har vi varit ute i skogen på teambuilding. Det var skoj, och ett bra sätt att lära känna sina klasskompisar. Vi är ungefär 30 i klassen, i väldigt blandade åldrar. Sen är vi uppdelade i 4 arbetslag. Trivs bra med mitt arbetslag, flera andra som också är unga. I fredags festade jag med några av dem. Först var det jag, Malin och Emelie som förfestade, sen träffade vi Jenilee och Alexandra på kåren. Väldigt roligt att lära känna de lite bättre.

 Mitt arbetslag

 En av uppgifterna i skogen; vi skulle byta plats med varandra på stocken!

  Malin och Emelie

 Alexandra och Jenilee

Besök av familjen Bårdén

I lördags kväll kom Louise, Patrik och Molly på besök. Vi åt Tacos (fam. Anderssons national-rätt), mumsigt som vanligt. Och så råkade jag spilla ut ett glas rödvin över Daniel och Patrik....klumpig som vanligt...
Bus med Molly blev det med. Hon kröp runt här i lägenheten, ibland med en leksak i munnen. Sen när väl Molly somnat så blev det lite spel för oss andra.

        

RSS 2.0